Mama, I’m coming Home – Marte în Rac, aprilie-iunie 2021

Azi plouă! Am ajuns acasă, la mama, o dată cu intrarea lui Marte în Rac. Racul este Acasă, Mama, originile. Mama nu e acasă, e plecată cu treburi de mamă. Aici, în orașul copilăriei mele, „toate-s vechi și nouă toate”. Aceleași femei se văd pe fereastră, mergând unde le duc nevoile, doar că acum au părul albit și unele au rămas văduve. Casele li s-au umplut de nepoți, unii au rămas aici, alții sunt plecați în țări străine. Copiii cu care mă jucam când eram mică sunt acum oameni mari, la casele lor, cu copii mai mici sau mai mari. Dar eu știu că în sufletul lor, toți sunt niște copii care se joacă de-a mama și de-a tata. Toți suntem!

Marte în Rac


Marte a intrat în Rac. Acțiunile noastre ne duc acum către Acasă, căutarea e despre copilul dinlăuntrul ființei, motivația e despre securitatea și confortul pe care le oferă pântecul mamei și sânul ei hrănitor. Marte aici luptă pentru ai lui, pentru casă, familie, părinți. Mă întreb ce fel de lucrare se va face în lunile ce urmează, ce descoperiri vom reuși să aducem la lumină legate de trecut, de arborele sufletelor din care ne tragem seva vieții?
Acasă! În călătoria aceasta de individualizare, de găsire a propriei unicități, îmi dau seama tot mai mult că Eu se clădește pe Ei, moșii și strămoșii, ramurile Arborelui Vieții, pe înțelepciunea lor dar și pe rănile și dorurile lor nestinse.
Așa că îmi întreb acum strămoșii despre aceste doruri ale lor. Vreau să știu ce i-a mânat pe ei prin lume și prin viață, ce i-a făcut să le tresalte sufletul, ce i-a împlinit și ce i-a durut și câte dintre acestea mi-au rămas mie și pruncilor mei?
Oricât de departe în lume am pleca și oricât de tare ne-am rupe de ai noștri, faptul că sufletul a ales să se nască într-un anume loc, ne leagă de locul acela prin fire nevăzute. Acolo sunt rădăcinile noastre, pe acolo vine seva vieții. Când tăiem accesul la aceste rădăcini, seva hrănitoare nu mai urcă înspre noi și fără temelie, totul este doar praf în vânt. De aceea devine important să ne aducem Acasă din punct de vedere spiritual. Și acolo unde sunt răni legate de familie, de trecut, e important să investim efort pentru a vindeca. Racul este asociat casei a IV-a din roata zodiacală, cu tot ce ține de energia trecutului, a familiei, a arborelui genealogic. Vibrația cea mai înaltă a acestei case este Iertarea și fiind o casă de finalitate, ceea ce este de finalizat aici se poate face cu succes prin Iertare.

Marte este și energia sexuală și e interesant că astăzi am citit despre Tezeu, Ariadna și înfrângerea Minotaurului și, în creștinism, tot astăzi se celebrează Sfântul Gheorghe, biruitorul de Balauri. Ambele teme sunt legate de stăpânirea laturii instinctuale, de modul în care Eroul nu mai este sclav al patimilor, ci învață să-și stăpânească pornirile instinctuale, să le direcționeze cu sens și să iasă din labirintul întunecat în care Minotaurul amenință să ucidă șansele de a accede spre un nivel mai înalt al evoluției.
Marte în Rac aduce cu sine șansa de a înțelege mai bine și a reuși să integrăm energia vieții, potențialul amoros. În Rac, Marte are nevoie de simțire, de emoție, de intimitate și profunzime. Actul amoros nu mai este orientat înspre obținerea plăcerii brute doar la nivel fizic, ci devine o căutare a conectării de la suflet la suflet cu celălalt. Mitul lui Tezeu și al Ariadnei ne arată că reușind să învingem Minotaurul (pornirile instinctuale) putem să ne reunim cu celălalt la un nivel mult mai înalt, avem parte de o nuntă cosmică, în care masculinul se unește cu femininul la un nivel mult mai elevat.

Tezeu și Minotaurul


Așa că în lunile ce urmează, poate că vom lucra și cu aspecte legate de modul în care stăpânim și valorificăm energia amoroasă și cât de mult trăim intimitatea la acest nivel. Actul sexual nu presupune automat și intimitate. În engleză, „intimacy” poate fi extins la sintagma Into me I see – așadar, intimitatea cu celălalt ne aduce mai aproape de noi înșine, ne întoarce către Sine, dacă avem curajul (Marte) de a trăi această intimitate.

Casa în care avem zodia Racului este domeniul de viață în care energia marțiană va mobiliza spre acțiune, iar casele în care avem Berbecul și Scorpionul vor fi sectoarele de viață în care se vor răsfrânge efecte ale efortului nostru în timpul acestui tranzit al lui Marte prin Rac.
Cei care au planete personale sau Ascendentul în Rac se vor simți mai energizați și puși pe treabă, dar nu neapărat înspre exterior, cât mai ales în interior, Acasă.
Cei care au planete personale în zodiile cardinale – Berbec, Balanță, Capricorn – vor avea deasemenea de lucrat mai intens în următoarele aproximativ două luni, când Marte va face cuadraturi sau opoziții cu planetele din aceste zodii.

Inspirație și alegeri înțelepte să avem cu toții!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.