Detașează-te și lasă-te transformat! Lună plină în Scorpion, aprilie 2018

dreamstime_s_63676500-759x500

Priveam aseară Luna și admirându-i aura luminoasă, mă cuprindea o fascinație crescândă pentru lumea aceasta minunată în care trăim. Ajung adeseori în momente de profundă și smerită admirație pentru inteligența aceasta universală care a așezat totul la locul potrivit și înțeleg că nimic nu este lăsat la întâmplare, nimic nu este zadarnic, totul are un sens care, e drept, cel mai adesea ne scapă. Zi și noapte, Soare și Lună, Lumină și întuneric – lucruri firești cu care ne trezim și pe care le luăm ca atare, fără să ne mai minunăm de ele, fără să ne mai lăsăm încântați. Dar care ne conduc existența.

Luna este cea care mișcă cel mai simțitor viețile noastre – crește, descrește, ”moare” timp de trei zile și renaște pentru ca iar să crească, să rodească, să se împlinească. Contemplând natura, putem vedea cum cele două energii, solară și lunară se împletesc, se susțin, se completează reciproc în ciclurile zilei, săptămânii, lunii, anului. Și nu ai cum să nu te minunezi când înțelegi cum totul se mișcă fascinant de ordonat, ritmic, ca un dans infinit.

Și mă gândesc la povestea aceasta de iubire dintre Soare și Lună, cum în fiecare lună aceștia se întâlnesc într-o minunată împreunare – la lună nouă pentru ca apoi să se distanțeze, să se poată privi cu detașare, de la depărtare. În tantra se recomandă ca după ce au făcut dragoste, cei doi iubiți să se separe, pentru a menține focul viu. Când rămân împreună mereu, ajung la saturație și nu se mai doresc unul pe celălalt. Ce mirare să vedem asta în dansul Lunii și al Soarelui. Energiile au nevoie de polarizare ca să se poată atrage. Este unul dintre motivele pentru care se recomandă ca în preajma lunii pline (aprox 18 ore înainte și după) să nu se facă dragoste – cele două energii, masculină și feminină, Soarele și Luna, sunt în opoziție, 180 grade, și tind să se manifeste in extreme – fie una, fie celalată. Nu se simt, nu se întrepătrund, nu se contopesc, ca la lună nouă. Luna plină este prilejul pentru detașare, pentru a privi de la distanță, pentru eliberarea de atașamente.

Uitându-mă la harta lunii pline din scorpion, din noaptea aceasta, m-am gândit la copiii mei – un scorpion și două fete taur. O axă din aceasta a două zodii opuse vine cu multe aparente diferențe, însă scopul ei este complementaritatea. Iar la scorpion-taur este despre posesie, atașamente, intensitate, patimă, materialism dar și despre pasiune, profunzime, emoții, profundă afectivitate. Printre primele cuvinte ale tăuroaicelor mele, ”al meu, mie, mea” au dominat clar. În partea celalaltă, l-am surprins adesea pe scorpionul nostru provocându-le pe fete, doar pentru ca mai apoi să studieze cu o expresie satisfăcut-curioasă, reacțiile acestora. Pasiunea lui pentru emoțiile umane și modul în care se manifestă este nelimitată. Așadar, avem Soarele în Taur și Luna în Scorpion, mult pământ și multă apă, fizic, pământesc versus emoțional, sufletesc. Și la mijloc, dorința de a le avea pe amândouă. Până la urmă, emoția (luna) este energia care pune lucrurile în mișcare și oricât de mult ne scufundăm în material, oricât de mult alergăm după a umple burțile, buzunarele, conturile bancare, la sfârșitul zilei, este important cu ce emoții și sentimente punem capul pe pernă. Și cred că cea mai importantă lecție este cea a detașării atât de fizic, de lucrurile materiale, cât și de pasiunile, obsesiile, psihozele noastre. Așa că oricât de tare am căuta tihna și mulțumirea de sine zilele acestea, luna din scorpion va avea grijă să ne amintească despre ceea ce avem încă de alchimizat. Și o ajută și Jupiter care este retrograd în Scorpion și care din octombrie trecut se ocupă de scormonit chestii și de scos la lumină pentru a fi transformate, vindecate. Am întâlnit în ultimele luni mulți oameni tulburați de acest tranzit al lui Jupiter prin scorpion care poate părea destul de dificil atunci când nu ne asumăm propriile traume și propria vindecare. Dar dacă ne deschidem conștient către asta, atunci e ca un balsam care se așează peste suflet ca mătasea, alinând și aducând pace și înțelegere. Așa că să nu ne luptăm, să lăsăm energia să curgă firesc și atunci când devine incomod, pur și simplu să privim cu detașare, din capătul celălalt al universului.

În următoarele două săptămâni putem înțelege și alchimiza multe din situațiile de viață ce presupun atașamente, materiale sau emoționale, obsesii, frici, blocaje emoționale. Este important să ne deschidem spre înțelegerea lor. Saturn care aspectează frumos această lună plină aduce acel plus de maturitate care ne poate ajuta să privim cu autoritate și discernământ situațiile provocatoare, să înțelegem mai ușor lecțiile pe care le primim în relațiile dificile. Aduce șansa de a ne conștientiza emoțiile, trecutul, traumele și ne poate împinge spre a le fructifica, ne ajută să vedem în ce fel tot ceea ce am trăit este, de fapt, ceea ce ne-a construit și ne ajută să rodim în fiecare zi.

Ascendentul lunii pline este în Pești și superputerea peștilor este credința. Ei știu că nimic nu este întâmplător și că totul este bine așa cum este și că separarea și controlul sunt doar iluzii. Peștii se contopesc cu tot ceea ce este și înțeleg că nimic nu ne aparține dar că avem totul. Această lună plină este un bun moment pentru a înțelege că putem avea (taur) totul fără să posedăm ceea ce avem și că putem trăi viața cu pasiune și intensitate (scorpion) fără să facem obsesii pentru putere și dominare. Pentru că la sfârșitul zilei nimic nu durează la nesfârșit însă totul este etern.

Ce putem face în aceste zile și în următoarele două săptămâni?

  • Să urmărim acele momente în care ne încrâncenăm și vrem să deținem controlul și să căutăm în noi sursa acestor porniri – conștientizarea emoției de la baza acestor comportamente ne poate ajuta să facem pași înspre a ne elibera de ele
  • Să analizăm dinamica relațiilor personale pentru a vedea ce atașamente am dezvoltat acolo. Îmi doresc să îl schimb pe celălalt? Fericirea mea depinde de partenerul meu? Există lupte de putere între noi? Caut să îl domin pe celălalt? Sunt dependent în vreun fel de cel de lângă mine? Recomand să scrieți despre asta sau să povestiți cu glas tare, cuiva sau vouă înșivă, despre aceste teme. Lăsați gândurile să curgă – creierul va ordona treptat informația și puteți ajunge la niște concluzii uimitoare.
  • Cereți ajutor unei ”autorități” în problema care vă preocupă. Mergeți la psiholog, la preot, la guru. Sau căutați acele grupuri spirituale, sociale, de suport în care să găsiți sprijinul de care aveți nevoie. Nu suntem singuri niciodată și Dumnezeu lucrează prin fiecare dintre noi. Și eu întotdeauna spun că atunci când ești scufundat până la gât în propria durere este greu să vezi soluții, ancore, ieșiri. Dar cineva din afară te poate ajuta cu o privire obiectivă, detașată. Cere și ți se va da!

În concluzie, cred că mesajul acestei luni pline este despre a conștientiza că viața este despre mult mai mult decât ceea ce posedăm și lucrurile asupra cărora ne manifestăm puterea. Că există o putere și o voință superioară nouă și că atunci când avem curajul să ne lăsăm duși de aceasta, o manifestăm de la sine, ne contopim cu ea. Că nu suntem de capul nostru și că dincolo de micile noastre obsesii și iluzii de control, facem parte dintr-un tablou mult mai amplu, unul perfect care funcționează după niște reguli precise. Și oricât de mult am lupta noi aici pentru dominare și acumulare, ceea ce rămâne este energia în mișcare, E-motion!

Și vă propun în final un exercițiu sugerat de soțul meu – de-acolo, de la înălțimea soarelui și a lunii, privind pe pământ, la miliardele de suflete care se zbat cu tot felul de lucruri mărunte, care ar fi impresiile? Care ar părea lucrurile cele mai de preț, pentru care chiar ar merita să punem energie în mișcare?

Happy Scorpio Full Moon!

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.