Planul de acțiune și Legile divine

Iată-mă în fața unui an nou, a unei pagini goale, a unei pânze ce-și așteaptă pictura. Anul vechi s-a dus, s-a reîntors în fluviul veșniciei, așteptând, poate, doar clipa în care îi vom fi înțeles sensul. Acum, speranța e renăscută, gândurile noastre se îndreaptă către ce va aduce anul nou, de la care cu toții așteptăm să fie mai bun. Așa așteptăm în fiecare an. Dar înțelepciunea milenară spune că acțiunea este superioară non-acțiunii. Așa că se ridică întrebarea: cum pot eu să fac acest an mai bun? Cum pot scrie o pagină mai reușită, cum pot picta o capodoperă?

Suntem în acea perioadă a anului când trasăm direcții, ne punem dorințe/rezoluții/intenții. Eu fac asta în fiecare an și având deja istoric, pot vedea în listele din anii trecuți cum, într-adevăr funcționează, dă roade lucrul acesta cu intențiile. Mai ales anul trecut, când energia Capricornului a fost puternic evidențiată, lucrul cu obiectivele a dat rezultate chiar și în condiții de pandemie. Am bifat aproape tot din planul de la început de an și pentru asta sunt profund recunoscătoare.

Pe tema lucrului cu obiective/intenții am scris de mai multe ori:

Variațiuni pe-aceeași temă și instrumente care pot fi folosite și adaptate. Funcționează!

Anul acesta, tot meditând la direcțiile care se deschid, pornind de la conjuncția lui Saturn cu Jupiter la intrare în Vărsător, schimbând astfel fondul energetic de la pământ la aer și luând în considerare aspectele de cuadratură pe care aceștia le vor face anul acesta cu Uranus, planetă transpersonală asociată cu supramentalul, cu inovația, cu schimbarea, am ajuns la legile divine ca reper de care să țin cont în elaborarea planului anual.

Exercițiul mental este acesta – dacă Vărsătorul este zodia asociată viitorului, deschiderii spre nou, revoluționarea sistemului și Uranus este asociat cu Omnisciența, supramentalul, cum pot face eu să accesez această energie, cum o pot aduce mai aproape de prezent și de cotidian?

Se vorbește mult despre faptul că viitorul este al științei, că se vor dezvolta foarte mult tehnologiile de tot felul, ne temem că o să fim cipați, că ne bagă nanoboți în corp. Și așa este. Dar oamenii vor alege singuri asta, când vor vedea că pot fi vindecați de boli grave sau că pot căpăta abilități supranaturale, rezistență fizică, sănătate, etc. Mi-am amintit de filmul Gattaca – are numai 23 de ani dar deja putem spune că e la un pas de a deveni realitate. Poate când se va împlini ciclul saturnian de 28 de ani. În film, omenirea este deja avansată la un nivel la care poți alege înainte de a concepe un copil cu ce calități să fie înzestrat, ce înclinații să aibă, îi trasezi portretul robot la genetician (în genetică, cercetările sunt deja destul de avansate în acest sens). Cei care aleg să se nască din iubire, sfârșesc prin a fi oameni obișnuiți într-un timp în care nimeni nu mai vrea să fie obișnuit. Ceea ce arată filmul este faptul că omul își poate depăși condiția chiar și fără ajutorul științei, doar că asta presupune multă muncă, determinare, aspirații înalte, motivație, credință.

Revenind la Vărsător, Uranus și supramental, am tot rostogolit gânduri în ultima vreme și mi-am amintit de prima lege universală – legea mentalismului – totul este mental. Evrika! Apoi gândurile au fost ca artificiile în noaptea de anul nou și încă mă strădui să le cuprind.

Odată cu intrarea lui Saturn și Jupiter în Vărsător se deschide un fel de portal înspre viitor, ni se arată cum poate evolua Omul, ce capacități își poate dezvolta (telepatie, teleportare, clarviziune, accesarea unor înalte stări de conștiință, comunicarea cu lumile subtile sau extraterestre, forme avansate de vindecare și menținere a sănătății, etc.) Va rămâne de văzut cum se va întâmpla asta. Ceea ce mă preocupă, la nivel individual, este ce pot face eu?

Așa am ajuns la ideea de a păstra ceea ce am învățat în energia Capricornului – planificarea, lucrul cu obiective, acțiunea în scopul atingerii acestora – și de a îmbogăți cu energia aceasta a Vărsătorului – speranța, inovație, inventivitate, pentru a crea Omul Nou, Omul viitorului, Omul care se integrează ca individualitate în universalitate, manifestându-și darurile personale pentru a contribui la binele comunitar și nu pentru a concura cu ceilalți.

Așadar, ceea ce vă propun în acest an, ca exercițiu adițional planificării anuale este lucrul cu legile universale.

Legea Mentalismului – Totul este mental. Ești creator prin gândire. Universul este mental. Realitatea este o manifestare a minții tale. Cred că este imperios necesar să devenim conștienți de modul în care ne creăm realitatea prin gândire. Tot ceea ce putem gândi există, în trecut, acum sau în viitor. Așa că atunci când ne setăm intențiile pentru o nouă etapă de viață, să ținem cont de faptul că putem face să se întâmple acele lucruri prin puterea minții. Și dacă putem face asta la nivel individual, cu atât mai mult la nivel de grup, creăm realități. Asta cere ca noi să lucrăm individual și în grup la purificarea mentalului prin meditație, exerciții de concentrare, terapie psihologică, etc. pentru a identifica paraziții, zațurile mentale și pentru a reuși, în timp, să aducem în manifestare o lume mai luminoasă, plină de iubire, de frumos.

  • Fă un exercițiu mental, vizualizează-ți viața cu țelurile pe acest an deja împlinite! Cum arată viața ta? Dar lumea din jur? Ce realitate nouă ai creat?

Legea Corespondenței – Precum sus, așa și jos, precum jos, așa și sus, precum în Cer așa și pe Pământ. Există o armonie între mental, spiritual și material. Ceea ce se petrece în planul fizic, material, are întotdeauna corespondent în planul spiritual/mental. Iată o posibilă explicație pentru acele obiective care nu se îndeplinesc deloc sau nu atunci când vrem noi – mu există corespondent în planul mental/spiritual (încă). De aceea, atunci când ne așezăm în fața foii goale și ne trasăm direcțiile, e important acest exercițiu introspectiv care să ne aducă în față adevăratele motivații ale intențiilor noastre, sursele spirituale. Totodată, atunci când pornim în realizarea unor proiecte să ținem întotdeauna seama de sensul lor spiritual, dincolo de motivațiile materiale. Pentru că nu întotdeauna ceea ce ne dorim în planul fizic este bine pentru noi în plan spiritual, iată, unele dintre obiective rămân neîmplinite; sau se împlinesc atunci când avem forța spirituală să le primim.

  • Revezi lista de intenții pentru acest an. Au ele și un sens spiritual, dincolo de sensul material? Ce ar spune îngerii tăi? Cum te împlinește sufletește realizarea acelor intenții?

Legea Vibrației – nimic nu este static, totul se mișcă, vibrează. Gândurile și emoțiile sunt vibrații și pot fi controlate cu ajutorul voinței. Aceasta este adevărata putere a minții tale. Când ne setăm intenții/dorințe devine important să conștientizăm că generăm un val de vibrații, mișcăm apele, generăm schimbare într-un fel sau altul și este necesar să ne asumăm responsabilitatea în acest sens. Dintr-o altă perspectivă, este desemenea important să devenim conștienți de rezonanța pe care vibrăm noi atunci când generăm schimbare. Creez dintr-un spațiu al iubirii, al dăruirii, al frumosului, al adevărului sau din încrâncenare, judecată, furie, etc?

  • Ce schimbare va aduce în tine și în lume realizarea obiectivelor tale de anul acesta?

Legea Polarității – totul este dual și complementar. A învăța și înțelege această lege, ne permite modificarea propriei polarități. Gândurile care nu servesc unui scop înalt pentru noi pot fi în mod conștient îndepărtate dacă ne orientăm atenția către opusul lor. Așadar, atunci când suntem pe minus, căutăm să vedem care e plusul și-l aducem în mod conștient în viața noastră. Totodată, polaritatea ne asigură că există bucurie în tristețe și invers, calm în furie și invers, entuziasm în deznădejde și invers. Și tot așa. Prin urmare nu putem fi niciodată triști, furioși, deznădăjduiți ireversibil. Opusul este mereu implicit și poate fi accesat. Putem antrena acest mod de a ne raporta la realitate astfel încât să găsim întotdeauna calea înapoi către polul pozitiv sau către echilibru.

  • Ce poate merge bine și ce nu în planul tău? Ce resurse poți accesa pentru a reveni/corecta pe parcurs? Care este planul B? Ce te ajută să te ridici, când ai picat?

Legea Ritmicității – Totul are un ritm propriu. Există un timp pentru toate, există creștere și descreștere, plin și gol. Nu e nevoie să formăm lucrurile, ci să învățăm să curgem cu ritmul, pentru că totul se întâmplă întotdeauna așa cum e mai bine. Raportat la exercițiul de planificare, să ținem cont de această lege, înseamnă să fim conștienți că parcursul nostru înspre atingerea țelurilor poate cunoaște fluctuații, că ziua în care plantăm sămânța nu e aceeași cu ziua în care culegem rodul, că este nevoie de răbdare, perseverență, repaos uneori, avânt alteori. Am observat că unor obiective le este necesar un timp de trei ani și nu doar unul cum gândisem inițial. Altora le poate lua o viață. Așa că un pic de blândețe față de sine nu strică. Nu e bai dacă nu a ieșit anul acesta așa cum ai planificat anul trecut. Poate că era un proiect de doi sau trei ani. Ajustează, mai pune niște îngrășământ, mai sapă de buruieni și vezi ce răsare anul următor.

  • Îți cunoști ritmurile? Ți-ai setat timp pentru obiective? Ai lăsat marjă de eroare? Ai pus borne de verificare pe traseu?

Legea Cauză-Efect – fiecare cauză are un efect, fiecare efect are o cauză. Fiecare dintre gândurile, cuvintele sau acțiunile noastre generează un efect specific care se va materializa în timp. Pentru a deveni stăpânii destinului nostru, e necesar să învățăm să ne stăpânim mintea. Ce simplu, nu? Dar de câte ori nu ne-am trezit întrebându-ne: ”Doamne, ce-am făcut să merit asta?” Pentru că de cele mai multe ori acționăm inconștienți fiind de efectele pe care le generează acțiunile noastre. Aceasta este legea karmei pe care toți dăm vina când ne trezim cu efectele nedorite înapoi pe cap ca un bumerang pe care uităm că l-am aruncat și se întoarce la noi în cel mai nepotrivit moment. În planificare, e necesar să previzionăm cât mai multe din posibilele efecte ale intențiilor și acțiunilor noastre, mai ales cele nedorite. Pentru putea ajusta pe parcurs planul și a ne alinia scopurile unor cauze cât mai înalte, nobile, altruiste.

  • Analizează fiecare din țelurile fixate pe acest an! Ce posibile efecte poate genera îndeplinirea lor? Ai soluții pentru posibile efecte nedorite?

Legea genuluiTOTUL are principiile sale: masculin şi feminin; genul se manifestă în toate planurile. Printre expresiile exterioare ale calității feminine sunt dragostea, răbdarea, intuiția și blândețea, în timp ce calitățile masculine sunt energia, încrederea în sine, logica și intelectul.  În fiecare femeie se află calitățile latente ale unui bărbat și în fiecare bărbat se află calitățile latente ale unei femei. Atunci când vei înțelege această lege, vei înțelege ce înseamnă cu adevărat să fii complet. Probabil că acolo vom ajunge într-o zi. Până atunci, să conștientizăm că există în noi ambele principii și le putem accesa după caz. Dar există și varianta în care putem cere ajutorul, putem colabora cu ceilalți, contribuind fiecare după darul său. Așa că în planificare, este bine să ținem cont și de resursa umană.

  • Cum pot antrena calitățile latente interioare (feminine sau masculine)? Cine mă poate ajuta din exterior? Văd, cu recunoștință, rețeaua de oameni care mă ajută pe drumul meu?

Crezul meu este că Omul este în continuă evoluție, chiar dacă uneori pare că n-am învățat nimic de la începutul veacurilor. Totul are un ritm și când vine vorba de umanitate în ansamblul ei, lucrurile nu se schimbă de azi pe mâine. În acest proces de evoluție, Omul călătorește înapoi spre Divinitate din care s-a desprins. În călătoria sa, Omul are voie să experimenteze totul, mărire și cădere, abisul și culmea, însă aspirația spiritului său îl va duce întotdeauna mai aproape de Dumnezeu. Folosind limbajul astrologic, conjuncția lui Saturn cu Jupiter în Vărsător, semn de aer, a deschis un nou ciclu pe semne de aer pentru următorii aprox. 200 de ani. Ciclul ce tocmai s-a încheiat a fost pe semne de pământ. Cu această trecere la energia Aerului, focusul se va muta treptat de la material, financiar, industrial, la mental, intelectual, informațional, comunicațional, și cu timpul, Omul va descoperi puterea minții, va răzbate tot mai mult dincolo de vălul minții inferioare, manas. Holes in the sky – găuri în cer prin care vom accesa cosmosul, universul, vom deveni conștienți de ceea ce este dincolo de mintea obișnuită. Asta se va traduce inclusiv prin descoperiri în domeniul științific pentru că omului nu-i este dat să descopere lucruri, dacă nu i se dă de Sus, dacă Dumnezeu nu consideră că suntem pregătiți pentru a primi aceste noutăți. Dar noul și schimbarea au speriat întotdeauna. Și Hristos era nou și aducea un mesaj de schimbare și știm cu toții ce s-a întâmplat cu El. Cu aceste gânduri, am simțit că un astfel de exercițiu de aliniere a planurilor noastre personale cu legile universale poate fi un pas care să deschidă către acest supra-mental. Uranus, Pluton, Neptun, ca planete transpersonale au fost dintotdeauna pe cer, doar nu le-a pus cineva cu mâna în ziua descoperirii lor. Dar au fost revelate Omului când Omul a fost pregătit pentru ele. La fel cum în anii din urmă ni s-au revelat, prin misiunile spațiale întreprinse, tot mai multe din misterele lui Pluton, Saturn, Jupiter și iată cum anul trecut am lucrat tot timpul anului cu ei. Este o ordine universală fascinantă, pe care nu o vom putea cuprinde niciodată cu mintea noastră limitată, egotică, obișnuită. Este necesar să abandonăm ceea ce știm pentru a putea descoperi ceea ce nu știm. Să ne golim mintea! Țelul fiecărui împătimit de meditație.

Cu mintea deschisă, golită de preconcepții, să ne deshidem către viitor și să țintim cel mai sus! Sunt convinsă că umanitatea va face mari progrese în anii ce urmează. Și desigur, vom avea parte și de capcanele aferente. Dar căutând să ne aliniem cu legile divine, să respectăm ritmul universului, în mod cert vom învăța tot mai mult să identificăm și să evităm aceste capcane. În final, toate drumurile duc Acasă! Acasă este întreg Universul! Iar Universul este făcut din fiecare dintre noi, din fiecare particulă individuală. De aceea planurile noastre, ale tuturor, contează și contează ce hrănim cu energia noastră.

Așa că la început de an, îți doresc să ai un plan de acțiune îmbibat cu entuziasm și aspirații înalte pe baza căruia să construiești un 2021 plin de roade bogate în toate domeniile!

La mulți ani 2021!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.