AstroGhidare Februarie 2021- Troubles are calls from the Gods

1 Februarie 2021! Un nou început! Refresh page! Reload! Update! Recarge! Engage!

Hai să vedem!

Avem așa

 • Mult Aer, să ne ajungă, că tot suntem de un an de zile cu dificultăți de respirație. Acum avem o gașcă de planete în semne de aer, printre care și Mercur retrograd. Ce facem cu acest aer? Respirăm, evident. Aerul este asociat și cu Mintea (Ajna chakra) și cu Inima (Anahata Chakra). Din minte pornesc gândurile, apoi cuvintele, apoi acțiunile. Din inimă pornesc brațele cu care îmbrățișăm (cum și aerul ne îmbrățișează pe toți) și prin care ne exprimăm afecțiunea, iubirea, recunoștința. Două moduri diferite de a experimenta energia aerului, dar complementare. Aduse împreună dau acea stare de grație în care ne simțim mintea în inimă, iubim cu discernământ, gândim cu iubire, vedem totul cu Iubire. Dar, ce se întâmplă când mintea devine agitată și preia controlul, când ajungem să credem că dacă nu gândim, murim, și generăm milioane de gânduri pe secundă? Vă spun eu. Nu mai dormim noaptea și riscăm să facem scurtcircuit mental. De aceea, acest aer, această minte care tinde să devină acum super activă, generând adevărate furtuni mentale, trebuie disciplinată, pusă la treabă. Cum? Păi, să vedem la ce e bun aerul, ce facem cu el?
  • Respirația este Viață – exerciții de respirație conștientă, plimbări prelungi în care respirăm conștient, respir de 10 ori înainte să scot porumbelul pe gură, respir când mă ia anxietatea, respir când simt că nu-mi mai vine de nimic, respir când trăiesc o bucurie fără margini, respir când mă ia extazul vieții. Respir! Profund, până în abdomen, apoi plămâni, apoi clavicular. Și simt cu aerul inspiraat mă hrănește, oxigenul ajunge peste tot în corpul meu și mă umple de viață. Și aerul expirat se întoarce în fluxul universal pentru a fi prelucrat, alchimizat.
  • Observarea minții – uite un gând, încă unul, și încă unul. Aoleu, ce multe sunt, ce mă fac cu ele? Și ce de-a treabă am și ce multe idei și nu știu de care să mă apuc prima dată. Ah, ce aglomerație! Ca planetele pe cer. Acum ce mă fac, că m-am enervat?! Mai întâi respir, fac un pas în spate și observ tot acest flux de idei, mă imaginez un bibliotecar bătrân, (era un film drăguț – Page Master) care ia aceste gânduri ca pe niște volume și le așează pe fiecare pe raftul corespunzător, la locul lor. Și la un moment dat se face liniște. Și apoi Eu decid ce carte de pe ce raft aleg să studiez.
  • Meditația – Închid ochii 5 minute, 10, poate chiar 20 minute pe zi și urmăresc acest proces de liniștire a minții. Treptat văd cum mintea mea devine un lac de munte a cărui suprafață este perfect liniștită și în care se oglindește fără nici o perturbare Cerul (divinitatea). Din acest spațiu pornesc apoi să-mi fac treburile zilnice și văd că dau mai mult randament așa. Sincer vă spun că e o păcăleală să lăsăm la urmă meditația, crezând că avem treburi mai urgente. E invers. Cu mintea liniștită avem alte rezultate când ne apucăm de cele multe de le aveam pe listă.
  • Hemisync – se găsește pe spotify muzică hemisync – pentru echilibrarea emisferelor cerebrale și centrare mentală. De folosit pentru echilibru și ordine mentală.
  • Cuvântul – aerul trecut prin gând și respirație devine cuvânt și cu așa mult aer se anunță multe cuvinte pe secundă. Însă Mercur retrograd va avea grijă să lucreze și cu tema aceasta a cuvântului rostit și se prea poate ca în perioada următoare să fim mult mai atenți la ce rostim, să ne responsabilizăm față de cuvânt și să conștientizăm acum mai mult ca altădată cum putem zidi sau dărâma lumi prin cuvânt.
  • Socializarea – ce mai face aerul? Ne cuprinde pe toți, ne învăluie, umblă nestingherit peste tot, interior sau exterior, ne ia în brațe, poartă gândul și cuvântul într-o clipită de colo-colo. Așa și noi, în perioada următoare vom avea nevoie să umblăm, să respirăm, să îmbrățișăm, să colaborăm, să povestim, să ne azuim cu ceilalți. Așa că întâlnirile cu prietenii, discuțiile pe diverse teme, mai ales cu scopuri nobile, reuniunile în grupuri sunt favorizate, cu sau fără măști.
 • Consiliu planetar la nivel înalt în Vărsător – Soarele, Tatăl lor, a convocat consiliu planetar la care pare că se vor aduna cam toate planetele, mai puțin Marte, că el e mai cu moț și are altă treabă. În 11 Februarie când va fi lună nouă în Vărsător, nici nu știu dacă vom putea respira cum trebuie de emoție. Vom asculta cu inima pe lângă ușa consiliului să vedem ce se decide. Când planetele se află așa aproape de Soare, spunem că sunt sub razele soarelui, unele combustionate, adică le orbește lumina, le intră în ochi și nu văd bine. Așa că ne putem aștepta la anumite dezechilibre, răsturnări de situații, că, na, dacă nu vezi bine mai dai peste o mobilă, mai răstroni o vază, se mai întâmplă. Pe de altă parte, e ca și cum se împart noi responsabilități, se reașează energiile, așa că după agitație, urmează echilibrul, noua ordine (mondială). Când se adună multe planete într-un semn spunem că avem un stelium (o conjuncție multiplă) și asta indică concentrarea masivă de energie într-un singur punct și obligația de a investi efort conștient acolo. Acum e despre Vărsător. Și înțeleg de ce tot visez în ultima vreme că zbor în înălțimi, că mă ridic deasupra lucrurilor, visez cu spațiu și planete, Alin visează că urcă în turnuri înalte până la cer. Vărsătorul e despre viziune, despre a vedea departe în timp și spațiu, a vedea de la înălțime. Când ești un punct pe o foaie, habar nu ai de foaie. Dar dacă te ridici desupra, pe măsură ce te înalți, îți expansionezi conștiința și vezi ce de-a mult univers mai există (și îți dai seama și că te credeai deștept degeaba). Așa și noi cred că o să vedem în anii ce urmează cum va fi să călătorim în spațiu la propriu sau să călătorim astral prin înalte stări de conștiință ca urmare a unei practici spirituale susținute. Rămâne de văzut. Până una alta, Vărsătorul e Nebunul, cel care știe foarte bine ritmul universului, cel care stăpânește timpul și spațiul și cel care are curajul să apuce pe drumuri neumblate, pentru că și-a învățat lecțiile pe unde a umblat deja, cel care are curajul să iasă în afara sistemului și căruia sistemul nu prea mai are ce să-i facă.
 • Ce facem cu informația asta, la modul practic?
  • Păi, dacă apar tensiuni, dificultăți, probleme, agitație, mă ridic deasupra să văd mai departe în timp și spațiu și poate descopăr că mai încolo de unde dădeam eu cu capul e o ușă.
  • Folosesc energia concentrată a planetelor și în loc să mă las copleșit/ă, o pun la treabă – investesc efort în rezolvarea dificultăților, mă deschid spre proiecte noi, duc energia în împlinirea obiectivelor propuse la începutul anului
  • Să urmăresc cu intenție și atenție firul gândurilor și să hrănesc ideile noi, originale, inovatoare. Și chiar dacă pare greu sau imposibil, mai ales dacă pare imposibil, să le hrănesc un pic mai mult să văd unde duc. Nebunul din noi ne va ghida unde trebuie.
 • Cuadratura vieții – Saturn – Uranus. De fapt, asta e doar cireașa de pe tort, căci mănunchiul de cuadraturi între Vărsător și Taur este activ de la începutul anului și o mai ține până prin martie. Cuadratura= tensiune=provocarea de a depăși tensiunea=efort=evoluție, progres = șutul în fund pentru pasul înainte. Și cu Saturn și Uranus e planetară, frate! Se scrie și se vorbește despre prăbușirea economiilor, despre calamități, despre restructurarea vechilor sisteme de gândire, de organizare. Nu știm exact cum se va întâmpla asta și nici nu trebuie să ne speriem. Suntem aproape 8 miliarde, o să ne iasă cumva bine la final. Nu ne lăsăm noi așa ușor. Dar ceea ce e sigur este că e musai să fim deschiși pentru schimbare, pentru revoluția minții. Și Saturn și Uranus sunt considerate planete care aduc necazuri, trouble makers. Dar dacă am schimba perspectiva și ne-am gândi la faptul că au de fapt vibrație foarte înaltă care atunci când devine, iată manifestă, ne cam deranjează la ego și la atașamentele nesănătoase și nu ne place. Și zicem că-s băieți răi. Saturn maturizează și esențializează iar Uranus revoluționează mentalul și ne provoacă să accesăm supramentalul, mintea divină, al cărei plan și a cărei ordine nu putem încă să le percepem, ”trăind în cercul nostru strâmt” Așadar, aspectul de cuadratură al lui Saturn cu Uranus, se prea poate să fie cam incomod, să ne zdruncine un pic, să ne ia cu panică poate. Dacă reușim să ne agățăm mintea undeva sus, la Tatăl nostru care e în Ceruri, conștiința ultimă, supremă, atunci vom putea vedea departe, în timp și spațiu și vom ști că totul este bine așa cum este. Troubles are calls from the Gods – Necazurile sunt mesaje de la Dumnezeu – când apar, ni se semnalează că e rost de evoluție și februarie pare să fie the point of no return – punctul fără de întoarcere. De aici încolo, viața noastră nu va mai fi la fel!

Așadar, să fim pe fază, să evităm să risipim frumusețe de energie mentală pe prostii și enervări și să punem astrele la treabă spre creșterea și evoluția individuală și împreună!

Spor maxim!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.