Lună nouă în Fecioară, septembrie 2020 – Karma de ignoranță – niște aspecte tehnice

Fecioara ca și Săgetătorul în care are ascendentul harta lunii noi, sunt semne mutabile. Karma mutabilă este karma de ignoranță și se manifestă atunci când știi ce ai de făcut dar nu faci, te uiți așa ca vițelul la poartă nouă și aștepți să deschidă alții poarta pentru tine. Ignoranță e și atunci când acumulezi cunoaștere, te zbați să știi tot, devii un fel de bibliotecă ambulantă și atât. Nu faci nimic cu asta, numai te mândrești pe la sindrofii că ce deștept ești. Dar nu valorifici, nu dai mai departe, nu pui în practică, doar îți irosești talanții.

Am observat astăzi cum amân – fac tot felul de nimicuri până când se face prea târziu să mă apuc să mai fac ceva care să aibă cu adevărat sens și în care să valorific ceea ce știu. Și văd cum fac asta și fix ca vițelul la poartă nouă stau și eu și-mi contemplu karma de ignoranță.

Deschid apoi planul de acțiune făcut la începutul anului și văd acolo la puncte tari trecute niște chestii foarte mișto și mă lovește iar – băi, eu știu să fac lucrurile acestea, dar cum le valorific? Am niște diplome și niște acreditări foarte faine care stau frumos într-un dosar. Păi, pentru ce m-am zbătut să le am? Pfiu, așa o palmă peste ochi nu mi-am mai luat demult. Îmi dau seama imediat că luna nouă de astăzi e cu ascendentul în Săgetător și implică atât mutabilitatea cât și două planete care se ocupă de cunoaștere – Mercur ca guvernator al Fecioarei și Jupiter ca guvernator al Săgetătorului. Ce interesant, nu?

Mercur în relație cu Fecioara este mult mai cu picioarele pe pământ (față de Gemeni) când vine vorba de cunoaștere – simțul practic al Fecioarei cere ca informația, cunoașterea să fie materializate.

Jupiter este acum în Capricorn, un alt semn de pământ, orientat spre a face ideile să devină realitate.

Ceea ce este și mai interesant la această lună nouă este faptul că ambii guvernatori – Mercur și Jupiter sunt în semne cardinale și fac un aspect de cuadratură. Energia cardinală este despre impuls, despre simțul urgenței, despre risc, dinamism, dorința arzătoare de a acționa, o atitudine de tip ”totul sau nimic”. Iar cuadratura tinde să aducă determinare, dorința de a rupe lanțurile ignoranței, cuadratura spune: ”Gata! Nu mai suport! Trebuie să fac ceva!” și împinge la transformare.

Luna aceasta nouă are foarte mult potențial de a împinge spre acțiune. Fecioara este mult despre purificare, despre a lăsa în urmă ceea ce nu mai folosește, dar este și despre analiză, sinteză, aplicabilitate, adaptare, folosirea eficientă a resurselor.

”Funcția de digestie a intestinului subțire are ca rezultat digestia intestinală propriu-zisă, prin care particulele nutritive sunt prelucrate până la produși simpli asimilabili. Pe parcursul deplasării în lungul tractului digestiv, alimentele sunt supuse unui ansamblu de procese, specifice fiecărui segment digestiv, care presupun transformări succesive și combinate, mecanice prin fragmentare, fizice prin solvire și chimice prin activitatea hidrolizantă a enzimelor. Astfel, particulele alimentare sunt descompuse pana la forme simple, inițiindu-se procesul de absorbție prin care acestea trec în sângele circulant, pentru a fi distribuite celulelor corpului.” – extras dintr-un articol de pe romedic.ro

Fecioara guvernează intestinele în astrologia medicală, prin urmare când suntem în fecioară ne preocupăm de a digera viața astfel încât să ne simțim hrăniți într-un mod plenar, împlinitor. Analizăm, sintetizăm, extragem ceea ce ne este cu adevărat folositor și dăm mai departe ”sângelui” pentru a fi transportat în întreaga ființă și a trăi împlinirea în toate sectoarele.

O activitate cât se poate de pământească, firească, naturală.

Dacă suferim acum de afecțiuni intestinale, dureri de burtă și alte neplăceri similare, se prea poate că mesajul este despre a ne descotorosi de ceea ce nu ne face bine pentru a putea călători cu mai multă ușurință mai departe. Întreg 2020 a fost despre asta, de fapt. Oare ce s-ar întâmpla dacă intestinul nu și-ar mai face treaba și ar trece în sânge toate toxinele și otrăvurile pe care le ingerăm și le reținem? Sau dacă le-ar reține pur și simplu? Nu arată bine ce-mi imaginez.

O altă abordare pe care aș sugera-o dacă te doare burta: Aplic tot ceea ce știu? Folosesc toate resursele într-un mod împlinitor? Știu să mă organizez , să-mi administrez eficient timpul, cunoștințele?

Luna nouă este momentul îmbrățișării amoroase dintre Soare și Lună – e ca și cum se întâlnesc lunar, în fiecare semn zodiacal, deci într-o nouă energie de fiecare dată, pentru a concepe un nou proiect, un nou plan, un nou prunc. Acum se întâlnesc în Fecioară și discută chestiuni tehnice, care țin de învățare, de aplicabilitate, de cum să facem ca să… Și pentru că astrologia este fascinantă de-a dreptul, tocmai aflu de la o prietenă Săgetătoare cum discută cu omul ei, Fecioară, despre chestiuni tehnice, despre cum se face ca să? How cool is that?!

Așa că, de această lună nouă în Fecioară recomandările mele sunt:

  • Analizează sau reanalizează planul de acțiune și vezi cum ai folosit până acum ceea ce ai scris acolo
  • Analizează harta resurselor personale și vezi dacă nu cumva sunt pe-acolo unele care zac uitate într-un colț (găsești o idee aici despre un astfel de instrument)
  • Setează noi intenții sau fă un plan de lucru pentru următoarea lună sau pentru finalul de an în care să aplici ceea ce știi
  • Explorează moduri în care poți monetiza propriile abilități și cunoștințe (Jupiter ca guvernator al Ascendentului este plasat în casa banilor în harta lunii noi și întreabă: câți bani dai pe tine?)
  • Prefă-te că ești administrator de firmă (și dacă chiar ești unul, prefă-te că firma ești tu) și vezi cât de bine te organizezi și cât de bine cunoști toate departamentele, cum comunici cu ele, cât de eficientă este activitatea per ansamblu. Cu toată blândețea, fă ”tăierile de personal” necesare și elimină ceea ce nu mai are sens.
  • Concentrează-te pe carieră, statut, viață socio-profesională, pe relațiile cu ceilalți, pe colaborare, pe relația cu clienții.
  • Fă exerciții de concentrare a atenției, focus. Meditația este foarte eficientă în acest sens. Sau fixarea unui punct cu privirea pentru mai mult timp. Folosește apoi asta în munca ta, în activitatea de zi cu zi.
  • Fă curățenie! La propriu – în casă, la birou, în dulap, în corp.
  • Ieși afară și plimbă-te – natura ne conectează cel mai bine cu energia Fecioarei, pentru că în simplitatea și firescul ei, ne aduce aproape de pământesc, de esența viețuirii aici, pe pământ.
  • Vezi cum poți da muncii tale un sens mai înalt- are semnificație munca ta? Te simți împlinit? Contribui cu ceva la bunul mers al lumii prin ceea ce faci? Fecioara are o dorință puternică de a servi, de a se pune în slujba celuilalt și sunt numeroase studii care au arătat că unul dintre cei mai puternici factori motivaționali la locul de muncă este semnificația, sentimentul contribuției. Anul acesta, 2020, ne-a vorbit foarte mult despre asta, despre cum nu e suficient să muncim doar pentru bani și pentru a plăti facturi. Și pe măsură ce trecem prin el, văd cum mesajele înțelepciunii universale continuă să se arate într-un mod care face să pară că totul este gândit și revelat treptat, la momentul cel mai potrivit pentru ca noi să înțelegem și să acționăm.

Ah, ce m-am entuziasmat. Am scris cu bucurie. Să fie de folos!

Fug afară să lucrez nițel la Eu SRL!

Lună nouă cu bucurii și materializări!

Și un cântec de la Freddie Mercury – una din fecioarele mele favorite


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.