Semnele timpului – sfârșitul și începutul lumii

Mă uit la tranzitele astrologice din această perioadă și văd că în afară de Uranus, toate celelalte planete sunt îngrămădite în ultimele trei zodii. Dintre acestea, planetele mai lente, Jupiter, Saturn, Pluton, Neptun vor mai rămâne o vreme în aceste ultime trei semne zodiacale. Și mă gândesc la scenariile apocaliptice ce se derulează în fața ochilor noștri și la sentimentul acesta pregnant de frică, teroare, spaimă de sfârșit, de anihilare. 

În ultimii ani, tot ultimele trei semne au fost activate, mai întâi de întâlnirea lui Saturn cu Pluton în Capricorn, continuând în Vărsător prin conjuncția lui Saturn cu Jupiter și culminând cumva anul acesta prin întâlnirea lui Jupiter cu Neptun în Pești. Dincolo de aspectele care s-au creat de-a lungul anilor între planete, mă gândesc doar la activarea acestor ultime semne din cercul zodiacal și la semnificațiile lor și nu pot să nu fac asocieri cu tot ceea ce ține de încheieri de cicluri. 

Capricorn, Vărsător, Pești. 

Ce mesaj să fie încriptat în această îngrămădire de planete în ultimul sector de zodiac?

Polaritate

Zodiile se succed începând de la Berbec la Pești, ordonate după polaritate – pozitiv/negativ, elemente- foc, pământ, aer, apă și mod – cardinal, fix, mutabil. 

Polaritatea este alternanța pozitiv/negativ, în care pozitiv ține de principiul activ, masculin, conștient, solar, vizibil – este ceea ce se află la lumină și negativ activează principiul pasiv, receptiv, feminin, subconștient, inconștient, întunecat, nocturn, lunar. 

Înainte de a merge în detalii, putem să contemplăm doar jocul acestor energii în funcție de cum sunt ele activate de planete și găsim răspunsuri care se conturează cu sens. 

Soarele și Luna, Venus și Mercur activează rând pe rând aceste polarități în toate cele 12 energii planetare în timpul unui an. Lui Marte îi ia un pic mai mult să și acționeze, să miște lucrurile în direcțiile declanșate de planetele rapide, iar de la Jupiter în sus putem deja să avem o abordare mai amplă și să înțelegem că tranzitele planetelor lente implică dinamici care se activează la nivel de grupuri, comunități, societăți și integrarea acestor tranzite durează mai mult, pentru că presupune investiția unei cantități mai mari de energie.

În aceste vremuri pe care le trăim acum, toate planetele lente (care staționează mai mult într-un semn zodiacal) sunt în semne de polaritate negativă, pasivă, feminin-receptivă: Uranus este în Taur, Pluton în Capricorn, Neptun în Pești. La asta se adaugă și axa destinului care activează timp de un an și jumătate tot două semne receptive – Taurul și Scorpionul. Trăim așadar timpuri cu multă energie Yin. Planetele rapide își vor continua mersul pe cer și vor mai schimba semnele, echilibrând cumva balanța, dar planetele transpersonale vor continua să activeze semnele negative cel puțin până în 2024, când Pluton va intra de tot în Vărsător. 

Planetele transpersonale – Uranus, Pluton, Neptun – sunt cele asociate cu atribute divine – Omnisciența (mintea divină), Omnipotența (voința divină) și Omniprezența (iubirea divină ce impregnează tot ceea ce este) și pun deci Omul, umanitatea, în legătură directă cu manifestarea divinului în lume, și urmărind tranzitele acestora, în timp s-au considerat mai ales influențele acestora în mișcările sociale ample, cu schimbări profunde la nivel de fond și structură internă a societăților și mentalităților de grup. 

Putem deduce așadar, că una din temele asupra cărora avem de lucrat acum, ca umanitate, ține de fondul acesta de energie Yin, supradimensionat prin tranzitul acestor trei planete prin zodii de polaritate Yin, pasiv-receptivă.

Ciclul Viață-Moarte-Viață – Sfânta Moarte și regenerarea Mamei Pământ

Bunica mea o numește cu smerenie pe doamna cu coasa – Sfânta Moarte și se roagă la Dumnezeu să nu o trimită nici acum pe Sfânta Moarte, că nu vrea să moară împușcată, reușind deja să supraviețuiască unui război, ar vrea totuși să moară în pace.  

Ceea ce mă uimește este cum vede ea Moartea ca fiind sfântă; se teme de ea și de necunoscutul în fața căruia o așează, dar îi recunoaște locul în economia universului și o numește Sfântă. 

La capătul celălalt, de început al vieții, actul nașterii nu presupune mai puțină smerenie și nici mai puțină teroare. Căci orice femeie care a născut știe ce clipe de groază poți trăi acolo pe pragul acela fin dintre viață și moarte. Beauty and terror! 

Femeia ca principiu pasiv este cea prin care spiritul, ca principiu activ, capătă trup și intră în această lume, deci, se materializează. Ca să putem experimenta viața pe pământ avem nevoie de un trup, dar nu avem voie să uităm că spiritul este cel care mișcă acel trup. 

Principiul Yin, prin natura lui pasiv-receptivă, este ca un recipient ce primește energie, rezultând tot ceea ce dă corpului substanță – mușchii, carnea, organele, sângele și fluidele.

Elementele care se reunesc aici sunt apa și pământul – ambele responsabile cu viața și cu moartea deopotrivă. Căci apa conține memoria celulară și mediul lichid face posibilă dezvoltarea embrionară, iar pământul nutrește și dă formă. La sfârșitul vieții, trupul fizic revine tot pământului și aici se activează aspectul distructiv-transformator al energiei Yin în care încep procesele de descompunere și transformare a materiei eliberate de spirit în compuși care devin apoi hrană pentru noi procese de viață. Și ciclul se reia – Viață – Moarte – Viață. 

Observăm că nu putem considera exclusiv principiul Yin ca suport pentru Viață, căci în toate procesele vieții este implicat și Principiul Yang, activ și ambele au deopotrivă roluri creative dar și distructive. 

Ce se întâmplă însă când se pierde conexiunea cu această curgere firească a lucrurilor de care e responsabil Yin-ul sau când se încearcă a se controla, prin manifestarea Yang exacerbată, într-un mod complet nenatural procesele vieții? Se creează dezechilibre și Universul nu suportă dezechilibrul. Tendințele de armonizare se vor manifesta și de multe ori asta se întâmplă în moduri brutale, instinctuale, ce implică distrugere și transformare la un nivel profund.

Ce înseamnă dezechilibru la nivel de energie Yin? Gândul meu s-a dus instant la ideea de mlaștină, nămol, împotmolire, pentru că energia Yin în exces este nemișcare, stagnare, blocaj și are nevoie de yang, principiul activ, să se dinamizeze.

Principiul Yin în aspectulStarea de dezechilibru
MaterialAcumulare excesivă – gunoi – dificultatea de a fi prelucrat – necesitatea de eliminare
Afectiv-emoționalAtașament excesiv – dependențe – dificultatea de a relaționa – necesitatea de eliberare
PsihologicDominanța traumei din subconștient și inconștient – victimizare excesivă, învinovățire – necesitatea de conștientizare și vindecare a traumelor
SpiritualMaterialism exagerat – pierderea din vedere a rădăcinilor spirituale – dificultatea de a avea o perspectivă completă asupra realității, atât la nivel material cât și subtil- spiritual, ce poate duce în timp la dezumanizare, robotizare – necesitatea de reechilibrare a celor două principii Yin/Yang ca principii active în manifestare

Putem rezuma că în aspect armonios, principiul Yin poate fi asociat cu principiul Mamei Divine care se lasă împregnată de Spirit (Yang), creează, dă naștere, hrănește, iubește, ocrotește, crește, protejează, perpetuează, păstrează și duce mai departe memoria ancestrală, oferă compasiune, hrană afectivă, empatizează, susține, realizează procese de instrospecție pentru a recunoaște suferințele interioare și vindecă acolo unde este cazul, receptează prin intuiție informația de la nivelul spiritului și o transpune în planul material. Menține viața dar participă și la procesele de descompunere și regenerare ale materiei. 

În aspectele dezechilibrate, toate aceste procese sunt perturbate, manifestându-se la extreme fie prin exces, fie prin lipsă. 

Acum, dacă revenim la ceea ce scriam mai sus legat de faptul că planetele transpersonale se plimbă prin aceste semne Yin și că asta ne dă ca temă de fond să conștientizăm și să vindecăm ceea ce ține de acest principiu, putem face niște analogii interesante între planetă și semnul tranzitat.

Uranus prin Taur – 2018 – 2026

Uranus este Omnisciența și modul de operare implică apelul la știință, cunoaștere, tehnologie, revoluționarea abordării la nivel de ideologie și mentalitate.

Taurul este semn de pământ, receptiv (Yin), fix în legătură cu valorile materiale, cu pământul, cu roadele pământului și deci cu agricultura și modul în care obținem aceste roade. Bani, bunuri, resurse, utilitatea acestora. Plăceri, frumusețea vieții, naturalețea, conexiunea omului cu natura, relația acestuia cu planul material al vieții, inclusiv cu propriul trup.

Energia dezechilibrată a Taurului

Atașament excesiv față de valorile materiale, hedonismul exagerat – a trăi pentru plăcere și gratificare imediată, acumulare excesivă de bunuri materiale, consumerism exacerbat, abuzuri și exploatarea naturii și a animalelor dincolo de limitele unor principii etice, pierderea conexiunii cu natura și ritmurile pământului, deci și a conexiunii cu propriul trup și cu mecanismele acestuia de însănătoșire, ceea ce duce la îmbolnăvire și la dependențe de medicamente și substanțe. Agricultură toxică – intoxicarea pământului cu substanțe nocive, fără a ține cont de procesele de regenerare naturale, secătuirea resurselor naturale pentru profit rapid. Artificialitate, superficialitate, lipsa sensibilității la nivel estetic și artistic.

Necesitatea de echilibrare impusă de tranzitul uranian

Uranus ca simbol al revoluției la nivel de știință și cunoaștere impune necesitatea de a regândi modul în care ne raportăm la pământ, la natură și resursele naturale, prin situații șocante, surprize neplăcute, situații incomode care deraiază de pe șinele unui traseu prestabilit. Sursele clasice de energie sunt cu toatele supuse acum unei reevaluări și accesul către acestea devine blocat sau îngreunat prin scumpiri sau situații disruptive, forțând Omul să se întrebe și să caute soluții alternative, la modul ideal mai în armonie cu planeta. Protestele legate de încălzirea globală, cercetările care explorează energii alternative, etc. Cu Uranus în Taur – Natura se revoltă și Omul este forțat să se raporteze altfel la ea, într-un mod mai armonios, să caute soluții alternative de energie, hrană, etc. Uranus invită la gândirea out of the box și la a privi către viitor, așadar a reveni la soluții din trecut nu poate fi agreat decât dacă asta duce la găsirea unor alternative mai bune. Uranus în Taur ne forțează să ne întrebăm – cum putem face mai bine decât am făcut? Cum putem să ne bucurăm de roadele pământului și să avem acces la resurse într-un mod divin integrat? Mintea divină ne invită să ne depășim limitele din gândire și să facem saltul dincolo de mentalul nostru limitat la vechi paradigme, să descoperim că imposibilul este posibil. 

Așadar, ciclul viață-moarte-viață se întâmplă aici prin situații șoc care sperie și cumva par distructive în legătură cu pământul și resursele naturale și putem privi aici la toate crizele declanșate de tema încălzirii globale sau cele legate de resurse și accesul la acestea. Aceste situații șoc au menirea de a distruge un mod vechi de abordare și invită la inovație în aceste domenii. Asta este treaba lui Uranus – a venit, a șocat și acum invită să ne conectăm la Mintea divină pentru a accesa un alt mod, revoluționar în primă fază, de a ne raporta la planul material. 

Pluton prin Capricorn – 2008 – 2024

Pluton – Omnipotența – Voința divină – modul de operare plutonian implică apelul la putere, procese de distrugere, deconspirări, cu scopul de a desprinde de atașamentele pământești. Tot ceea ce e construit pe motivații de acumulare de bunuri pământești, de putere, ca urmare a abuzurilor și manipulării, tinde să fie distrus, pentru ca voința umană să se alinieze cu voința divină. 

Capricornul, semn de pământ, receptiv (Yin), cardinal este în legătură cu structurile sociale, cu administrarea resurselor, cu capitalul și bursa de valori. Este semnul țelurilor ambițioase, al dorinței de elevare și emancipare. Țelurile ambițioase se pot opri doar la a fi cineva în lume sau pot merge până la a construi ceva durabil și de folos deopotrivă individului cât și semenilor săi. Aici strategia și planificarea joacă un rol important și timpul ca resursă dar și ca obiectiv devine primordial. Capricornul țintește departe și nu renunță la țelurile sale, ci doar mută termenele. 

Energia dezechilibrată a Capricornului

Controlul excesiv, rigiditate, urmărirea exclusivă a profitului, materialism exagerat, obsesia muncii, fără componenta de satisfacții sufletești, manipulare, zgârcenie, arivism, scopul scuză mijloacele, ambiții egoiste, izolare, antisocial, rece, nemilos. Încremenirea în proiect prin incapacitatea de a accepta alternative de evoluție sau prin atașamentul de status quo. Atașamentul de putere și control cu orice preț, dorința de dominare. Motivațiile sunt aici doar despre control, putere, ambiții nemăsurate, are loc o dezumanizare profundă, totul devine rigid, rece, lipsit de orice urmă de căldură. Yin-ul exagerat devine aici mama vitregă din basme, complet lipsită de empatie, gata să sacrifice pe oricine pentru interesele proprii.

Necesitatea de echilibrare prin tranzitul plutonian

Pluton ca simbol al Voinței Divine prin Capricorn, semnul ambițiilor personale, vine să-i amintească Omului că este ceva mai presus de el în Univers, activând necesitatea de a alinia acțiunile în planul material cu planul divin. Vrăjitoarea, Mama vitregă trebuie să moară – tot ceea ce este construit cu scopul de a aduce profit și putere și ancorează în universul material va fi distrus pentru a-i aminti omului că în lume totul este trecător și că e necesar ca destinul său să se manifeste în acord cu Voia Divină. Pluton prin Capricorn ne reamintește că materialul are rădăcini în planul spiritual și că nici un fir de păr nu se mișcă fără Voia Divină. Tranzitul plutonian este unul de lungă durată – 20 de ani într-un semn. Capricornul este un semn care este pus în legătură cu maturitatea și bătrânețea, deci tot cu lungile durate. Așadar aici procesele sunt precum rătăcirea lui Israel prin deșert – schimbarea mentalităților și realinierea la voința divină necesită timp. Uneori aceste procese presupun pierderi dureroase și însemnate, inclusiv de vieți omenești. Acest tranzit poate zgudui puternic și din temelii și ca să facă asta uneori sunt necesare sacrificii. Un tipar care se poate observa ține de moartea unei persoane care semnalează probleme grave ale unui sistem ce duce la revoltă, anchete și apoi impune necesitatea de a restructura acel sistem prin eliminarea ”bolii” de care suferă. Uneori moartea unei persoane este de fapt moartea unei generații și au loc pierderi masive de vieți omenești. În exemplul biblic, rătăcirea a fost necesară astfel încât, să treacă două-trei generații pentru ca metanoia – schimbarea mentalităților – săaibă loc. 

Așadar, acum când Pluton este aproape de finalul tranzitului său prin Capricorn, putem considera că este ca un apogeu și cum acesta a fost activat în anii din urmă de tranzitele lui Jupiter, Saturn, și anual prin tranzitele planetelor rapide, care aduc totul mult mai în planul personal, totul se simte acum într-un mod critic – stăm față în față cu Sfânta Moarte. Dar e important să vedem ce anume moare de fapt. Căci Dumnezeu nu ne vrea anihilați și vedem că Voința divină nu se mai impune acum prin ruguri aprinse și voci tunătoare care se aud din Cer. Acum este un alt nivel, cel în care suntem invitați să ne găsim puterea interioară, să descoperim că adevărata opresiune nu vine din afară, ci din faptul că noi am cedat deja puterea din interior prin înlănțuirile la care ne-am dedat singuri. Pluton desprinde de atașamentele lumești și ne pune față în față cu Moartea. 

Ce înseamnă atașamente lumești? În esență, să credem că tot ceea ce contează este ceea ce putem poseda aici pe pământ, să ne ducem focusul doar pe împlinirea ambițiilor acestora lumești de putere, control, posesie, etc. 

Ceea ce avem a ne aminti cu Pluton prin Capricorn este că în acest semn, putem găsi cel mai lesne conexiunea dintre material și spiritual, aici aflăm că nimic nu e al nostru să rămână, căci deși Capricornul crede că poate cuceri nemurirea, nimeni nu știe mai bine decât el că totul este trecător. 

Așa că înainte de a proiecta responsabilitatea destinelor personale pe cei care conduc lumea din umbră, este important să folosim energia plutoniană ce invită la transformare din interior a modului în care ne raportăm la viața în această lume.

Aici reechilibrarea ciclului Viață-Moarte-Viață prin tranzitul plutonian are loc prin abandonul voinței personale în voința divină. 

Verbul Capricornului este ”a folosi” – ideal este să ne întrebăm nu cum putem să folosim noi resursele, bogățiile pământești, pe ceilalți în interesul propriu, ci cum putem noi să devenim instrumente ale Voinței Divine?

Neptun prin Pești – 2011 – 2026

Neptun – Omniprezența – sau a-L vedea pe Dumnezeu în tot ceea ce este. A trăi armonia, unitatea cu tot ceea ce este. A ființa în oceanul de iubire universală, a te contopi cu tot ceea ce este, a înțelege că nu există granițe între noi, între interior și exterior, că totul este impregnat cu această Conștiință universală până la ultimul atom din Univers. Modul de operare neptunian presupune aproape întotdeauna mai întâi iluzia, rătăcirea, orbirea, amăgirea, iluzia separării, inclusiv de divin, pentru ca mai apoi ființa să fie condusă spre trezirea sufletului prin deziluzie și integrare a tuturor aspectelor disparate.

Pești – ultima zodie din cercul zodiacal, semn de apă, receptiv (Yin), mutabil. Ca semn care este la final încheie cicluri, unește toate experiențele acumulate anterior și devine bazinul unei noi creații ca semn anterior Berbecului unde începe un nou ciclu evolutiv. Peștii sunt despre integrare, despre dizolvarea limitelor prin iubire, compasiune, dăruire, devoțiune. Peștii îl caută pe Dumnezeu în tot ceea ce este și caută mereu să unească planurile – material cu spiritual, emoțional cu mental, să aibă imaginea de ansamblu. Peștii caută să îi salveze pe toți, pe principiul bodhisattva – nu mă pot mântui, până cel din urmă suflet nu va fi salvat. Peștii sunt conectați la lumile subtile prin somn, vise, imaginație și caută mereu răspunsurile mai întâi acolo. Credința este cuvântul cheie.

Energia dezechilibrată a Peștilor

Iluzie, amăgire, victimizare, învinovățire, sindromul Stockholm, instabilitate emoțională, ajutor cu forța, complexul salvatorului, sacrificiul inutil, naivitate, credulitate, fanatism, dependență, imposibilitatea de a seta limite clare, criticism exagerat, delăsare, pierderea imaginii de ansamblu, lipsa unei conexiuni cu planul subtil. Teorii ale conspirației, proliferarea fake news dezvoltate pe fondul lipsei de discernământ și a simțului critic. Depresia, melancolia excesivă, fatalismul, pierderea credinței.

Necesitatea de echilibrare impusă de tranzitul neptunian

Neptun, ca simbol al prezenței divine în tot ceeea ce este în tranzitul său prin Pești între anii 2011-2026 are ca temă dez-văluirea – ridicarea vălurilor de pe ochii adormiți, trezirea spirituală și conectarea spiritului uman cu spiritul divin. Omul are a-și aminti că e sămânță stelară și că a se război cu semenul său nu e nimic altceva decât a se război cu sine. Dar pentru că asta presupune mai întâi rătăcirea și amăgirea, are loc mai întâi segregarea, polarizarea excesivă, ca reluare la nesfârșit a tematicii cosmogoniei primordiale când lumea s-a născut dintr-o luptă a două forțe polar opuse și din haos s-a născut ordinea și s-a instaurat pacea. Scopul final al unui tranzit neptunian este acela de a integra, de a unifica, de a dizolva orice graniță, de a distruge iluzia separării. Dar cu Neptun, procesul care duce la Eu Sunt trece prin ceea ce Nu Sunt. 

Anul acesta tranzitul neptunian este amplificat de prezența lui Jupiter, guvernatorul tradițional al Peștilor, și deși cu toții sperăm și ne așteptăm la rezolvări miraculoase, avem mai întâi de trecut prin conștientizarea umbrelor energiei Peștilor. Așa că e foarte posibil să ne întâlnim acum cu victimizarea excesivă, cu suferința inutilă, cu sacrificii inutile, cu tot felul de tentative de a salva cu forța – îmi povestea cineva ieri despre cum niște cetățeni ucrainieni aflați pe drum, mergând în treaba lor undeva înspre Europa, au fost opriți de mai multe ori și invitați să li se dea o masă, doar așa ca să li se facă niște bine cu forța. Deși compasiunea, dăruirea, întrajutorarea semenilor sunt specifice energiei peștilor și sunt atribuite iubirii de aproapele, vom vedea acum mai degrabă o exagerare (Jupiter) în manifestarea acestora care ne arată de fapt că facerea de bine cu forța este mai degrabă preamărire de sine, la care râvnește măria sa Ego-ul – și asta este energia dezechilibrată manifestată în Pești. E important să avem simțul critic activ pentru a vedea întreg procesul prin care trecem acum, căci nici o parte a sa nu este fără sens și totul se încheagă în întreg. Așadar, în acest proces suntem pe drumul înspre iubirea de aproapele și dăruirea necondiționată, dar până acolo, avem a învăța și a ne descotorosi și de mecanismele menite a ne hrăni ego-ul, mândria și alte beteșuguri care ne șubrezesc sufletul. 

Și integrarea supremă și completă a energiei acestui tranzit ține mai ales de a ne iubi vrăjmașul, căci ce folos să-ți iubești doar fratele, aia poate oricine. Și aici e greu, căci cum să poți iubi pe cineva care distruge, cum să poți empatiza cu cineva care nu găsește altă soluție decât impunerea forței prin agresivitate și violență? Cum să ierți crima?

Dar dacă în loc să te uiți la vrăjmașul din exterior, te-ai uita la cel din interior? Dacă te-ai așeza în fața oglinzii să privești în ochi copilul neiubit, neapreciat, blamat, agresat, separat de Dumnezeu care ești? Acel copil pe care de-atâtea ori l-ai izolat, nu l-ai ascultat, l-ai pus la colț, l-ai pedepsit, l-ai muncit, l-ai dus pe căi greșite, l-ai păcălit că într-o zi, când vei termina de bifat toate obiectivele de pe agenda de capricorn, va fi bine, căruia i-ai ignorat strigătele, nevoile, suferințele. 

Tranzitul lui Neptun prin Pești ne invită să conștientizăm că întregul este în parte și partea în întreg, și procesul acesta prin care mai întâi dezintegrează, separă, iluzionează pentru ca ai apoi să integreze, să unifice, să ne aducă în Adevăr este de fapt despre a ne aminti că miracolul este în noi înșine și ține de credință – credința cât un bob de muștar care poate muta munții din loc, credința care l-a vindecat pe slujitorul sutașului roman, credința care a înviat morții. 

Tranzitul lui Neptun conjugat cu Jupiter reprezintă tot o încheiere de cicluri și deci un fel de Moarte. De data aceasta aș îndrăzni să cred că această Moarte se referă la mecanismele credinței prin care până acum ne raportam la divinitate. 

Pornind de la procesul acesta prin care ne dăm seama că este nebunie să crezi că poți schimba lumea dinspre exterior înspre interior, căci asta presupune să pui în mișcare cantități uriașe de energie, și că mai degrabă să cultivi credință cât un bob de muștar în interior poate duce la mutarea munților în exterior, Credința ca act îndreptat înspre un Dumnezeu îndepărtat, din exterior, se poate conjuga acum cu credința în Sine ca parte integrantă a acelui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Omul timpurilor noastre poate descoperi acum, la un nou nivel de înțelegere și conștientizare că el poate realiza miracole prin Sine însuși, căci acest Sine este de fapt sămânța de divin care îl conectează cu restul Universului. Și că dacă vrea să transforme lumea, tot ce are de făcut este să se transforme pe Sine și oglinda exterioară îl va reflecta ca atare – căci în Pești Sunt Una cu Tot Ceea ce Este – Eu și cu Tatăl una Suntem! 

Așadar, în Pești operăm cu credința și luând în considerare tranzitele planetare anterioare despre care am scris, vedem cum se creează un arc peste zodii dinspre material – taur – trecând prin semnul Capricornului care face legătura între planul material și cel spiritual (simbolul capricornului este o capră cu coadă pe pește – Amalthea – capra de la care a supt Zeus/Jupiter) și ajungând la Pești – semn al credinței și al conexiunii cu lumile spirituale. Este modul prin care ni se comunică, prin intermediul astrelor că rădăcinile lumii materiale sunt în planul spiritual și că acțiunile din planul material influențează lumea spirituală. Trupul neînsuflețit este carne moartă, care putrezește și se descompune. Spiritul fără trup nu poate exista în această lume și este nevoie de dualitate pentru a se putea întrupa – Yin și Yang. 

Acum, dacă ne raportăm la timpurile pe care le trăim și ne uităm la aceste cicluri Viață-Moarte-Viață, cum putem privi altfel procesele acestea ce se desfășoară în fața ochilor noștri?  

Nu fără să ne uităm și la Vărsător. Spuneam că sunt acum active ultimele trei semne zodiacale. Vărsătorul este unul dintre acestea și este activ prin prezența lui Saturn aici până în 2023, când acesta va trece în Pești și ne va da teste din materia pe care o învățăm acum. 

Dar până atunci, să revenim la momentul conjuncției Jupiter Saturn în Vărsător, din decembrie 2020. Această conjuncție s-a petrecut după ce ambii profesori au trecut mai întâi prin Capricorn și i-au mai dat un brânci lui Pluton, declanșând pandemii și apocalipse planetare. Intrați în Vărsător, braț la braț, au deschis un ciclu îndelung al întâlnirilor lor în semne de aer (Yang) după ce vreme de 200 de ani s-au tot întâlnit în semne de pământ (Yin). Așadar, și aici am primit un semnal de sfârșit al timpurilor și noi începuturi, tot cu transfer dinspre material înspre mental de data aceasta. Putem să și râdem, dar ne putem și întreba dacă nu cumva omenirea este în pragul unor schimbări inimaginabile până acum, nemaipomenite și nemaiauzite, care să implice printre altele, inclusiv schimbări în structura fizică, o transformare la nivel celular. Căci dacă ne uităm la semnele tranzitate, la faptul că prin tranzitele planetelor grele se realizează un transfer al focusului dinspre semnele de pământ și apă înspre semnele de aer (Uranus va trece în Gemeni, Pluton în Vărsător) și din 2026 și de foc, căci Neptun va intra și el în Berbec, ne putem gândi că la nivelul structurilor profunde, are loc o transformare extraordinară și că ceea ce vedem acum ca pierdere, mai ales în plan material, este mai degrabă un transfer de energii și polarități. Este un act de purificare, de alchimizare (și sigur se va lăsa cu teleportare, telepatie și alte telechestii)

În orice ciclu Viață-Moarte-Viață vedem că de fapt, Sfânta Moarte este doar procesul de transfer între două vieți sau două forme de viețuire. 

Am visat astă noapte că eram fantomă, așa credeam până acum. Dar de fapt era despre aceste forme diferite de viețuire. Eram ceva plutitor prin aer și mă deplasam cu ușurință. Am dedus că eram fantomă pentru că unii mă vedeau, alții nu. Pe unii îi puteam atinge, pe alții nu. Și în visul meu, deplasându-mă cu ușurință prin aer, am vrut la un moment dat să pătrund în pământ și toată ușurința a devenit dintr-o dată de-o greutate copleșitoare. Împingeam cu toată forța și prin toate particulele să pătrund cumva prin stratul dens al pământului, dar simțeam că aproape mă dezintegrez încercând să cuprind materialul acesta dens și să iau o formă. Cred că așa simțim cumva și când ne naștem – că ne-am desprins din locul nostru din cer și că separați fiind acum de divin, ne putem dezintegra, deși avem un trup care ne ține grămadă. Dacă ne ducem focusul pe separare, desigur că ne vom dezintegra. Dar dacă fixăm cu ochiul minții și cu inima locul nostru din sânul divin, vom transcende materialul și vom trăi în spirit, având conștiința Întregului.

În final, adunând toate părțile separate ale acestui articol, putem concluziona că aceste timpuri pe care le trăim sunt despre:

  • Închiderea unor cicluri ample în evoluția noastră ca umanitate, prin faptul că în anii aceștia din urmă sunt activate ultimele semne zodiacale – Capricorn, Vărsător, Pești
  • Reechilibrarea și armonizarea Principiului Yin prin tranzitul planetelor transpersonale prin semne feminine, pasiv-receptive – armonizare care presupune și evenimente dure, brutale, distructive
  • Echilibrarea planului material cu cel spiritual – evenimentele din planul fizic declanșează trezirea conștiinței și deschiderea către o privire mai amplă asupra lumii și universului – proces aflat în continuă desfășurare, de altfel
  • Orientarea conștiinței planetare către un nou stadiu de evoluție care se va deschide o dată cu mișcarea planetelor transpersonale în semne Yang, de foc și de aer în anii ce urmează.

Trăim așadar un fel de sfârșit al lumii și Cerul ne vorbește despre asta. Sfânta Moarte este prezentă printre noi. Dar ea e prezentă în fiecare clipă, la sfârșitul fiecărei respirații și de fiecare dată îi urmează o nouă Viață, cu fiecare gură nouă de aer pe care o inspirăm.

Important este ce facem cu suflul acesta al vieții, cui îl dăruim? Luminii sau întunericului? Înălțimilor sau abisurilor? Cerului sau iadului?

Ne putem folosi de toate aspectele și tranzitele planetare acum, fiecare după cum rezonează, dar cu Jupiter și Neptun în Pești, putem realiza cu adevărat miracole, accesând Iubirea și Credința ca instrumente care deschid lumi nebănuite. Și să credem nu că Dumnezeu ne va salva, căci El ne-a investit deja pe noi cu această putere și acum este testul – este în noi acest har al Iubirii și al Credinței, căci Dumnezeu s-a coborât pe pământ și s-a făcut Om. Și Om ești Tu, cel ce citești aceste rânduri. Așa că Dumnezeu este în tine, în mine, în semenii noștri și fiecare dintre noi este capabil să schimbe realitatea, prin iubire, credință și orice alte instrumente, fiecare după harul și înzestrarea lui.

Toți suntem Unul!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.