Cea mai importantă relație – Lună plină în Balanță, 28 Martie 2021

Luna stă să răsară, plină, în Balanță, aducând cu sine revelații și împliniri, unele în legătură cu aspecte care se nășteau în noi în urmă cu șase luni, când Luna se întâlnea cu Soarele în Balanță, la momentul de lună nouă.

Balanța e despre parteneriate, despre cum ne oglindim în ceilalți, despre armonia din relații și armonia vieții în general. Dar e și despre echilibru, adevăr, dreptate, frumos, senzualitate, rafinament și bun gust și corelat cu casa astrologică în care fiecare dintre noi are semnul balanței, putem vedea cam în ce sector de viață putem acum să trăim armonia și împlinirea. Sau nu! Pentru că acolo unde nu lucrăm conștient, luna plină amplifică situația de criză astfel încât să vedem că avem de lucrat.

Pentru că Luna e plină, intuiția este amplificată și putem urmări ce mesaje vin înspre noi zilele acestea și ce conexiuni facem. Fiecare pentru el.

Ieri, la o plimbare prin pădure, mi-am primit o lecție de viață cât să-mi ajungă pe câțiva ani, de la unul dintre maeștrii mei cei mai de seamă – copilul meu cel mare. Asta în timp ce, în aroganța mea, eu credeam că-l învăț pe el ceva. Povestind despre relații, voiam să îi explic de ce e important ca doi parteneri de viață să-și cultive relația și să depună efort conștient de-a lungul acesteia. Pentru că, dintre toate relațiile din viață, aceasta se presupune că e cea mai de durată. De lângă părinți pleci de la o vreme, copiii pleacă și ei de lângă tine, prietenii sunt și ei acolo, dar nu întotdeauna pe viață. Însă cu partenerul de viață, poți trăi și 40-50 de ani și de aceea devine una din relațiile care necesită efort pe termen lung. Cu aceste gânduri în minte, îl întreb pe copil: ”Care este cea mai lungă relație dintr-o viață de om, în general?” Și copilul, spontan și fără să stea deloc pe gânduri, îmi răspunde: ”Cea cu tine însuți?”

BUM! Asta n-am văzut-o venind! Am rămas tablou! Tăcere!

”Cea cu tine însuți!” – Dumnezeule, da! Asta am uitat. Asta uităm cel mai des. Pentru că de când ne naștem pe lumea asta, ne proiectăm în ceilalți, privim în afară, căutăm în ceilalți echilibrul, armonia, fericirea, împlinirea. Și uităm sau nici măcar nu ne dăm seama că, înainte de a mă oglindi în celălalt, e important să văd ce este în mine, cu ce pornesc eu în călătorie, ce pun eu în relațiile cu ceilalți?

”Relația cu tine însuți” – cine stă să se uite la această relație, când avem așa de multe de rezolvat în afară? Cine caută să vadă mai întâi în sine dacă nu cumva acolo or fi semințele neîmplinirii relaționale și nu în afară?

The Mirror – de Sir Franck Dicksee, 1896

Și ce presupune această relație cu Sine? Cine este acest Sine? Și cum pot cultiva relația aceasta în așa fel încât să fiu împlinire și să trăiesc împlinire și în afara mea?

Există Ego și există Sine. Ego-ul e legat de pământ și de supraviețuire, Sinele e legat de Cer și de mântuire. Pentru a trece de la Ego la Sine, avem a învăța abandonul, renunțarea la atașamente, astfel încât să joace liber Dumnezeu în noi. Abandonul acesta îl putem învăța prin proprie voință, antrenându-ne și învățând să lăsăm să curgă liber energia sau putem învăța cu forța, atunci când pierdem lucruri, oameni, situații de care ne agățăm cu disperare, crezând că acestea aduc fericirea și împlinirea.

Luna plină de astăzi arată așa:

  • activează casele VI-XII – impune purificare, detașare, , sacrificiu, abandon.
  • Luna este în casa XII – casa dușmanilor ascunși – și aici eu consider că ceea ce se ascunde în noi necesită cel mai mare efort de conștientizare – dușmanii interiori sunt Ego-ul exacerbat, frica, lipsa credinței, convingerile limitative. Luna plină de astăzi aduce lumină în acest sector și poate fi un bun prilej de eliberare de toate acestea, pentru a putea ajunge la esența divină din fiecare dintre noi.
  • Ascendentul momentului (pentru România) este în Scorpion, iar Marte, ca guv al ASC este în casa a VIII-a , casă a transformării, a renașterii – ceea ce impune un efort (marte) de autotransformare, de lucru conștient cu propria persoană pentru a ne revela acest Sine – esența divină din noi.
  • Marte este în conjuncție cu Nodul Nord – mesaj că ceva se încheie acum și putem trăi un fel de întâlnire cu destinul
  • Personajele principale ale acestei luni pline sunt ambele planete feminine – Luna și Venus și ambele planete masculine – Soarele și Marte – ca o invitație de a integra cele două energii, masculin cu feminin, mai ales în interior, pentru ca o astfel de armonie interioară să se reflecte apoi și în afară.

Așadar, până la a analiza relațiile din viața noastră și gradul de împlinire pe care îl trăim la nivel relațional, mesajul este să aducem exteriorul în interior și să începem prin a cultiva una dintre cele mai importante relații dintr-o viață de om – cea su Sine însuși. Pentru că de acolo începe tot. Oriunde am merge și cu oricine am interacționa, ceea ce este în noi va fi mereu acolo și dacă e amar și venin, aia va fi și în afară; dacă e pace și senin, asta vom vedea și în ceilalți.

Este incomod, știu. Nici mie nu-mi convine. Că e mai ușor să pot da vina pe soțul meu când ceva nu-mi convine. Dar de câte ori m-am întors spre mine, am descoperit acolo semințele nemulțumirii și a trebuit să recunosc că de acolo trebuie să încep.

Așa, că de această lună plină în balanță, propun acest exercițiu de conștientizaare:

  • Fă o analiză a relației cu propria persoană – Cât de des vorbești cu tine? Cât de mult îți asculți instinctele? Cât de des îți purifici convingerile? Ai încredere în tine? Te respecți? Te iubești? Îți place de tine?
  • Privește acum spre relațiile tale cele mai semnificative – cu partenerul, cu părinții, cu prietenii – și identifică acele aspecte provocatoare în aceste relații
  • Revino la relația cu propria persoană și vezi dacă ceea ce este provocator în relația cu ceilalți, este dificil și în relația cu tine. Poate fi o nevoie neîmplinită la nivel personal, pe care o cauți în relație cu ceilalți
  • Fă o listă cu ce ai putea face pentru a-ți îmbunătăți relația cu tine
  • Fă iertări și eliberări în relație cu ceilalți, dar și în relația cu tine – ho’oponopono este în acest sens o terapie tare vindecătoare

Să avem o lună plină eliberatoare și revelatoare!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.