Hai, Liberare! – Lună plină în Vărsător – august 2020

Foarte pe scurt despre luna plină de astăzi.

Luna plină e moment de maxim al ciclului lunar, în care ajunge la un punct culminant ceea ce a fost inițiat cu două săptămâni în urmă la lună nouă și/sau cu șase luni în urmă la luna nouă din același semn, vărsătorul în cazul de azi.

Așadar, privim la ce semințe încolțeau în minte în jur de 20 iulie 2020, lună nouă în rac, dar și în preajma lui 24 ianuarie 2020 când a avut loc luna nouă în vărsător. Cine are jurnal s-a scos. Recomand să lucrați cu jurnal, mai ales pe ciclurile lunare – veți fi uimiți de cum se întâmplă lucrurile și cum se conectează punctele.

Apoi, vedem ce zodii sunt activate prin luna plină de astăzi și ce reprezintă ele. Axa activată astăzi este Leu (Soarele)- Vărsător (Luna).

Câteva întrebări de meditat asupra lor:

 • Cine sunt eu?
 • Cine sunt eu în raport cu lumea?
 • Cum îmi pot manifesta eul, creativitatea, individualitatea în așa fel încât să-mi aduc contribuția?
 • Ce este Libertatea?
 • Mă simt liber? Ce mă împiedică? Libertatea ca și fericirea și alte concepte absolute este o stare interioară și este important să conștientizăm că avem atâta libertate cât ne dăm voie.
 • Care este atitudinea mea în fața schimbării?
 • Cât de deschis/ă sunt spre transformare?
 • Care este relația mea cu bunurile mele? Mă sperie ideea de a pierde lucruri?
 • Ce temeri mai sunt încă de văzut, alchimizat?
 • La ce am de renunțat, ce am de transformat?
 • Ce este recunoștința și dacă este o valoare și un exercițiu constant în viața mea?

Am meditat mult pe tema libertății și răspunsurile care vin îmi arată întotdeauna că port propriile lanțuri și lacăte pentru că ceea ce mă limitează nu este în afara mea, ci în mine. În măsura în care mă eliberez de propriile convingeri limitative, de propriile frici, de propriul Ego, pot trăi eliberarea spiritului, încrederea deplină în sine, curajul autenticității.

Hai, Liberare! strigă luna plină de astăzi – un strigăt al Sinelui, al sufletului dornic să trăiască asemenea copiilor fără griji, purtat doar de intenția de a se manifesta liber și neîngrădit.

Eliberarea vine prin Sine (dispozitorul lunii este Saturn aflat în casa I, guvernând, deasemenea, și ascendentul momentului) – așadar lumina este asupra propriei persoane și a propriilor resurse – Luna este în casa a II-a, a bunurilor și resurselor personale, dar și a valorizării sinelui.

Iar Uranus, originalul, inventivul, creativul tensionează tot tabloul din casa a V-a, a creativității, a pasiunii, a traiului cu bucurie, aproape tunând către noi: ce vă aduce bucurie? unde este inima voastră? amintiți-vă sensul! Esențialul!

În rezumat, această lună plină ne vorbește despre construcția unei noi structuri, o nouă individualitate, aflată în acord cu sensul spiritual, care trăiește autentic, liberă de constrângeri, cu bucurie.

Dacă suntem deschiși la a face asta noi înșine, conștient, cu aplecare asupra modului în care singuri ne limităm libertatea și cu muncă susținută de conștientizare și eliberare, va fi mai bine și mai blând. Altfel, această lună plină va veni cu încă un val de curățare karmică intensă – pierderi de bunuri, afecțiuni fizice, psihice, tensiuni, traume, suferințe de tot felul – toate având menirea de a ne împinge spre schimbare, transformare, eliberare.

Nu putem sluji la mai mulți stăpâni fără să ne pierdem sufletul.

Hai, liberare!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.