Jupiter în Pești – Dumnezeu îți dă, da’ nu-ți bagă și-n traistă!

Astă noapte, Jupiter, Zeus pe numele lui grecesc, Ză Master of all Masters, îi zise lu’ Tac-su, Cronos/Saturn: ”Până aici! Merci frumos pentru instruire, am fost băiat cuminte și n-am exagerat, am mers închis. Stai tu aici la tine acasă (Vărsător) că eu merg până la mine (în Pești) să-ți arăt ce pregătesc pe anul viitor” N-a apucat Saturn să se întoarcă pe partea ailaltă, că Jupiter a și sărit cu Marea Relaxare anunțând cu surle și trâmbițe revenirea acasă. E drept că numai pentru vreo două luni, dar e o gură de aer pe care cu toții o merităm.

Tehnic și aplicat, ce să însemne această intrare a lui Jupiter în Pești?

Jupiter

 • Jupiter este cea mai mare planetă din sistemul solar așa că este asociat în principal cu expansiunea, deschiderea, amplificarea, destinderea, relaxarea.
 • Fiind Zeul Zeilor este asociat cu cel care face legea, care dă direcțiile sau îndrumă dar și cu cel care se asigură de respectarea acestor legi, respectarea adevărului – deci sinceritatea, onestitatea sunt atribute jupiteriene.
 • Respectarea legilor (divine) vine cu recompense, beneficii, îți atragi karmă bună, adică. De unde și ideea de mare benefic legată de Jupiter. De fapt, dacă urmărim tranzitele jupiteriene, vom observa că el este benefic aunci când și noi stăm în Adevăr și acționăm cu bune intenții. Astfel Jupiter este asociat cu ideea de Dharma. Saturn e cu Karma – el ține socoteala greșelilor. Jupiter urmărește ceea ce facem bine și se ocupă cu premierea.
 • Însă, la pomul lăudat nu mergem cu sacul. Toată lumea așteaptă să primească ceva bun de la Jupiter în timpul tranzitelor sale și nu o dată am auzit: ”Aaaa, a trecut Jupiter prin casa banilor dar eu am stat mai prost cu banii ca niciodată” Pam-Pam! Asta pentru că Jupiter oferă șanse pe care noi, cu determinare și curaj ar trebui să le vedem și să le valorificăm. Ideea e să evoluăm prin eforturi proprii, că vorba aia – ”Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și în traistă!”
 • Jupiter mai este asociat cu lumea credințelor, filosofia de viață, valorile și principiile, înțelepciunea, bunul simț, recunoștința și mulțumirea sinceră, bunătate, generozitate, optimism, jovialitate, abundență, noblețe, moralitate, etică, încredere, consiliere.
 • În manifestările negative, Jupiter implică extremism, ipocrizie, grandomanie, aroganță, încălcarea regulilor, fanatism, idolatrie, cheltuieli nesăbuite, calomnie.

Peștii

 • Ultima zodie din cercul zodiacal – vorbim deci de încheierea unui ciclu, de integrarea experiențelor trăite în ultimii 12 ani, începând cu finalul lui 2009
 • În Pești ne apucă visarea, empatia, compasiunea, spiritul de sacrificiu, pofta pentru a crea, a deveni artiști, dorința de a ne contopi cu restul lumii. În Pești îl recunoaștem pe Dumnezeu în tot ceea ce este și înțelegem că separarea e o iluzie
 • Tot în Pești ne vine și să fugim din lume, să ne izolăm, ssă ne ascundem în rugăciune, meditație, viață spirituală sau în alte forme de evaziune – netflix, plăceri, băuturi sau alte substanțe. În Pești realitatea, concretul se cer filtrate prin ochelari de unicorn
 • Zodia Pești este domiciliul nocturn al lui Jupiter. Acest nocturn înseamnă că aici lucrurile se întâmplă mai ales la nivel subtil, în interior, în intimitate. Nocturn mai înseamnă și că se activează predominant receptivitatea, starea de a primi – așadar, e important să fim deschiși spre ceea ce vine și totodată să avem și discernământ când vine vorba de primit – fie să fim pe fază și să primim, fie să refuzăm când ne e burta prea plină.

Jupiter în Pești – 14 mai – 28 iulie 2021 – preambul pentru 2022

 • Jupiter expansionează energia apei în primul rând – I get so emotional, baby! – emoțiile vor căpăta amploare și culoare. Eu de câteva zile așa lăcrimez la tot cântecelul și la toată pozica, de zici că s-o revărsat mările. Și, da, asta poate însemna și mai multă ploaie la propriu sau creșteri de ape. În plan psiho-emoțional, ne putem aștepta la mai multă compasiune, empatie, generozitate, toleranță. Imaginația, intuiția, visarea activă, creatoare se vor amplifica și e important să fim receptivi să asimilăm ceea ce se revarsă acum asupra noastră. Acum învățăm, suntem la studii superioare. Peste vreo doi ani când Saturn va intra în Pești, va veni vremea punerii în practică.
 • Lumea credințelor – și Jupiter și Peștii operează cu credința – și cum ne pregătim de inchiderea unui ciclu și deschiderea altuia, probabil că vom face bilanțul și vom evalua ce e de păstrat, ce e de schimbat, transformat și poate că ne vom deschide spre noi moduri de a opera cu credințele. Poate că vom îndrăzni să credem mai mult în Noi înșine. Poate că vom fi mai dornici să trăim cu Entuziasm (etimologic înseamnă Dumnezeu din interior)
 • Lumea artelor – Peștii sunt o zodie asociată mult cu imaginația, creativitatea, expresia artistică – așadar ne putem aștepta la o mai mare deschidere înspre artă și manifestări mult mai accentuate în acest sector, implicit în zona de spectacole, festivaluri, dar cu o componentă mai profundă de această dată. Pe când erau festivaluri, concerte și spectacole, înainte de pandemie, Jupiter era în Săgetător – se ajunsese la o exagerare greu de digerat – era prea mult, prea des. A urmat tranzitul lui Jupiter prin Capricorn și apoi prin Vărsător – doi ani în care să ne regândim ceea ce ține și de artă dar și de distracție, pentru ca de la anul când Jupiter va intra de tot în Pești, să rafinăm, să ducem la alt nivel ceea ce am învățat în ultimii ani. Totul are un rost în curgerea timpului și chiar dacă am suferit fără cultură și educație în ultimul an jumătate de pandemie, Jupiter în Pești ne va ajuta să înțelegem sensul și să ne reformulăm valorile și principiile în aceste domenii.

Jupiter și Venus – o chestiune de valori

Ceea ce am observat în harta intrării lui Jupiter în Pești, astă noapte la ora 1:36, pentru România, este că se activează o cuadratură cu Venus. Urmărind mai departe, până pe 28 iulie când Jupiter reintră în Vărsător, dată fiind și retrogradarea sa, se observă că va face aspecte cu aproape toate planetele personale – Soare, Venus, Mercur, Luna, evident căci aceasta se mișcă cel mai rapid.

Ceea ce mi-a atras atenția este că intră acum în pești pe o cuadratură cu Venus și iese din Pești pe opoziția cu Venus, cuprinzând la mijloc, pe la începutul lui iunie și momentul de trigon. Hm! Interesant. Marele Benefic și Mica Benefică, așa sunt cunoscuți în tradiție Jupiter și Venus. Printre atributele legate de bogăție, abundență, șansă, noroc, reușită, etc., dansul acesta al celor doi benefici mă duce cu gândul la ideea de valoare în general și valorizare de sine prin credință și încredere în forțele proprii.

Un ciclu dintre două planete începe cu conjuncția dintre acestea și se termină tot acolo trecând prin mai multe etape, date de aspectele pe care le fac – unele benefice, altele tensionate. Cele benefice se cer văzute și valorificate și vin cu binecuvântări, cele dinamice invită la conștientizarea limitelor și acțiune în sensul depășirii lor.

Conjuncție

Jupiter s-a întâlnit cu Venus anul acesta pe 11 februarie, când a fost și luna nouă în Vărsător. Interesant este că harta intrării lui Jupiter în Pești are Ascendentul în Vărsător, pentru România. Deci e important să vedem ce am învățat din decembrie încoace, de când Jupiter a activat energia vărsătorului – ce speranțe noi au născut în noi, ce planuri, ce viziuni s-au activat. Iată, aici în stradă sunt două panouri – Valoare și Viziune scrie pe ele – deci ce valori și ce viziuni s-au activat în ultima jumătate de an. De acolo începe construcția.

Sextil

Undeva prin 10 aprilie, a avut loc sextilul dintre cei doi – o șansă care s-a manifestat poate ca o invitație, o propunere care poate s-a manifestat ca o provocare de a ieși din zona de confort. Sau poate că a fost trecută cu vederea, în așteptarea a ceva mai bun sau pur și simplu din lipsă de considerație.

În 8 mai se activează cuadratura cu Venus și Jupiter pe grad final, una în Taur, celălalt în Vărsător, cuadratură care se menține și pe intrarea celor doi în zodiile următoare, Venus în Gemeni și Jupiter în Pești. E drept că deja, la momentul trecerii lui Jupiter în Pești, e destul de slabă. Dar dacă zilele acestea s-au trăit tensiuni pe zona de valorizare, dacă ați avut sentimentul că nu sunteți suficient de buni, dacă ați simțit să plusați, să vă demonstrați valoarea, sau pur și simplu ați avut probleme cu banii și/sau bunurile, e posibil ca această cuadratură să fie cea care le-a generat.

Cuadratura

Cuadratura se resimte la nivel interior ca o întindere de arc – la un moment dat nu mai poți ține arcul întins, ori dai drumul săgeții, ori rupi arcul sau te rănești. Așadar, la intrarea lui jupiter în pești – ce anume nu mai poți suporta, ce a ajuns la limită și vrei să schimbi, mai ales în zona de valoare. Cum stai cu credința, cu încrederea în sine? Cuadratura este un aspect dinamic, împinge la acțiune, așa că orice simțiți să faceți zilele acestea în direcții jupiteriene și venusiene, just do it!

Trigon

Pentru că urmează trigonul (de aur) Jupiter – Venus – shower of abundance! Acolo se vor revărsa binecuvântări, vom primi recompense pentru toată munca depusă din februarie încoace. Trigonul va fi exact în 3 iunie, activ în prima săptămână din iunie.

Iar în iulie, în jur de 22 iulie, va avea loc opoziția, aspect dinamic care ne va pune față în față cu ceilalți, pentru că opoziția împlică întotdeauna confruntarea cu exteriorul. Acolo vom fi testați: ”zici că ai încredere în tine, că-ți dai valoare, că te prețuiești, că ți-ai schimbat convingerile și vrei să atragi mai multă abundență în viața ta? Ia să te vedem!” Și vor apărea situații în care să demonstrăm asta în fața lumii. Fiecare pe sectoarele de viață activate de cele două planete.

Opoziție

Aș urmări, așadar, mai ales relația dintre cei doi benefici pe parcursul tranzitului lui Jupiter prin Pești, pentru că de-a lungul timpului am tot învățat să-i cerem lui Dumnezeu lucruri, dar mi se pare că ne scapă un aspect important în acest proces și anume acela că abundența există în univers la modul infinit. Noi facem parte din acest univers, deci există și în noi. Cu toate acestea, continuăm să suferim de sărăcie (materială, emoțională, afectivă, spirituală, etc.) Unde e eroarea atunci? Ce nu funcționează? Poate că ne rugăm greșit și în loc să cerem, am face bine să mulțumim! Poate că pur și simplu trebuie doar să fim pe fază și să avem curajul să luăm atunci când ni se oferă. Pentru că vorba ceea – Dumnezău îți dă, da’ nu-ți bagă și-n traistă!

Hai, să avem spor la conștientizări! Că de-abia la anul începem chiar să umplem traista.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.