Vis de lună plină în Capricorn

Am visat astă-noapte un vis ciudat, răsărit nu știu de unde, căci nu am avut contact zilele acestea cu persoanele din vis. Ba pe o fetiță nici nu știam cum o cheamă, doar din vedere o cunosc. Dar când am căutat semnificații și m-am uitat și pe harta lunii pline de astăzi, ce frumos s-a corelat visul cu viața.

Visul

Primesc o invitație la o înmormântare. O dublă înmormântare. Aflu șocată că e vorba de doi copii, un băiat și o fată, de vârsta fiicei mijlocii, ba chiar colegi de clasă cu ea. Mă întristează cumplit această știre și mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla. Ies apoi din casa în care se pare că locuiam și văd că fiica mea se joacă cu cei doi copii care par teferi și nevătămați. Și în capul meu se creează o confuzie puternică – în ce plan suntem aici? Suntem în lumea viilor sau a morților? După ce vorbesc cu mai multe persoane, aflu că cei doi copii se loviseră brutal în zona capului și că după această lovitură, părinții i-au văzut ca și morți și acum se pregăteau de îngropăciune. Din ce în ce mai șocată. Cum să-i îngropi, dacă sunt vii? Văd într-o imagine cum au loc pregătirile, văd două sicrie și aud lumea vorbind în jurul meu despre tragedie. Eu nu înțeleg cum toată lumea e în acceptare cu asta când cei doi copii sunt vii? Într-un târziu ajung să vorbesc cu tatăl băiatului care a venit să-mi spună să o pregătesc pe fată, care era în grija mea. Și îl întreb: cum o să faceți asta? Că văd că ei sunt vii, doar nu-i veți îngropa de vii. Și nici nu-i veți omorî ca să-i puteți îngropa! El îmi explică despre cum sunt loviți la cap și nu mai pot fi considerați vii, viabili. Sigur vor muri și atunci mai bine să se pregătească deja. Eu, tot mai șocată de teoria asta absurdă, îmi amintesc de un ritual de demult prin care puteai îngropa Moartea cuiva, să-i piardă urma. Și îi spun: poți să le îngropi Moartea, alegi ceva simbolic – un obiect sau scrii ceva pe o hârtie și îngropi aia și astfel Moartea le va pierde urma și chiar pot apoi să aibă o viață lungă. El se uită pieziș la mine, cu neîncredere. Dar cu o lumină în ochi, văzând că există și o altă cale. Dar nu-mi răspunde. Pleacă și îmi spune să pregătesc fata.

Rămân cu fata și o întreb cum se simte – ea îmi spune că a căzut mai demult și s-a lovit la cap și că de-atunci îi mai vine uneori greață, dar că altfel e bine. Eu o încurajez și îi spun să aibă încredere, indiferent ce va veni. Ea se lasă îmbrățișată și ieșim să mergem la mașină. Dar Tatăl dispăruse, nu mai aștepta să o ia și pe ea. Am rămas eu să caut niște lucruri de-ale fetei, le-am pus într-un rucsac, împreună cu un teanc de hârtii și am ieșit să mergem spre locul îngropăciunii. Am încredințarea că altceva va fi îngropat, nu copiii.

Părea un vis de speriat, până au început să se adune semnificații. Prima dată am citit postarea de la Leah Whitehorse:

Full Moon in Capricorn – Sometimes being a grown-up can feel like an uphill battle! The inner child retreats a little further, hides under the blanket. The inner adult tugs down the covers, peeks, winks, smiles. ‘It’s okay to come out now, I promise.’

Sometimes we have to play this little game between the many aspects of self. We need to offer comfort and reward for a job well done. We require support and structure and healthy boundaries. And most of all, we must attend to our deepest needs so that we can carry responsibilities in that tough world out there. It all takes effort but the more we accomplish, the more secure we feel.

During this lunation, it’s time to attend to ‘the work’. Not just your career, job, business or other responsibilities, but the work of living in the material world. Let go of resistance and denial. Challenge self-doubt. Retain some scepticism to keep you anchored but trust your gut. Explore where you may be putting up invisible walls that limit your growth and freedom. Reaching the pinnacle of your own personal mountain is possible. Make your inner voice kind and supportive. Make a vow to commit to your goals, personal or professional. See each challenge as a cosmic masterclass. There is room for development. Step into your authority.

Și apoi, scriind visul în jurnal, am făcut click – e despre luna plină. Băiețelul din vis este Rac în viața trează. Tatăl lui e Balanță – Ascendentul lunii pline de astăzi, pentru România. Cumva, doar prezența acestor două zodii, le implică și pe cele opuse, – Capricornul în care e Luna, și Berbecul, opusul Balanței, activând astfel toată crucea cardinală care implică teme legate de agresivitate, loviri, accidente, suferințe de natură fizică ce pot afecta integritatea trupului, sănătatea.

Dar dincolo de asta, Racul și Capricornul sunt zodiile care pot fi asociate cu axa aceasta copil-adult – despre care vorbește și Leah. Și scriind în jurnal, am realizat că poate avea legătură cu vindecarea copilului interior. Poate că visul acesta vrea să spună că e timpul să fie îngropate niște teme ale copilăriei care poartă în ele suferință. A fost trauma – lovitura la cap (capul este despre identitate, despre ego, despre ideea pe care o am despre cine sunt, capul e Berbecul), au fost urmările – suferința, greața, dificultatea de a funcționa pe care o vedea tatăl la copil și despre care credea că-l invalidează. Dar asta nu trebuie să ne îngroape, urmările traumelor din copilărie nu trebuie să ne îngroape. Răspunsul la traumă ne ține, ce-i drept într-un mod de supraviețuire, în care nu trăim, ci doar simulăm viața, funcționăm mecanic, cu automatisme învățate atât cât să ne țină în viață. Dar undeva, în noi, există și un adult, un matur trecut prin viață și înțelepțit care își așteaptă rândul pentru a prelua rolul la cârma vieții. Capricornul, cunoscător de vechi ritualuri, de tradiții, pe care le putem folosi pentru a îngropa simbolic părțile din noi care ne țin în modul de morți vii. Îmi place mult dinamica nou conștientizată dintre aceste două zodii în care stau astăzi așezați luminatorii.

Ceea ce e foarte interesant e că în Rac, lângă Soare stă Mercur, ușor combustionat – copilul, adolescentul care nu e văzut de Tată, e ars de razele lui. Și Mama (Luna) este în exil, în Capricorn – în vis nu apare nicio mamă. Poate că e în jelire, în uitare de sine, în durere, îmbătrânită, fără resurse. Poate că aici este lecția tatălui, a patriarhului să își salveze copilul. Ah, mi se duce gândul la Avraam și la Isaac – ce frumoase semnificații se nasc și de acolo. Despre credință, jertfă, dar și asumare, responsabilitate, maturitate.

Ambii Luminatori fac sextile și trigoane cu Saturn și Jupiter, un fel de patriarhi și ei. Ambii sunt în legătură cu energia maturității, a coacerii – nu prea poți să fii jupiterian sau saturnian, până nu ai trecut un pic prin viață. Așa că, iată, și din direcția aceasta, pare că luna asta plină ne duce în spațiul de maturitate, de adult sănătos, care poate privi acum la traumele copilului, poate trece peste impulsul de a-l îngropa cu totul, ca să nu-i mai vadă suferința și poate alege să diferențieze între durere și viață, poate alege să trăiască, dincolo de traumă. Din spațiul de adult suntem capabili să ocrotim, să conținem, să iubim și să-i dăm o șansă acestui copil să trăiască!. Ah, minunat!

Am extras apoi și trei carduri Symbolon, cum fac în fiecare dimineață și deja am fost în extaz. Căci au fost o ilustrare vizuală a visului și a poveștii despre care scriu aici. Le las mai jos, fără prea multe comentarii. Dar este un adult care are grijă de un copil, este apoi și o mamă exilată, pierdută în lumile subconștiente, și este și un tată pornit să lupte pentru ceea ce consideră just.

Iată cum un vis care poate părea tragic și traumatizant, poate aduce informații din subconștient care să ofere claritate, o perspectivă mai amplă asupra proceselor sufletești și subtile, și, având și cunoașterea astrologică, poate fi conectat și la contextul energetic planetar, oferind astfel, o imagine de ansamblu plină de sens și profunzime.

Mă simt nespus de recunoscătoare pentru aceste daruri la care putem avea acces pe calea atât a cunoașterii cât și a intuiției.

Luna plină din capricorn activează pentru mine casa resurselor și iată, visul și visarea este pentru mine o resursă minunată de înțelegere a lumii. Și cum Capricornul este despre a folosi, folosesc aceste resurse pentru a da mai departe din darul meu.

Să fie cu vindecare, bucurie și cu același entuziasm cu care am trăit eu aceste conștientizări în dimineața lunii pline în Capricorn!


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.