Câteva gânduri de susținere

Barieră – ieri când treceam pe lângă o trecere de cale ferată, Ana m-a întrebat ”Mami, ce înseamnă barieră?” – astea sunt cele mai grele, întrebările legate de cuvinte atât de uzuale că habar nu am cum să răspund. ”Bariera este o bară care se pune în fața mașinilor când trece trenul ca să le împiedice să treacă pentru a evita să se accidenteze” – îi răspund și brusc trăiesc o revelație saturniană. Saturn este despre limite, blocaje, bariere. Și de ce impune aceste bariere? Pentru a te împiedica să te accidentezi, lovești, suferi, mori. Adică să nu fii lovit de tren. El încetinește acțiunea, face totul să curgă mai încet, pune blocaje în drum, astfel încât să nu te arunci ca nebunul cu capul înainte și să nu știi ce te-a lovit, ci să ai timp să le vezi, să le conștientizezi, să le înțelegi. Cel mai des ne supărăm când se întâmplă asta, dar dacă privim un pic mai de sus, putem vedea cum aceste blocaje saturniene devin adevărate comori. De meditat: Cum mă ajută BARIERA să devin mai conștient, să rămân în siguranță, să mă organizez mai bine, să-mi administrez mai eficient resursele, etc. Care sunt barierele din viața ta? Ce daruri ascunse aduc ele? Un exercițiu de schimbare de perspectivă, acum când Saturn stă între cele două semne pe care guvernează – Capricornul și Vărsătorul.

Saturn la final de Capricorn: în decembrie se încheie trei ani de tranzit saturnian prin Capricorn. La final de 2017 Saturn intra în Capricorn, acum se pregătește să iasă. Dacă mergem înapoi în 2017, ne amintim că așteptam să se termine o dată că tare greu fusese, dar habar nu aveam că va veni și 2020 J Putem face acum un exercițiu retrospectiv. Când o planetă intră într-o zodie/casă, putem vedea energia acesteia manifestată mai puternic, ca și cum ne-ar indica – uite, cu asta ei avea de-a face și asta vei avea de câștigat. În cazul lui Saturn avertizările sunt pentru doi ani jumătate-trei dar deschid cicluri de câte 29 de ani. Adică, ceea ce am trăit și învățat acum vom fi înțeles mai bine și vom prelucra în următorii 29 de ani. Am scris la începutul anului un articol pe blog despre cum să lucrăm cu energia Capricornului, puternic evidențiată anul acesta. A fost greu să mă țin de plan, dar cu tot cu pandemie și toată nebunia, tot pot vedea progresul și darurile saturniene.

https://pestevisator.ro/2020/01/17/astroplan-2020-astrologie-practica/ – poate ajută să revedem domeniile de viață care s-au cerut văzute și reorganizate anul acesta și să vedem ce concluzii se conturează.

Capricornul și controlul – controlul este un efect al fricii pe de-o parte, al nevoii de siguranță pe de altă parte. Și poate și al lipsei credinței. Singurul control în care merită să investim efort este cel al propriei persoane. Dacă e ceva ce ar fi fost bine să fi învățat la finalul tranzitului lui Saturn prin Capricorn poate că acesta este autocontrolul, autodisciplina, stăpânirea de sine.

Capcana acestei perioade este să ne pierdem pe noi în evenimentele exterioare extrem de haotice, bulversante, generatoare de frică. Suntem în Scorpion, eroul călătorește prin întuneric, se confruntă cu capcanele ego-ului, demonii, ispitele, fricile se ivesc la fiecare cotitură și riscul este ca eroul să-și uite virtuțile, să uite că poate accesa puterea, că poate renaște, să-și uite lumina. Dacă acum ne ducem forțele de viață și focusul înspre afară și ne lăsăm prinși în capcana de a urmări evenimentele exterioare și ne ducem în frică, furie, tendința de a controla, de a lupta cu ceilalți, de a ne impune punctul de vedere, dacă pierdem energie pe social media, având iluzia că putem influența ceva, atunci ne pierdem lumina și pierdem șansa de a face lucrarea cu adevărat importantă – cea legată de SINE. În Decembrie Saturn și Jupiter se vor întâlni fix în ziua de Solstițiu, zi în care Eroul solar, ajuns în punctul cel mai de jos al întunericului, va începe să crească, lumina, Christul interior va începe iar călătoria spre tărâmurile înalte ale conștiinței. Avem nevoie de forțe spirituale mari ca să putem primi această inițiere care ni se pregătește. Să le risipim în luptele de forță care se dau acum este ceea ce chiar se dorește undeva în subtil. Să nu ne lăsăm ispitiți! Capricornul este zodia în care materialul poate fi spiritualizat și spiritul se poate întrupa într-o formă elevată. Nu este doar zodia structurii reci, a gândirii orientate doar spre câștigul material. În zodia Capricornului este plasată Nașterea Domnului – așadar, să ne concentrăm pe această întrupare a spiritului, pe spiritualizarea a tot ceea e este material. Să dăm un sens spiritual evenimentelor pe care le trăim. Lumina se luptă cu întunericul, în noi înșine, avem de dus munca identificării umbrelor, blocajelor, temerilor și de pus lumină acolo. Ce declanșează în interior amenințarea unui nou lockdown, sau măsurile de restricție care se iau. Cum putem folosi energia aceasta. Acum e bătălia cea mai acerbă! Să nu ne lăsăm doborâți! Acum este cel mai important să ne purificăm structura fizică – post, detox, tehnici de curățare corporală, structura subtilă, energetică, mintea – meditație, rugăciune, practica spirituală, vizualizare pozitivă; structura afectiv-emoțională – putem să eliberăm prin plâns (nu vă fie teamă să plângeți, plânsul curăță glanda pineală, ochiul interior și putem vedea mai bine), prin activități artistice și creative, prin dans, prin râs stările emoționale grele – furie, tristețe, vinovăție, angoasă, etc.

E important să ne purificăm ființa prin toate mijloacele pentru că așa ne ridicăm vibrația și evenimentele exterioare de vibrație joasă nu vor mai avea efectul dorit asupra noastră. Și astfel ne pregătim energetic pentru marea inițiere din decembrie.

În concluzie:

  • Barieră – de găsit un altfel de sens blocajelor pe care le găsim
  • Saturn în Capricorn – de văzut care au fost darurile la finalul acestui tranzit început în decembrie 2017
  • Purificare pentru marea inițiere – spiritualizare, lumină, creșterea vibrației.

Spor maxim!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.