Harta resurselor personale – astrologie aplicată

Zilele acestea vin foarte multe mesaje și semnale legate de aspectele materiale, practice, ale vieții. Vorbim despre bani, resurse, organizare, gestionarea timpului, etc. Cum de fiecare dată caut corespondențe între energia momentului și modul în care sunt așezate astrele pe cer, m-am gândit la configurațiile astrologice de acum și iată, surpriză, avem o mulțime de planete în semne de pământ, iar semnul Fecioarei, cunoscut pentru spiritul analitic, simțul pragmatic și pornirile contabilicești, este cel mai puternic evidențiat în perioada aceasta. În consecință, ieri dimineață, în timp ce făceam yoga, mi-a venit ideea de a analiza un pic mai în detaliu modul în care lucrez cu resursele personale pentru a găsi limitele și posibilitățile de creștere prin valorificarea lor mai cu sens și cu folos.

Astfel, am creat o schemă frumoasă cu resursele personale (graficele, schemele și orice forme bine organizate sunt specifice tot energiei fecioarei) și am purces spre analizarea lor.

Am pornit de la ideea că e important să existe o curgere a energiilor și că atunci când nu lucrez eficient cu resursele mele, blochez această curgere și astfel se înfundă țeava, indiferent ce înseamnă asta – că rămân fără bani, că mă îmbolnăvesc, că pierd lucruri, etc. Așa că le iau pe rând și merg pe fir să văd unde și cum anume blochez această curgere liberă. Pentru că nu, nu șeful e vinovat că nu ne mărește salariul, nu soarta și destinul, nu timpul pe care nu-l avem niciodată dar e infinit, nu virușii și bacteriile ne îmbolnăvesc, nu bogații care se întrețin pe spinarea celorlalți, nu guvernele, nu politicienii. Totul este în interior, în programele mentale personale și modul în care acestea influențează cum accesăm ceea ce este în exterior.

Dacă privim natura, vom vedea că găsește mereu resurse pentru viață și va găsi și după ce noi o vom fi distrus de tot. Pentru că există o inteligență a universului care funcționează după niște legi încă neînțelese care face ca energia să curgă în continuare în sensul vieții.

Așadar, nu este despre ceva din afara noastră care ne împiedică să fim și să avem mai mult. Înțeleg din ce în ce mai mult că e despre cum mă pricep eu să văd și să folosesc resursele personale pentru a accesa cât mai mult din ceea ce are lumea de oferit.

Am împărțit resursele personale ca în imaginea de mai jos: materiale, non-materiale și umane. La fiecare am detaliat după cum se vede. Fiecare poate adăuga acestei scheme și alte categorii. Mai departe, le-am luat pe rând și am folosit întrebările pentru a evalua modul în care lucrez cu ele.

Cum mă raportez la corpul meu? Câtă grijă am de el? Ce fel de hrană îi ofer? Cât de des îl plimb, îl scot la soare, îi ofer mișcare? Cât de mult îl ascult? Știu să stau în corpul meu? Îl respect? Îl iubesc? Etc. Și dacă la o singură întrebare răspunsul este de nuanță negativă, e clar că am de lucrat și de desfundat țevi.

Banii – mi-s dragi? Îmi place să îi am? Dar îmi place să mă ocup de gestionarea lor, să țin evidența? Pot, știu să îmi asigur traiul și să câștig bani? Cer cât trebuie pe munca mea? Știu să negociez? Știu cât valorez? Accept să fiu plătit/ă mai puțin pentru munca mea? Îmi asum responsabilitatea pentru bani? Sunt conștient/ă de toate sursele mele de câștig? (uneori câștigurile nu constau doar din banii primiți pe munca prestată, ci și din daruri, indiferent în ce formă vin – obiecte, bani, vouchere, alimente,etc.) Cheltui nesăbuit? Mă zgârcesc? Etc.

De multe ori nu suntem conștienți de toate modurile în care abundența vine înspre noi și de cele mai multe ori rămânem blocați la nivelul salariului sau a banilor primiți pentru munca prestată. Și nu vedem că această abundență există în mod nelimitat în univers și depinde doar de noi să o accesăm. În momentul în care noi ne blocăm cu atenția doar la unul, două aspecte legate de bani și de câștiguri, creăm blocaje la acest nivel și desigur că nu mai există o curgere liberă a acestei energii în viața noastră.

Mergând mai departe, la fel și cu obiectele personale, pe care  de cele mai multe ori le luăm ca un dat, dar și acestea sunt resurse și energie totodată. Când sunt nemulțumită de telefonul meu, bineînțeles că acesta se strică, se inundă sau mai știu eu, și sunt nevoită să folosesc apoi un telefon și mai slab, până îmi învăț lecția și pot să îmi iau apoi unul frumos și deștept. Când tratez cu neglijență obiectele personale – laptop, mașină, hainele, etc. – observ că acestea tind să îmi transmită nemulțumirea lor. De exemplu, mașina mea se supără pe mine când o țin murdară și începe să facă tot felul de figuri. În service nu-i găsesc nimic, dar dacă o duc la spălat, e foarte veselă și sprințară apoi. E de râs, dar eu chiar cred că ea se supără când nu o spăl.

Înzestrările personale – ah, ce lungă istorie aici. Câți ”nu sunt bun de nimic” am spus de-a lungul timpului? De câte ori i-am lăsat pe alții să ne dea valoare lasându-i să ne evalueze și poate adesea simțindu-ne nedreptățiți? În câte situații i-am crezut pe ceilalți când ne-au spus că suntem de nota cutare sau că ”tu nu meriți, mai ai de muncit”. Cred că acesta este cel mai greu proces – să ne recâștigăm încrederea autentică în sine, valorificând talentele personale. Și cei mai mulți dintre noi nici nu mai știm care sunt acestea. Dar, pas cu pas, cărămidă cu cărămidă se pot redescoperi și se poate reconstrui.

Ca exerciții – amintiți-vă la ce erați buni când erați mici, ce spuneați că veți fi când veți fi mari, ce vă place să faceți și acum și pierdeți noțiunea timpului, la ce zic oamenii că vă pricepeți – ”Tu, Anca, așa bine scrii!”, și orice activități, înclinații, abilități care vă vin ușor, fără prea mare efort și de care abia că vă dați seama că ar fi vreo înzestrare specială. Acelea sunt talentele native care se cer valorificate. Cu ele trebuie lucrat.

La acestea se adaugă experiența acumulată în domeniile în care am fost educați. Mulți dintre noi considerăm că am urmat niște studii care nu ni se potrivesc, dar nimic nu este întâmplător și nimic nu e degeaba. Cu siguranță înzestrările native și studiile și experiența se vor întâlni la un moment dat pentru a oferi ceva nou și prețios lumii. Așa că să nu desconsiderăm pregătirea inginerească, deși avem suflet de artist.

Ca punct de reper la acest capitol, eu folosesc mereu ca reminder pilda talanților  (Matei, 25:14) – dacă tot am venit și mi s-a dat, nu vreau să îngrop ce mi s-a dat, nu vreau să mor cu muzica în mine.

Timpul este o resursă pe care o prelucrez de multă vreme și despre care există multe povești și pilde online. Ce am descoperit personal este că dacă aleg să spun în loc de ”nu am timp” – ”am timp” – chiar ajung să am timp. Și dacă mă setez că fac totul la timp și ajung la timp unde am treabă, uneori pare că pot opri timpul în loc. Cert este că încă mai am de lucrat aici și cu siguranță timpul este o resursă pe care o pot modela dacă chiar am determinarea să o fac. Timpul nu este un dușman, Lenea, da!

În ceea ce privește restul categoriilor din schemă, cunoașterea, prietenii, familia, mentorii, cea mai de preț întrebare este ”Cât îmi dau voie să primesc?” Sau – ”Am curajul să cer ajutorul?” Uneori, suntem ca Păcală – ni se dă, dar fie suntem prea pretențioși, fie prea ”rușinoși” ca să primim. Și uneori suntem de-a dreptul orbi și nici nu vedem. Eu am o problemă cu primitul – am mereu sentimentul că nu merit și că trebuie să fac lucruri extra ca să pot primi sau să compensez ceea ce mi s-a oferit. Dar există o lege, a karmei, care spune că primim fix ceea ce merităm și asta mă ajută să mă reintegrez în circuit și să las lucrurile să vină către mine și să plece cu ușurință. Și când cer ajutorul, o fac cu convingerea că universul nu va lăsa dezechilibre să se întâmple și va veni momentul în care să compensez.

Asta este în mare, un mod de evaluare a modului în care lucrăm cu resursele personale – prin înrebări, pentru a vedea unde sunt blocajele. La final putem da note fiecărei categorii în funcție de cât de bine valorificăm acea categorie de resurse.

A doua etapă este să stabilim modul de acțiune viitor. Acolo unde am dat note mari să clarificăm și să definim zonele și modurile în care vom folosi acele resurse de-acum încolo pentru dezvoltarea personală.

Iar la categoriile unde am notat sub medie și mai jos, să stabilim ce acțiuni urmează să îndeplinim pentru a crește punctajul.

De exemplu, în ceea ce privește banii, eu am o problemă/reținere în a-i gestiona responsabil și evit de câte ori se poate să mă ocup de asta. Așa că îmi iau angajamentul să îmi fac un tabel de venituri cheltuieli în care să trec toate intrările și ieșirile, pentru a avea o vedere de ansamblu asupra circuitului banilor proprii. Sau aleg să preiau plata facturilor de care acum se ocupă soțul meu. Etc.

Fiecare, după propriile nevoi, își poate face o listă de acțiuni prin care să îmbunătățească relația cu propriile resurse.

Și pentru că timpul este prieten, e bine să ne stabilim și termene – până când fac asta?

Acestea fiind stabilite, trecem totul în agendă, scrisă sau electronică, și ne apucăm de treabă.

Cel mai ușor este să lăsăm altora responsabilitatea asupra îndeplinirii propriilor nevoi, ca atunci când eram copii, dar asta ne duce în punctul în care stăm cu resursele nefolosite în tolbă și ce e nefolosit se strică, și iată cercul vicios. Dacă vreau să cresc și să-nfloresc, e nevoie să mă grădinăresc.

”Începe cu tine!”  este unul din principiile mele pentru că sunt tot mai convinsă că singurul sector cu adevărat influențabil pe lumea aceasta este al propriei persoane. De aceea, de aici începe schimbarea lumii. Eu sunt cea/cel care creează lumea dimprejur, așa că e important să îmi asum responsabilitatea și să acționez ca atare.

Distribuția:

Uranus în Taur – caută moduri noi, originale, creative de a explora și valorifica resursele.

Saturn&Pluton în Capricorn – mă împing să îmi asum responsabilitatea, să renunț la sistemele vechi de gestionare a planului material și să creez altele, mai eficiente

Marte, Soare, Mercur, Venus în Fecioară – mă determină să analizez, să clasific, să evaluez, să gestionez și să adaptez resursele și modul în care lucrez cu acestea.

Toate cele de mai sus formează între ele un aspect armonios de trigon, formând o piramidă regală pe semne de pământ – un timp favorabil pentru preocupări pământești și găsirea de soluții în acest sens.

Careul în T  dintre Venus Fecioară în opoziție cu Neptun din Pești și Jupiter în în Săgetător – tensiunea provocată de anumite lipsuri, blocaje legate de resursele materiale și aspectele practice ale vieții (planetele din Fecioară), sistemul de convingeri, credințele, modul de înțelegere al acestora (Jupiter din Săgetător) și integrarea lor în circuitul cosmic, curgerea, legătura cu subtilul (Neptun din Pești).

Acesta este un exemplu despre cum putem folosi astrologia în mod aplicat. Dacă acum planetele sunt aliniate în sensul explorării planului material, atunci folosesc energia aceasta și iată, găsesc metode de lucru care să mă ajute în a aduce îmbunătățiri în valorificarea resurselor personale pentru a-mi îmbunătăți situația materială.

Să fie de folos!


2 gânduri despre “Harta resurselor personale – astrologie aplicată

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.