Lună plină în Pești – lasă jos dacă ți-e greu!

Bine ai venit, Septembrie!

Ne pregătim să rodim, intrăm în toamnă, deși prea multă vară nu am avut și știm cu toții cam ce drum am parcurs până acum. Dar ar fi o ignoranță să considerăm că anul acesta nu ne-a adus motive de recunoștință și nu ne-a condus cu avânt spre rodnicie. Căci în momentele cele mai întunecate și mai grele este progresul mai evident.

Lucrarea de îndeplinit a fost mai ales pe interior, cu leopardul, că pe dinafară toți umblăm cu gardurile frumos spoite, că am fost învățați de mici să facem frumos la aparatul foto. Dar ce să facem cu plânsul din interior când ne sperie blițul, nu prea ne-a învățat nimeni și anul acesta a fost așa un fel de întâlnire cu toți monstruleții care ne muncesc pe dinăuntru și nu ne lasă să strălucim. Probabil că ați mai citit, auzit – 2020, an de cumpănă și de curățare – Domnul a dat, Domnul a luat. Fie numele lui binecuvântat!

Luna plină de astăzi vine cam la șase luni după începutul pandemiei pe meleagurile noastre. Au stăruit cu mine în tot acest timp două vise pe care le-am avut atunci. Unul este acesta cu caii negri apocaliptici și procesul de transformare și alchimie care se revela ca mod de lucru pentru această perioadă. Cele 500 de zile par să corespundă și cu perioada de nebunie planetară corelată cu evenimentele din acest an. Vedem mai în primăvară dacă despre asta era mesajul.

Într-un alt vis, care a revenit frecvent în memorie în această perioadă, îmi scăpam într-un puț rucsacul cu toate lucrurile personale – laptopul pe care lucrez, cărțile și caietele de astrologie, lâna și acele de filțuit (pasiunea mea). Sentimentul acela al pierderii mi-a devenit bun amic în perioada aceasta. Visam asta undeva între luna nouă din Pești și Luna plină din Fecioară (februarie-martie). Iată, acum, când energiile sunt inversate, pare că face mult mai mult sens, mai ales cu experiența trăită în ultimele șase luni. Detașare și transformare.

Verbul caracteristic zodiei Pești este ”a crede”. Cum stați cu credința astăzi? Pentru că de-a lungul ultimelor luni, așa cum am și visat, am trăit sentimentul că pierd tot ceea ce credeam că sunt. Mi-am pierdut motivația pentru orice – pentru astrologie, pentru hobby-uri, pentru studiu, pentru dezvoltare, pentru evoluție spirituală, pentru tot. Și într-o dimineață m-am trezit îngrozită la gândul că aș putea să-l pierd până și pe Dumnezeu, să-mi pierd credința și asta chiar că m-ar putea omorî. Cine sunt eu fără toate acestea? a fost întrebarea anului. Cine sunt eu fără bucuriile mele, fără pasiuni, fără motivație, dar mai ales fără fricile mele, fără scuze, fără vină, rușine, victimizare. Cine sunt eu?

De la luna nouă din Pești, de la sfârșitul lui februarie, am tot trăit cu acest sentiment de pierdere, de despuiere, de zădărnicie până când am abandonat, m-am abandonat. Și am înțeles că despre asta este anul acesta – ”purging” – cum zice fiu-meu. Ne curățăm! Unii de tot, alții pierzând diverse, mai ales iluzii.

Luna plină de astăzi este apogeul acestui proces de curățare și reînnoire. Axa lunii pline este pe casele 6-12 (în sistem de case egale) – case ale sănătății asociate proceselor de purificare fizică și spirituală. Acum, în lumina lunii pline vedem la ce a fost nevoie să renunțăm ca să mergem mai departe și poate că trăim un sentiment de ușurare și ne recăpătăm credința pierdută.

Jupiter ca dispozitor al lunii și Soarele care face opoziție cu Luna sunt ambii în case de finalitate (4 și 12), indicând de asemenea un capăt de drum, nevoia de a încheia socotelile cu trecutul dar și de a pune punct oricăror atitudini limitative, distructive. Totul se cere spălat, curățat, înnoit. Poate că unii vor simți să plângă zilele acestea și e foarte bine, plânsul este purificator. Atunci când nu știi să numești o emoție, să pui degetul pe ce te doare, poți foarte bine să plângi și apoi să tragi un pui de somn pentru regenerare. Luna se scaldă în apele Peștilor și e plină, așadar ne putem aștepta la un prea-plin al emoțiilor, la izbucniri necontrolate, la multă victimizare, învinovățire, confuzie, paranoia. Ideea este să vedem ce se ascunde în spate, care e rana.

Este destulă tensiune pe harta momentului și pot apărea situații conflictuale în viețile noastre (cauzate de opoziții – Luna cu Soarele, Venus cu Saturn), să ne amintim că energia înaltă a Peștilor este despre compasiune și iertare, despre devoțiune și credință. Așadar, să hrănim această energie și să punem punct acelor situații vicioase care se repetă în viețile noastre.

Avem susținere uraniană – Uranus este Omnisciența – mintea divină (și face sextil cu Luna și Trigon cu Soarele) și mercuriană – Mercur este mintea noastră cea de toate zilele (și este guvernator al ascendentului acestei lunații, el însuși în conjuncție cu ascendentul) – așadar, soluția este în minte de data aceasta. Suntem în Fecioară, un semn în care Mercur este puternic – astfel că putem apela la minte, comunicare sau soluții practice pentru a valorifica energia lunii pline.

  • Meditația – purifică mintea, aduce claritate, luciditate, calm mental. Amplifică, deasemenea, capacitățile mentale – inteligența, memoria, atenția, concentrarea. Douăzeci de minute dacă ai timp, o oră dacă nu ai timp. Meditând cel puțin douăzeci de minute, intrăm într-o stare mentală superioară din care putem accesa energia uraniană și putem primi mesaje valoroase ca soluții pentru problemele cu care ne confruntăm.
  • Curățenia – este sezonul fecioarei și momentul de lună plină aduce întotdeauna cu sine nevoia de a te debarasa de lucruri, așa că se prea poate ca făcând curățenie, eliberând dulapurile, aruncând gunoiul adunat fizic, să ne scăpăm și de cel emoțional. În vechime se spunea că atunci când facem curat deranjăm dracii care dorm prin cotloane. Așa că la șters praful și la dat jos păianjenii.
  • Comunicare – Mercur este planeta comunicării și este pe ascendent la această lună nouă, foarte puternic – eu scriu de vreo săptămână în jurnal de două – trei ori pe zi. Și scriind, am avut niște revelații uimitoare cu privire la niște momente grele trăite anul acesta. Scrisul poate fi o formă de meditație sau chiar de terapie. În scris, creierul caută să ordoneze informația și de unde era doar un plâns și o durere s-ar putea să iasă o poveste frumoasă care aduce liniște în suflet. Dacă nu scrieți, povestiți cu un prieten, sunați terapeutul, apelați la un specialist, vorbiți cu Dumnezeu.
  • Aerisire – plimbări în aer liber, ieșiri în natură, respirație conștientă – toate purifică, cresc vibrația, aduc claritate
  • Cântec – ”la lună plină se cântă” ar zice prietena mea, Oana și ar și cânta ceva. În cântec ne punem dorurile toate, bucuriile, tristețile, jalea, durerile. Cântecul vindecă.

Când îi zici o foaie verde frunzişoară

Parcă simţi c-o rupi de-aici din inimioară

Maria Tănase – Dragi mi-s cântecele mele
  • Ritualuri – de eliberări , de încărcat cristale, carduri de divinație, de făcut apă lunară, de purificare energetică – fiecare după cum simte și știe.

Zilele acestea și în următoarele două săptămâni, vom putea vedea ajungând la împlinire acțiuni, inițiative pornite în urmă cu șase luni, la luna nouă în Pești. Totodată avem ocazia de a mai elibera conștient din balastul emoțional adunat, astfel încât să pășim cât mai ușurați de bagajul karmic în noul ciclu evolutiv care ni se pregătește din decembrie încolo.

Să ne fie cu bucurie și ușurință!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.