#Stămacasă!

Adorm greu zilele acestea, deși zilele sunt destul de încărcate și obositoare. E și greu de dormit când e atâta agitație în jur. Dar aseară, în timp ce-mi căutam calea către somnul binefăcător, mi-a venit în față acest #stămacasă care circulă zilele acestea în social media. Și gândurile s-au rostogolit unul după altul cu repeziciune până au ajuns la axa nodurilor lunare și la nodul nord în Rac. Desigur! Face atâta sens acum statul acasă.

Să deslușim!

Axa nodurilor lunare se mai numește și axa dragonului și este în legătură cu menirea, destinul. Este formată din Nodul Sud care arată de unde venim și Nodul Nord care indică unde e de dorit să ajungem, spre ce să evoluăm. Karma și Dharma. Nodul Sud este energia vieților anterioare, bagajul cu care venim și al cărui sens este să-l folosim în viața actuală ca suport pentru evoluție, să ne bazăm pe această energie spre a accede către Nodul Nord. Problema este că, mai ales în prima parte a vieții, tendința este să stăm în Nodul Sud (căruia i se mai spune zona de confort) pentru că am fost acolo, știu acea energie, mi-e comod cu ea și nu-mi vine să ies. Dar să investesc prea mult în Nodul Sud înseamnă să stau pe loc, să risipesc energie, să consum benzină stând cu mototrul pornit în parcare. Și atunci când fac asta prea mult timp, e posibil să înceapă să se petreacă lucruri incomode, neplăcute, (teste saturniene) care să mă împingă să ies din culcuș și să-mi asum să fac pași către împlinirea destinului meu – Nodul Nord.

Nodul Nord – menirea spirituală și nu doar – este capul dragonului, direcția, unde am de ajuns în această viață. Unii au norocul, dechiderea, să știe mai clar încă de când sunt mici ce vor să facă, alții caută mai mult, rătăcesc mai mult, se complac mai mult, dar în final fiecăruia i se revelează calea. Nodul Nord e ca un mister care se cere dezlegat, ca un puzzle care se arată pe măsură ce adaugi piesele. Ceea ce este sigur este faptul că este necesar un efort și să fim conștienți că menirea nu se împlinește peste noapte. Deși și așa se poate întâmpla. Viața tinde să fie simplă.

În harta personală, identificăm cele două energii în funcție de semn și casă și astfel putem obține indicii prețioase legate de direcția de evoluție a fiecăruia. Ce este important de reținut este că modul de lucru este: „fac nodul sud ca să nodul nord” – îmi folosesc talentele cu care am fost înzestrat sau pe care mi le-am format în alte vieți, ca să evoluez la un alt nivel în această viață dăruind din acestea semenilor mei, făcând ceva cu semnificație în această existență.

Aceste noduri lunare fac un tur de zodiac în aprox 18-19 ani, ceea ce înseamnă că în intervale de aprox. 18 luni schimbă semnele. Și așa ajungem la momentul prezent în care acestea activează axa Capricorn – Rac din noiembrie 2018 până pe 5 mai 2020. În acest interval lucrăm intensiv cu energiile celor două zodii, învățând să le canalizăm dinspre Capricorn, unde este nodul sud, înspre Rac, unde este nodul nord.

Și iată cum ajungem la statul acasă. M-am distrat gândindu-mă că atunci când nodurile lunare au intrat pe axa acestor zodii, am tot observat cum lumea își schimbă saltelele de pat. Racul caută confortul, îi place să își facă culcuș, casa e importantă pentru el și patul poate fi asociat felului în care ești ținut în brațe (de mama). Și iată, la început de nod nord prin rac, toată lumea cumpăra saltele noi. Acum, la finalul acestui tranzit, toată lumea stă acasă și se bucură de confortul creat în ultimul an.

Dar nodul nord în rac e mai mult decât atât. Racul este Acasă, casa, căminul, mama, Mama Divină, Mama Pământ, pântecul, uterul, maternitatea, cuibul, familia, poarta de intrare în manifestare, marea, sămânța, oul lumii, hrana, luna, principiul lunar, feminin ca simbol al celor necesare creșterii ființei umane de la asigurarea hranei până la grijă, dragoste maternă, dăruire, intimitate – tot ceea ce creează cadrul cel mai potrivit pentru ca o ființă să se nască, să crească și să evolueze înspre a-și împlini menirea.

Racul este ACASĂ! Unde e cald, bine, unde îmi sunt împlinite nevoile, unde pot să mă dezbrac de măștile pe care le port în afară și pot să fiu eu pentru că în familie mă simt în siguranță să-mi trăiesc toate emoțiile, chiar și pe cele grele. Toate anxietățile și reprimările de peste zi, acasă le pot trăi pentru că acasă e mama care mă iubește necondiționat și îmi oferă spațiu să fiu eu. Acasă îmi pot deschide sufletul și pot vorbi despre emoțiile mele sau pot să-mi arăt sentimentele. Acasă sunt în siguranță, aici nimic nu mă amenință, este ca în burta mamei unde primeam tot ceea ce aveam nevoie și era cald și bine și plin de iubire.

Acasă este în mine, în corpul meu, în casă, în familie cu cei dragi, în natură în conexiune cu Mama Pământ. Racul este în legătură cu toate acestea.

Acum, dacă privim ce s-a întâmplat cu acest Acasă, mai ales cu Gaia, Mama care ne poartă pe toți în brațe și ne asigură spațiul de care avem nevoie pentru supraviețuire și evoluție, putem limpede să vedem că nu suntem tocmai în paradis.

Nodul nord prin Rac de la sfârșitul lui 2018 ne vorbește tocmai despre acest acasă. Și, cum n-am vrut să pricepem de bună voie, pare-se, iată-ne acum în punctul în care #stămacasă cu forța și astfel experimentăm o perioadă în care, vrem nu vrem, ne întoarcem la ceea ce înseamnă ACASĂ pentru fiecare.

Și facem #homeschooling #homeworking #homeworkout #homecleaning #homecooking #homedecorating #homegardening , etc. Ah, cât de minunat! Și mai departe mergând, la nivel planetar, iată cum Mama Pământ însăși se regenerează, respiră din nou, își reface forțele pentru a ne putea hrăni în continuare. Este un proces planetar de întoarcere ACASĂ!

Nodul sud prin Capricorn ne-a arătat în ultimul an jumătate toate modurile în care am folosit greșit energia acestei zodii, ducând totul la structuri lipsite de sentimente, orientate doar spre profit, creștere economică, siguranță materială cu orice preț și asta a dus la exploatare fără milă, trecerea peste cadavre (cred că dacă am măsura crimele făcute de industrii, inclusiv crime umane, sunt convinsă că nu există termen de comparație cu pierderile cauzate de virusul de-acum). Nu mai insist. Se tot scrie despre asta acum. Se vorbește de multă vreme. S-a scris mult legat de ceea ce avea să aducă 2020 cu întâlnirea greilor – Saturn, Pluton, Jupiter – din Capricorn. Cred că s-a înțeles ideea.

Intenția acestui articol este de-a ne uita altfel la acest #stămacasă. Să-i dăm sens, să înțelegem că atunci când noi nu avem deschidere de-a ieși de bună voie din energia nodului sud, putem fi forțați. Mai devreme sau mai târziu, fiecare își împlinește menirea. Și pare că timpul (Saturn) nu mai are răbdare cu noi și suntem constrânși, împinși înspre direcția potrivită.

Așa că, facem nodul sud ca să nodul nord. Cum să Capricorn ca să Rac?

Capricornul este despre lucrul cu materia, structură, ordine, fermitate, disciplină, perseverență, ascetism, capacitatea de a vedea lucrurile de sus – întocmai ca un CEO care coordonează o corporație, responsabilitate, prudență, simțul datoriei, stabilirea priorităților, răbdare, asumarea angajamentelor, perseverență.

Deci cum putem să folosim energia Capricornului ca să onorăm energia Racului?

Putem în această perioadă de #stămacasă să ne străduim să folosim resursele – materiale, fizice, emoționale, energetice, etc. cu responsabilitate, asumare pentru a ne organiza tot ceea ce ține de casă și acasă.

Câteva direcții:

  • cum lucrez cu corpul meu? – corpul este primul lucru material aflat în posesia și responsabilitatea noastră directă. Sunt acasă în corpul meu? Îmi îngrijesc corpul cu respect, iubire, blândețe? Ce înseamnă să #stauacasă în corpul meu? Stau sau fug de mine, caut să evadez din corp prin vicii și alte distracții? Lucrez cu corpul meu când vine vorba de a recunoaște și procesa emoții? Sau îl ignor? Cum îmi tratez corpul? Îl prețuiesc sau îl consider doar un vehicul sau, mai rău, un impediment, ceva ce mă limitează? Etc. Este timp bun acum pentru #homeworkout – yoga, dans, zumba, orice fel de exerciții fizice care se pot face acasă.
  • Cum mă raportez la casa mea – mediul în care locuiesc? Ce reprezintă casa pentru mine, care sunt sentimentele pe care le am pentru spațiul de locuit? Mă preocup de curățenia casei, o respect? Casa mea e un templu sau o groapă de gunoi (energetic)? Îmi purific casa periodic, inclusiv energetic? Onorez spațiul de locuit, aduc aici lumină, culoare, frumos? Sau pur și simplu nu-mi pasă și arunc totul la întâmplare. Casa mea este un spațiu aerisit sau este îmbâcsit și plin de tot felul de lucruri de care mă agăț cu disperare și nu le las să plece pur și simplu pentru că nu mă simt în stare să mă debarasez de acestea? – Este timp acum de făcut curățenie, de renunțat la tot ceea ce este surplus, de decorat și rearanjat locuința.
  • Familia – acasă – casa mea este un cămin? Mă simt în siguranță să-mi exprim trăirile în familia mea? Prețuiesc ideea de conectare cu ai mei? Reușesc să fac asta? Îmi asum rolul în ierarhia familiei? Mă port cu respect cu cei dragi? Îmi exprim iubirea, considerația, dragul fațăp de ai mei? Sunt un părinte responsabil? Perseverez în iubire, compasiune, grijă față de familie? Care sunt valorile mele când vine vorba de familie? Le respect? Dar pe ale altora? Îmi respect rădăcinile? Care este relația cu mama mea? Prin mama mea am venit în această lume – felul în care mă raportez la mama este felul în care mă raportez la tot ce înseamnă acasă. Este timp acum de povestit cu bunicile, cu mamele, cu partenerii de viață, cu copiii. Timp de conectare, de joc, de gătit împreună, de dormit împreună, de iubit.
  • Mama Pământ – care este relația mea cu natura? Cât de acasă mă simt într-o pădure? Am mai ieșit în pădure? În ce fel sunt activ când vine vorba de mediu? Mă implic responsabil? S-a întâmplat să arunc pe jos gunoaie, să nu-mi pese de rezultatele acțiunilor mele când vine vorba de relația cu natura? Mă interesează ceea ce se întâmplă la nivel planetar cu mama natură? Planeta ne ține pe toți și are resurse să ne ducă, chiar și așa din ce în ce mai mulți. Dar atunci când eu o exploatez și produc și consum mai mult decât am nevoie, doar pentru a-mi satisface orgoliul nemăsurat, nu o mai tratez cu iubire, nu o mai consider acasă, nu mai există respect. Care este relația cu bunurile mele? Ce bunuri posed? Am mai mult decât îmi trebuie? Este acesta un act responsabil? La ce pot renunța pentru a onora viața, pentru a aerisi lumea? – Este timp acum de grădinărit, poate de cultivat inclusiv hrană sănătoasă, ierburi vindecătoare – care se pot cultiva inclusiv pe terase și balcoane.

#stămacasă dar să nu stăm oricum. Cred că această perioadă este o invitație de a lucra în mod conștient cu energia celor două zodii și de a integra armonios, înspre evoluția noastră a tuturor, energia racului folosind instrumentele capricornului.

Racul este despre iubire maternă, despre grija față de copii și familie, despre a onora moștenirea primită – planeta pe care cu toții o locuim – și a o dărui mai departe celor pe care îi iubim. O mamă face adesea sacrificii pentru a le fi bine puilor ei. Noi la ce sacrificii suntem dispuși?

Cum putem face acest #stămacasă să devină un nou mod de a fi prin care să regenerăm atitudinea în fața vieții? Poate nu întâmplător cei care pleacă acum sunt cei mai în vârstă (capricornul este un semn asociat bătrâneții) – mesajul poate fi legat de înnoirea mentalităților, schimbarea paradigmelor. E ca și cum Universul ne spune – gata cu metodele învechite, cu modul de gândire orientat spre câștig material, acumulare, asigurarea bătrâneților. E timpul să ne întoarcem spre viață, spre a regenera energetic toate structurile de la propriul corp până la casă, natură și modul în care ne organizăm ca societate.

Podul de piatră s-a dărâmat,

A venit apa și l-a luat

Vom face altul pe râu în jos

Altul mai trainic și mai frumos…

#stămacasă da’ cu sens!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.