Vis de vară înainte de lună plină

Am visat astă-noapte că urma să merg la un curs susținut de o doamnă ce semăna extrem de mult cu fosta doamnă dirigintă din liceu, profesoară de biologie. Nu știu despre ce era cursul. Și în timp ce mă pregăteam, cineva (care e Berbec) m-a sunat să îmi spună să nu merg la cursul acela, că doamna care-l va prezenta are o proastă reputație, că are obiceiul de a-și îndoctrina cursanții și că dacă intru pe mâna ei, sigur voi deveni ceva extremistă.

Mai întâi m-am îndoit și am dat înapoi, apoi m-am adunat și i-am contraargumentat că am mai trait situații din acestea și că se prea poate ca ea să aibă dreptate sau să fie doar părerea ei, iar eu am dreptul să merg totuși, să trăiesc experiența și să-mi formez singură o părere și despre curs și despre persoana care îl prezintă.

Mai devreme de acest telefon, fusesem într-o încăpere în care se executa un testament, al lui Eminescu sau al mamei lui, Raluca – cel puțin numele acesta de Raluca a venit. Și erau acolo broderii și alte lucruri prețioase și se citea la fiecare cui îi revine. Pe fundal se citeau poezii de Eminescu și eu nu înțelegeam de ce tocmai acum, la atât timp, se execută acest testament.

Am ieșit, am vorbit la telefon despre curs și apoi am vrut să revin pentru că-mi uitasem laptopul, dar a trebuit să aștept, căci între timp camera aceea devenise cabinet de ginecologie și o doamnă doctor consulta o tânără femeie gravidă.

Acum, că am deschis harta lunii pline de mâine, înțeleg că despre asta am visat, dar să văd cum le pun cap la cap.

Luna plină este pe axa Săgetător – Gemeni – Luna e în Săgetător, Soarele în Gemeni. Se activează așadar o axă a cunoașterii, a informației, a instruirii, a principiilor de viață. Această axă îi implică pe Jupiter și pe Mercur, planete prin excelență asociate cu procesele de învățare și îmbogățire a cunoașterii. Pentru România, momentul de lună plină va activa casele trei-nouă, case de asemenea asociate cu cursurile, profesorii, ghizii, instruirea. În visul meu urma să particip la un curs – casa a treia în care se va forma luna plină. Dar o persoană care în viața de zi cu zi este Berbec m-a sunat să-mi atragă atenția la calitatea cursului și a persoanei care urma să-l susțină. Jupiter, ca dispozitor al lunii pline este în Berbec acum și iată, invită la vigilență, atenție, discernământ. Pe axa Săgetător – Gemeni, informația poate fi ușor deturnată și poate deveni bârfă, dezinformare, poate crea confuzie, poate duce la extremism, poate fi folosită în funcție de propriul interes. O carte, un articol, o știre poate fi o sursă excelentă pentru studiu sau poate crea discordie, discuții în contradictoriu, iluzie.

Așadar, dacă mă gândesc la ce-o fi vrut să-mi transmită subconștientul prin visul meu, pot vedea că această lună plină aduce în prim plan tema studiului, a cursurilor, a lărgirii orizonturilor prin cunoaștere, prin acumularea de informații. Săgetătorul este zodia ghizilor, maeștrilor, învățătorilor- cei care instruiesc pe calea spirituală – așadar poate fi vorba și despre relațiile cu ghizii noștri spirituali. Faptul că în vis mi s-a atras atenția asupra persoanei care urma să țină cursul și asupra modului acesteia de a prezenta informațiile, mă duce înspre relația lunii pline cu Neptun care va forma cuadraturi cu ambii luminatori – Soarele și Luna. Prin asociere, pot spune că Luna aceasta plină va pune lumina asupra relațiilor noastre cu ghizii noștri pe de-o parte și cu modul în care ne instruim pe de alt parte. Poate că în spiritul și energia lunii pline ne vom elibera acum de anumite relații care nu mai sunt potrivite sau dimpotrivă, vom încununa acum unele colaborări începute cu șase luni în urmă, la luna nouă în săgetător. Pe atunci, era implicată și o eclipsă și Mercur era și el prins la mijloc.

Deci, întrebăm la luna aceasta plină :

 • Ce semințe plantam în decembrie, la luna nouă în săgetător și acum se împlinesc și sunt gata de rodire ?
 • Ce cunoaștere accesam atunci și atunci îmi poate aduce recompense?
 • Ce colaborări pe teme de instruire am început atunci și acum îi pot vedea roadele ?
 • Ce relație sunt gata să eliberez pentru că și-a servit scopul ?
 • Sunt oare în punctul în care ca ucenic mi-am ajuns sau depășit maestrul? Sunt gata să-mi deschid aripile și să mă lansez pe cont propriu ?
 • Cum lucrez cu informația ? Cum mă raportez la cunoaștere ? Cum și în ce domenii îmi pot lărgi orizonturile ?

Neptun implicat în această lună plină poate fi cel care să ridice la fileu temele acestea ale iluziei, confuziei, dezinformării, bârfei, escapismului, fanteziilor și basmelor pe care ni le spunem pentru a evita să trăim cu adevărat și cred că sub lumina lunii pline vom trăi noi un fel de dez-amăgiri și dez-iluzii, dar vor fi sănătoase și necesare pentru a putea să ne conectăm cu adevărat la ceea ce are nevoie suflețelul nostru.

Dacă mă uit în spate, axa nodurilor lunare s-a plimbat prin gemeni-săgetător între 2020-2021, culminând cu eclipsele de la sfârșitul anului trecut, și poate că acum, luna plină va readuce în atenția noastră încă o dată, într-un mod mai conștient și asumat tema aceasta a lucrului cu informația. Poate că vor ieși la iveală iarăși mesaje legate de cum a fost manipulată informația în anii precedenți și asta ne va face mai atenți la cum folosim știrile și sursele de informare, trecând prin stări de dezamăgire și/sau revoltă profundă.

Jupiter din Berbec ne-a vorbit despre vigilență și atenție dar tot el ne vorbește și despre prezență, implicare, nevoia de a experimenta totuși viața cu toate ale ei. Am nevoie să fiu acolo, să văd eu cu ochii mei, să-mi formez o părere justă. Nu pot face asta de la distanță sau dacă nu mă duc. Așa că suntem invitați la acțiunea dublată de discernământ. Cunoașterea fără acțiune este sterilă. Acțiunea este superioară non-acțiunii.

Apoi, un alt aspect al conversației telefonice din vis poate fi și un avertisment legat de cum ne lăsăm influențați de informație în era fake news – nu e suficient ca cineva să ne spună – ”aaa, îl știu pe ăla, e nașpa !” și să judecăm pe celălalt doar cu atât. Este nevoie să ne implicăm, să cunoaștem prin propria lentilă lumea, să ne formăm singuri opinii și abia apoi să luăm decizii.

Oh, câte minunate informații pot extrage doar dintr-o bucățică de vis și ce mă bucur când primesc așa mesaje de la Univers.

Bun, deci în prim plan este axa cunoașterii, a instruirii, a relației cu profesorii și nevoia de a fi atenți la cum lucrăm cu informația.

Apoi, la capătul celălalt al lunii pline, ca dispozitor al Soarelui este Mercur, abia intrat în Gemeni, ca reprezentant al inteligenței practice – el era cel care îndeplinea comenzile lui Zeus/Jupiter.

Ei, bine, Mercur ne duce la citirea testamentului căci se află dumnealui în casa a VIII- a, a moștenirilor și deși intrat în Gemeni, păstrează sau este încă sub raza de acțiune a unui trigon cu Pluton, zeul lumii de dincolo. Mercur era zeu psihopomp – ducea sufletele celor decedați pe lumea cealaltă și deseori când este plasat în casa a VIII-a devine un fel de mesager între lumi, facilitând transmiterea dorințelor celor plecați către cei vii – deci, citirea și executarea testamentului.

Mă întreb ce secrete ale trecutului se vor revela de această lună plină ? Ce cunoaștere va veni înspre noi dinspre trecutul ce pare îngropat demult.

Am căutat să citesc despre Raluca Eminovici dar și despre semnificația numelui Raluca. Glorie și Frumusețe – ce aspecte glorioase ale trecutului se vor revela acum ca o zestre testamentară ?

Am căutat datele Ralucăi, am găsit doar data morții ei. Și de curiozitate, căci îmi place să merg pe fir, o dată ce se deschide drumul revelațiilor, am suprapus harta lunii pline de acum peste data de 13 august 1876. Curios lucru, dar Luna din acea zi vine în conjuncție cu Mercur din harta lunii pline de acum. Luna e păstrătoarea memoriei, a amintirilor iar Mercur este cel care mișcă informația, o transmite, o face cunoscută, accesibilă. Luna ține și de aspectul matern, feminin, de lumea emoțiilor noastre. Cu toate aceste informații adunate și învârtindu-se prin capul meu, aș zice că această lună plină poate fi un prilej de aflat și valorificat secrete sau informații rămase nerevelate din trecut sau poate fi un bun prilej de vindecare emoțională, căci casa a VIII-a este o casă a transformării, a lucrului cu aspectele psiho-emoționale, cu traumele, cu suferințele din trecut întru vindecare și eliberare. Pe fundalul testamentului se citeau poezii – poeziile sunt o formă rafinată de trăire emoțională. Ah, iubesc să visez așa cu sens !

Mercur, ca stăpân al Fecioarei, deși în Gemeni acum, poate facilita rezolvarea într-un mod practic atât a procesului de vindecare și eliberare emoțională, cât și a situațiilor dificile legate de confuzia și iluzia generate de Neptun în cuadratură cu axa lunii pline.

Bun, până aici le-am deslușit cumva, dar cum rămâne cu cabinetul ginecologic și cu femeia tânără gravidă ?  

Păi, dacă mergem mai departe pe harta lunii pline pentru România, vedem că ascendentul hărții este în Balanță și balanța este guvernată de Venus (femeie tânără) și Venus este tot în casa a VIII-a, a morții și renașterii, deci face sens ca ea să fie în aceeași încăpere în care mai devreme se citea un testament. Căci în casa a VIII-a se și moare, se și transformă se și renaște. Și, curios lucru, dar aroape toți semnificatorii acestei luni pline – Soarele, Luna, Mercur, Venus sunt legați prin aspecte de Saturn aflat în casa a V-a, a sarcinii, a copiilor. Deci ceva se coace, ceva e pus la căldurică în pântec să crească, să se împlinească și cândva să se nască. Acum suntem doar la controlul ginecologic să vedem dacă totul e în regulă.

Venus este în conjuncție cu Nodul Nord, menirea, direcția și cu Uranus, Omnisciența, mintea divină. Aș zice că ceva nemaivăzut stă să se deschidă pentru noi, românii, cel puțin, în perioada următoare. Ceva download semnificativ de informație se face acum, ceva care să ne aducă mai aproape de menirea noastră. Și poate fi în legătură cu modul de relaționare, cu felul de a împărți resursele în relații, cu valorificarea moștenirii individuale sau de neam sau cu valorificarea dimpreună a resurselor. Poate că femeia tânără stă să nască un altfel de viitor, unul în care să ne raportăm mai armonios (Venus) la relații, bunuri, resurse trecând prin transfomarea necesară (casa a VIII-a), prin procesul de conștientizare, vindecare, eliberare de traumele care ne blochează în evoluție, găsind totodată modul de a valorifica moștenirea primită de la antecesorii noștri, prin accesarea acelor surse de cunoaștere potrivite și lucrul cu ghizii potriviți. Deci e ca un fel de valorificare a nămolului pentru a înflori ca nuferi – cam asta e filosofia la această lună plină.

Ceea ce e demn de observat și menționat este că se creează aspecte cu toate trei planetele transpersonale – Neptun, Uranus, Pluton și considerând că luna plină se petrece la o zi după Sfânta Treime, cred că această lună plină va fi una cu multe revelații, cu binecuvântări, cu download de cunoaștere direct de la Sursă așa că ar fi nimerit să ne luăm răgazul să medităm, să visăm dacă asta ni se potrivește, să petrecem timp în natură, contemplând, să ne rugăm, căci pe axa caselor III-IX vorbim deopotrivă cu Mama Divină și cu Tatăl Ceresc. Și să și scriem despre revelațiile avute, poate poezii.

Să ne fie cu glorie și frumusețe, cu bucurie și creștere această lună plină așa de frumos revelată prin vis!

Vouă ce mesaje v-au venit zilele acestea ?

Ce semințe ați plantat la Luna nouă din Săgetător la început de decembrie anul trecut ?

În ce domeniu de viață simțiți că se împlinește acum ceva și e plin de satisfacții ?


2 gânduri despre “Vis de vară înainte de lună plină

  1. Da! Nu m-am putut abține de la detaliile astrologice, deși știu că devine complicat. Dar așa entuziasmata am fost de asocieri, că n-am putut să nu le menționez.
   Mulțumesc, este una din provocările mele – să scriu fără detaliile tehnice și cât mai pe înțeles. Mă mai antrenez 😉

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.