Saturn staționar și emergența Omului Nou -sau despre ce-am visat astă iarnă

Astăzi, 10.10.2021 Saturn stă din retrogradare. Și iată, la ceas de seară, iau din raft cartea O mandală astrologică de Dane Rudhyar să văd ce simbol sabian corespunde gradului în care staționează Saturn, ce mesaj ne transmite Universul? Și, uimire: ”Un copil este văzut născându-se dintr-un ou. Mesaj cheie: emergența noilor mutații conform marilor ritmuri cosmice.”

Ce să însemne aceasta? ”Simbolismul antic al oului cosmic din care s-a născut un nou univers, poate fi interpretat pe câteva niveluri. Vedem aici apariția unui nou tip de ființă umană care nu este născut din Strămoși și care, de aceea, este liber de inerția trecutului omenirii. El este un produs nou al evoluției, un mutant. El constituie o proiecție proaspătă a Spiritului creator ce emană din Întregul cosmic sau planetar și nu din vreo cultură locală sau tradiție rasială.”

Acest simbol anunță Emergența Omului Global pentru Epoca Nouă. Puterea întregului este focalizată în interiorul lui în libertate perfectă față de standardele antice de valori bazate pe condiții locale.”

Oh, wow! Asta chiar sună cumva. Saturn a mai trecut prin acest grad 7 Vărsător înainte de retrogradare. Merg înapoi să văd când a trecut pe-acolo și ce se întâmpla atunci. Februarie 2021. Pe 11 februarie 2021 a avut loc o splendidă lună nouă în Vărsător, cu nu mai puțin de șase planete prezente în această zodie în acel moment. Caut pe blog să văd dacă am scris ceva despre asta și ce să vezi? Visul cu țestoasele. Recitesc ce am scris și simt cum se ridică părul pe mine. Un fior de uimire în fața vieții, a creației, a modului în care subconștientul ne aduce mesaje în concret, mă străbate prin tot corpul.

Să explic. Visam atunci un vis cu niște țestoase și scriam așa: Când apar țestoase în vise sau în viața noastră, mesajul este unul legat de răbdare, înțelepciune, maturitate, pace, progres încet și sigur, încredere în ritmul vieții și în faptul că munca susținută va fi răsplătită. Saturn este stăpânul Vărsătorului în mod tradițional și este cel care guvernează Timpul. Ceea ce îmi scăpa la momentul acelei luni noi era că Saturn era tot în acest grad 7 Vărsător al cărui simbol sabian este acesta menționat mai sus: un copil este văzut născându-se dintr-un ou. Așadar, luna nouă conținea în ea acest mesaj al unei noi nașteri, a unui nou Om.

Au urmat luni din an în care viața s-a petrecut în continuare în această atmosferă de nesiguranță, în care au ieșit la iveală tot felul de suferințe și am trăit parcă o scufundare în abis. Și nu, nu a avut legătură cu virusul și cu pandemia. Pe măsură ce am înaintat în proces, am înțeles tot mai mult că acești ani pe care îi trăim acum sunt pentru a redescoperi libertatea interioară prin confruntarea cu limitarea libertăților venită din exterior. Doamne, ce binecuvântare! Și acum știu asta, văd cu claritate.

Există mai multe straturi ale realității la fel cum omul este constituit din mai multe corpuri – astral, mental, afectiv, emoțional, eteric, fizic. Ceea ce vedem cu ochii fizici și numim realitate este ceea ce se constituie mai întâi la nivel de gând și trece prin multiple faze până să devină materializat. Pentru mine, visul este una dintre căile prin care ajunge la noi ceea ce numim realitate fizică. Este ca un fel de presimțire a ceea ce urmează să se materializeze. Am observat în timp, urmărindu-mi visele că ele se pot manifesta în planul fizic chiar a doua zi, peste câteva luni sau peste câțiva ani. Uneori, același vis are mesaje care vin în momente diferite din timp. Nu am reușit încă să descopăr o logică după care se așează în timp. Dar îmi este clar că acolo, în lumea viselor, timpul este altfel dispus decât în modul linear în care îl urmărim noi aici.

În martie 2020 am avut acest vis cu cei patru cai – am scris despre el aici. Am înțeles în timp că cei patru cai negri care călcau totul în picioare erau cele patru valuri ale pandemiei. Acum suntem în ultimul. Visul meu de-atunci mi-a zis și că prin efort individual, prin muncă spirituală, vom reuși să ne ridicăm la un alt nivel de conștiință.

Tot în perioada aceea, înainte să apară cazuri declarate în România, am visat că sunt internată într-un spital și toată lumea în jurul meu era agitată și speriată. Asistentele voiau să mă convingă că sunt foarte rău, că nu mai am șanse, că am o infecție gravă la trahee. Eu mi-am scos traheea care arăta ca rădăcinile unui copac și le-am arătat-o tuturor spunându-le că sunt foarte bine, iată ce curată este traheea mea. Nu vă panicați!

Apoi a fost visul cu țestoasele și cu oamenii care fuseseră bolnavi dar acum erau bine.

Toate aceste vise îmi lăsau de înțeles că va fi greu dar va fi bine cumva. Va avea sens tot greul.

O altă cale de a înțelege sensul realității fizice este astrologia, care este nimic altceva decât un limbaj prin care inteligența universală ne transmite mesaje care nu se văd cu ochii fizici, ci se ascultă cu inima.

În 2019-2020 Saturn era în ultimul an de tranzit prin Capricorn, culminând cu o conjuncție cu Pluton/Hades – Zeul morții – în Ianuarie 2020. Cum Capricornul este mult în legătură cu stucturile administrative, guverne, autorități, industrii, s-a vorbit mult despre cum totul a fost controlat de anumite entități și grupuri de interese și tendința generală a fost înspre a plasa responsabilitatea pe cei care ne conduc. Am văzut și cum au ieșit la iveală o mulțime de fisuri în sisteme, tot ceea ce nu funcționează, ce a fost clădit pe corupție și lipsă de responsabilitate, a ieșit la suprafață prin tot felul de drame și tragedii – vezi incendii în spitale, criza migranților, lipsa de dotări în sistemul sanitar, criza din sistemul educațional, etc. Ca și cum Dumnezeu a pus degetul și a zis: aici e bai! Și a început nebunia.

Dar să vedem ce zice mandala de simboluri sabiene. Saturn și Pluton s-au întâlnit atunci la gradul 22,45 Capricorn. Se consideră gradul 23. Dar dacă mă uit la simbolul sabian pentru gradul 22, văd așa: Acceptând cu eleganță înfrângerea, un general își dezvăluie noblețea caracterului.

Mesajul cheie al acestui simbol este: Realizarea faptului că putem crește prin înfrângere la fel de bine, dacă nu cumva chiar mai mult decât prin succes. Avem aici posibilitatea de schimbare a înfrângerii exterioare aparente în realizare spirituală interioară. Ceea ce contează cel mai mult în acest stadiu este Puterea interioară.

Simbolul sabian pentru gradul 23 Capricorn zice așa: un soldat primind două decorații pentru curajul manifestat în luptă. Și se traduce prin recompensa oferită de societate pentru îndeplinirea responsabilității individuale. Acest simbol sabian ne vorbește despre Recompensă. Munca individuală va fi recompensată. Am visat despre asta.

A urmat la final de 2020 întâlnirea lui Saturn cu Jupiter în zero grade Vărsător. Vărsătorul este despre libertate, eliberare, revoluție, schimbare, umanism, evoluție. Și cu toții am sperat că ne vom elibera de virus, de conspirații, de probleme. Doar că nu e așa ușor. E interesant de urmărit simbolurile sabiene de la gradul zero până la gradul șapte Vărsător, unde staționează acum Saturn. Dar și cele care urmează. Fiecare vorbește despre pașii prin care trecem ca omenire înspre un nou nivel de conștiință. Iar revoluția pe care o anunțau Jupiter și Saturn prin întâlnirea lor în Vărsător este una mai ales interioară, la nivel spiritual. Societatea este compusă din indivizi, conștiința socială este formată din conștiințe individuale. Ca să accesăm un alt nivel de conștiință este necesar să lucrăm fiecare individual.

Am fost împinși în ultimii doi ani înspre însingurare, fiecare la casa lui, fiecare în țara lui. Am fost puși la colț, să ne gândim la ce-am făcut. Saturn, zice-se, e profesorul sever. Limitează, constrânge, pune la colț pentru a forța învățarea lecțiilor. Și are răbdare, căci el stăpânește Timpul.

Pentru mine anul acesta a fost unul de trezire spirituală. Cel puțin am mai făcut un pas în direcția aceasta. Am pornit în acest an cu multe speranțe, cu încredere, cu curaj. Și mai întâi am făcut covid, ca să-mi fie clar. Apoi au urmat tot felul de evenimente care m-au pus față în față cu ce am de rezolvat și am fost nevoită să abandonez planul inițial și să văd că în altă parte am de lucru. Așa că am ales calea vindecării, am intrat în terapie, am reînvățat să-mi ascult inima, să-mi văd sufletul. Am plâns, am disperat, m-am revoltat, m-am luptat și am abandonat. Dar am stat față în față cu traume pe care le purtam după mine din cea mai fragedă copilărie, am privit în ochi acest copiluț fragil care locuiește în mine și pentru prima dată mi-am asumat responsabilitatea de a avea grijă de el, de a-l onora și respecta. Și privind în urmă, înțeleg acum că ceea ce am trăit în ultimii doi ani a fost cu adevărat o binecuvântare. Pentru că omenirea e pe cale să se schimbe, se naște acum un nou Om, așa cum spune simbolul sabian al staționării lui Saturn. Dar pentru asta e nevoie să ne primenim, să ne eliberăm de traume, de atașamente, de istorii vechi ce ne țin legați în lanțurile ”păcatelor strămoșești”. Am auzit multă lume lucrând cu arborele genealogic în ultimii ani, s-a lucrat mult pentru conștientizare și eliberare. Iar acum un copil este văzut născându-se dintr-un ou. Oul cosmic din care se naște o nouă conștiință.

Nu știu dacă am reușit să transcriu tot ceea ce mi se învârte mie în cap acum. Mercur e retrograd – în mintea mea sunt artificii, totul e pe repede înainte și îmi vine greu să transpun în cuvinte. Însă face așa de mult sens tot ceea ce am trăit acum și iată, se vede luminița de la capătul tunelului. Mai avem un pic. Și vorba cântecului: ”It’s always darker before dawn” – înainte de răsărit se face mai întuneric. Așa că acum poate părea că haosul este din ce în ce mai flămând și pericolul pare tot mai amenințător. Vedem multă separare, multă energie negativă împrăștiată în toate direcțiile, ostilitate, acuze, ură, instigare la rău. Dar imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă am da curs acestui haos. Iată, un munte amenințat de o furtună pe care o vede de departe venind, se ia și se duce de pe locul lui, se luptă cu furtuna, se revoltă în vreun fel? Nu. Stă pe poziții, rămâne centrat. Puterea lui vine din altă parte. Asta ar fi bine de înțeles acum.

Vă invit să priviți în viața voastră la ce ați trăit în ultimii doi ani. Sunt convinsă că suntem mulți, foarte mulți cei care ne-am trăit treziri și am înțeles că puterea vine din interior și atunci când te revolți pe ceva/cineva din afară, îți dai puterea, devii victimă, oricât de îndreptățit te consideri. Ce-ai învățat despre tine în ultimii doi ani? De ce traume te-ai eliberat? Ce-ai câștigat când vine vorba de putere interioară?

Jupiter și Saturn în Vărsător ne vor liberi. Dar nu liberi în raport cu vreo putere din exterior, ci liberi prin recucerirea puterii interioare. Și cum ne învață asta? Prin lipsirea de libertăți până într-acolo încât să vedem că nu e nimeni în afară care ne ține închiși, ci noi înșine deținem cheia propriei libertăți.

Revoluțiile fac sens atât timp cât și mentalitatea se schimbă, pornind dinspre interior în afară. Altfel, vom schimba mereu la vârf guvernele, dar fondul va rămâne același. Responsabilizarea pe care o impune Saturn prin Vărsător ține foarte mult de propria libertate și de a înțelege că societatea și modul ei de a fi pornește de la fiecare individ în parte. Izolările, carantinele, restricțiile acestea care ne-au adus la disperare în ultimii ani, creând un fond de anxietate, au avut menirea de a ne forța să privim în noi înșine, să vedem rahatul din propriile vieți, să înțelegem că de-acolo începe schimbarea. Și sunt convinsă că nu sunt singura care și-a dat seama de niște aspecte esențiale legate de stima de sine, conștiința sinelui superior, lipsa curajului în a manifesta talentele personale, etc.

Așa că vin și mai întreb o dată: ce ai descoperit despre tine în acești ani? Ce ai văzut acum clar în viața ta? Unde te-ai simțit dezamăgit? Unde s-a dat vălul jos de pe ochi și ai văzut clar cum îți trădezi propria ființă, cum îți bați joc de tine, cum îi lași pe alții să te folosească? Dezamăgirile sunt grele dar absolut necesare pentru evoluție. Și mergând mai departe, ce talente ți-ai redescoperit, care este darul tău divin, ce ai venit tu să dăruiești lumii? Poate fi ceva care este în completă neconcordanță cu ce faci acum, dar care se cere hrănit și îngrijit până la înflorire și deplină rodire. Am eu o vorbă: Să rodești frumos! Căci asta am venit să facem – să rodim, să scoatem muzica din noi, să dăruim lumii din înzestrările noastre. Să ne prindem de capătul acesta de ață și să mergem pe fir pănă în mijlocul ghemului. Să descoperim ce e ascuns acolo și se cere scos la lumină. Eu sunt Calea, Adevărul și Viața – spune Hristosul din fiecare dintre noi. În noi este Adevărul. Să nu-l mai căutăm în afară și să avem curajul să îl recunoaștem. Poate fi dureros, dar eliberator – ”Și Adevărul vă va face liberi”.

Saturn a intrat în retrogradare la gradul 14 Vărsător – simbolul sabian – Un tren intrând într-un tunel al căruie mesaj cheie este: abilitatea de a scurta procesul evoluției naturale prin exersarea voinței, îndemânării mentale și autodisciplinei fizice. Așadar prin efort personal, putem face salturi în evoluție și intrarea în tunel poate însemna deopotrivă restrângerea libertăților, a viziunii, a perspectivei dar și focus, concentrarea voinței într-o singură direcție, interiorizare. De-acum, trenul iese din tunel, se vede luminița și credința mea este că tuturor ne-a folosit, la un nivel mai profund decât credem, perioada aceasta de restricții pe care am trăit-o.

Există mai multe niveluri de percepție a realității. Cel mai la îndemână este și cel mai puțin semnificativ, cel care bruiază cel mai mult – informația care circulă în media, zgomotul acesta exterior care creează panică și anxietate. Ceea ce contează nu se vede cu ochii, cum aflăm din Micul Prinț. Se ascultă cu inima. La nivelul sufletului, știm că totul are un sens. Să privim dincolo de primul văl, să ne adâncim în contemplare pentru a vedea minunata lucrare care se săvârșește acum – un copil este văzut născându-se dintr-un ou.

În februarie visam un vis cu niște țestoase pe cer, cu niște oameni care ieșeau din spital, cu o stare de bucurie și recunoștință. Zilele acestea, am avut de-a face cu cei doi soți din visul meu despre care am aflat între timp că sunt într-un proces de vindecare, după ce au trăit dez-amăgirea și au văzut niște adevăruri. Și am ieșit la plimbare în pădure pe o potecă demunită ”traseul broscuțelor” – nu-s țestoase, dar fiind din familie, mi s-a părut impresionant cum mai către seară am ajuns să recitesc visul cu țestoasele și să fac toate aceste conexiuni, tocmai când Saturn stă din retrogradare cu acest mesaj minunat care m-a dus înapoi în februarie. Aș putea crede că e magie. Dar e doar un alt nivel al realității, unul care se deschide tot mai fascinant, pe măsură ce și eu mă las în acest flux al Vieții și mă deschid pentru Miracole.

Totul este bine! Când ne luăm distanță, în timp și spațiu, putem intui sau chiar vedea că totul este bine. Suntem într-un proces de transformare la nivel profund, ne pregătim pentru o nouă eră în evoluția noastră ca Om Cosmic, o să ne ia o vreme, căci e mult de vindecat. Să avem încredere și să rămânem centrați. Focusul pe interior, căci ce e înăuntru e și în afară. Și e infinit mai simplu să lucrăm cu propria persoană decât să încercăm să mutăm munți din loc.

Hai că se poate! La nivel cosmic, întodeauna după haos urmează ordinea, din dezastre se naște mereu o nouă Viață! Dar mai întâi trebuie distrus și transformat ceea ce nu mai servește, la fel cum pădurea își ia putere primăvara din frunzele ce-au murit toamna.


Un gând despre “Saturn staționar și emergența Omului Nou -sau despre ce-am visat astă iarnă

  1. Doamne ce frumos scrii, de fapt tu povestești.. Mai prins in vraja poveștii, partea cu astrologie așa mai de suprafață., dar nu conta eram în poveste. Visam și eu visurile tale, aluneca prin ele
    Fii binecuvântată!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.