Legea folosinței și transformarea de sine – Lună nouă în Capricorn, 13 Ian 2021

Dimineață, pe la 7, a fost momentul exact de lună nouă în Capricorn, prima pe anul acesta. Dacă măsurăm timpul după lună, atunci ceea ce se naște acum din uniunea soarelui cu luna, crește în următoarele două săptămâni până la luna plină, se conturează mai bine în următoarele 28 de zile, până la următoarea lună nouă, și se împlinește și aduce roade în următoarele șase luni, când va fi lună plină în același semn, Capricornul în cazul de față.

Așadar, tema pentru următoarele șase luni ține de a lucra cu mesajul acestei luni noi de astăzi. Iar mesajul are două componente – a folosi și a transforma (pe sine) ca semne ale iubirii de sine, ale bucuriei de A FI!

Să analizăm!

Luna nouă are loc în Capricorn, în casa I pe harta momentului – așadar este despre sine, despre eu, individ, propria persoană, corpul fizic – EUL. Ceea ce se dorește a fi văzut și crescut ca urmare a acestei luni noi este EUL, conștiința sinelui ca parte din întreg. Pluton care este prins în această conjunție Soare-Lună vine să afirme cu putere necesitatea transformării Eu-lui, a conștiinței de sine. Se cere să devenim conștienți de propria putere, de faptul că singuri ne croim drumul, că înțeleptul își conduce destinul.

Ca să vedem cum, mergem să vedem ce face Saturn, stăpânul acestei luni noi. Saturn este prins într-o conjuncție largă cu Jupiter și Mercur, planetele cunoașterii, în casa a II-a, a bunurilor și resurselor, dar în sens mai profund această casă ne vorbește despre valoare și valorizarea de sine. Verbul Capricornului este ”a folosi”, Saturn este în casa resurselor – se ridică așadar problematica folosirii reurselor de care dispunem. De multe ori, de cele mai multe ori în viață, ne considerăm incompleți, suntem prinși în această cursă nebună de a acumula lucruri, titluri, like-uri, confirmări și cu cât mai mult adunăm cu atât mai înfometați ne simțim, fără a ne lua un răgaz să privim la ceea ce avem cu adevărat. Căci dacă ne-am lua acest răgaz pentru recunoștință, nici nu ne-am mai opri vreodată din a fi recunoscători, pentru că am vedea că nu ne putem opri la un singur lucru pentru care să mulțumim. Și privind înspre noi înșine și darurile noastre ne-ar face dintr-o dată să ne simțim bogați și împliniți. Această casă a doua conține în ea semnificații mult mai profunde decât banii și resursele în sine. Când întrebăm această casă despre bani, răspunsul ei este: primești fix atâția bani câți dai tu pe tine! Și, iată, așa se naște un mare prilej de meditație adâncă legată de cum ne valorizăm pe noi înșine. Ce înseamnă această valorizare? Înseamnă a ne recunoaște talanții și a învăța să-i înmulțim.

  • Care sunt darurile tale unice?
  • Ce știi să faci, să manifești într-un mod în care alții nu știu, nu pot și nici nu e treaba lor să o facă?
  • Ce diplome ai în sertar pe care nu le folosești?
  • Cât de mult îți folosești timpul și cât îl irosești?
  • Cât de mult respecți lucrurile pe care le ai și le dai un rost folosindu-le?
  • Îți cunoști resursele personale, în general, le valorifici cu sens sau îți bați joc de ele?

Am scris mai demult despre cum putem lucra cu o hartă a resurselor personale pentru a le vedea mai bine și a ne deschide spre a le folosi. Acum este un timp bun de folosit această hartă.

Așadar, a folosi resursele din dotare pentru a ne valoriza, fără să mai așteptăm din afară confirmări și validări, acesta este un alt mesaj ale acestei luni noi.

Dar, dacă mergem mai departe pe hartă, vedem că Saturn și prietenii lui sunt într-un aspect de tensiune (cuadratură) cu o altă gașcă veselă – Marte, Uranus, Lilith din Taur, casa a V-a. Și Taurul și casa a V-a sunt despre plăcere, bucuria de a degusta tot ce-i mai bun în viață iar aspectul de cuadratură impune deasemenea o transformare a modului în care ne raportăm la bunuri pe de-o parte și plăcere pe de altă parte. Aș zice chiar că suntem în punctul în care se impune să facem bani din ceea ce ne place. Să găsim o cale prin care să ne valorificăm la propriu talentele personale (Venus, stăpâna Taurului și a casei a V-a, a plăcerilor este conjunctă cu ascendentul momentului în casa I, deci, a Eului – talente personale)

Cu toate acestea în minte, putem spune că această lună nouă ne deschide calea spre un nou nivel al raportării la Sine, transformat, alchimizat într-o iubire de Sine care să ne permită să ne folosim darurile, să le dăm valoare și astfel să contribuim la întreg într-o variantă elevată, nu concurând, ci conlucrând.

La modul mai practic, acum este timpul să ne gândim la ideile de afaceri bazate pe hobby-uri personale, la fricile care ne împiedică să le punem în practică, la limitările autoimpuse prin care ne blocăm progresul. Nu e niciodată despre ceilalți, ci despre noi înșine. Singura muncă cu sens este cea cu Sine și de-acolo se schimbă întreaga lume. Ce avem de făcut în următoarea perioadă este să ne vedem resursele, să le respectăm și să ne dăm valoare aplicându-le. Și asta este o dovadă de iubire de Sine care va avea reverberații în lumea înconjurătoare într-un mod nemaipomenit. Pentru că e un fel de sinucidere să ai niște daruri și să nu le folosești, nu poți da vina pe nimeni pentru asta.

  • cum ar arăta viața ta dacă ai folosi cu sens toate resursele de care dispui?

Știu că e pandemie, că e greu, că economia e la pământ, că e iarnă afară, că ne doare capul, etc. Dar Pluton acela conjunct cu luna nouă de azi ne va da puterea necesară pentru a ne renaște și a ne manifesta în toată splendoarea. Hai, că se poate! La treabă! Că în Capricorn muncim, nu ne plângem!

Spor maxim!


Un gând despre “Legea folosinței și transformarea de sine – Lună nouă în Capricorn, 13 Ian 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.