Să fie Iubire!

Facebook îmi spune că nu am mai scris demult pe pagină, pe blog ultima dată e din 2 octombrie, ați putea crede că mi-am luat lumea în cap și m-am retras pe vreo insulă pustie, ceea ce mi-a și venit de câteva ori. Însă eu rezist pe baricade. Doar că lucrez în culise. Și mă pregătesc deja de Crăciun. Mi-am pus în difuzor niște ulei esențial – Christmas spirit, ascult Spărgătorul de nuci, mai lucrez câte ceva în lână și am început împreună cu copiii Cursul de Crăciun al Dnei Ileana Vasilescu care aduce multă încântare sufletească, lumină, bucurie. Fac și astrograme, deși la cele scrise încă sunt în urmă că Ana nu suportă să mă vadă prea mult în fața laptopului, așa că mai scriu pe furiș când și când.

Să vă zic și despre astre? E cam multă agitație pe cerul acestei perioade, dar totul este spre binele și evoluția noastră.

Să le luăm pe rând.

Jupiter tocmai ce a trecut în Săgetător. Probabil ați aflat deja – revelionul astrologilor îi zice. Pentru că în Săgetător, Jupiter este acasă și se manifestă în toată plenitudinea lui. Poate ați observat o îmbunătățire a stării de spirit ca și cum toate tulburările ultimului an s-au ridicat de pe suflet sau le-ați înțeles în sfârșit sensul. Ceva mai mult optimism, încredere că totul va fi bine, dorința de a ne apuca de planuri mărețe. Urmăriți ce trăiri aveți în această perioadă. De obicei, când o planetă schimbă zodia pentru câteva zile trăim experiențe frumoase legate de acea energie, ca o promisiune a rezultatului la care putem ajunge, apoi, pe parcursul tranzitului ne confruntăm și cu situații de învățare, cu munca propriu-zisă necesară pentru atinge rezultatele dorite, iar la sfârșitul tranzitului înțelem totul ca un întreg, așezăm toate piesele la locul lor și ne bucurăm de rezultat.

Ceea ce mi-a arătat Jupiter în aceste prime zile ale tranzitului este într-adevăr cu  bucurie, entuziasm, reușite și beneficii multiple, dar sunt și câteva condiții de respectat. Este important să stăm în adevăr, să lucrăm la lumina zilei, să fim sinceri, corecți, onești, să respectăm regulile jocului, să cerem ajutorul celor mai pricepuți ca noi, să studiem (eu deja încep un al doilea curs săptămâna aceasta), să cercetăm, să nu ne impunem convingerile cu forța, să ne manifestm cu discernământ și înțelepciune, să fim generoși, cu bun simț, recunoscători pentru tot. Da, putem să abordăm intrarea lui Jupiter în Săgetător ca pe pomul lăudat, dar dacă nu vom culege roade bogate așa cum ne așteptăm să ne amintim de regulile jocului și să vedem în ce măsură le-am respectat.  Dreapta măsură, justețea sunt atribute jupiteriene și când sunt încălcate nu ne mai putem aștepta la câștiguri. De aceea, excesele de orice fel sunt de observat și de evitat.

Venus, prietena lui Jupiter pe chestiuni de bunăstare și bucurii, termină imediat retrogradarea și o ia la pas zglobiu în mers direct. În perioada următoare (nov-dec) vom începe să pricepem ce a fost cu toate situațiile acelea ciudate din relațiile noastre, cu toate temerile, atașamentele, geloziile, etc. și poate că vom fi învățat un pic mai mult cum e cu iubirea de sine și de aproapele. Și poate că și sectorul financiar se mai relaxează nițel.

Imediat la o zi după, adică pe 17 nov. Mercur șugubățul preia ștafeta și intră în retrogradare. Eu deja îl simt. Ieri am rămas fără internet, am chemat ajutor și am petrecut aproape jumătate de zi reparând defecțiunea. Apoi am încercat că mă conectez cu cineva pe facebook și nu vedeam mesajele pe care îmi spunea că le scrisese, pentru ca într-un târziu să aflu că îmi scria pe contul vechi, desființat de mine. Azi e încă binișor. Dar e bine să fim prevăzători: verificați destinatarul de două ori înainte de a trimite un e-mail, citiți de mai multe ori clauzele contractuale dacă chiar aveți de semnat ceva și nu mai suportă amânare, luați o pauză de online sau căutați soluții cu răbdare dacă rămâneți fără internet, nu dați cu telefonul de perete dacă începe să facă figuri, fiți atenți la telefon să nu-l pierdeți, aveți răbdare cu curierii dacă dispar pachete sau ajung mai greu, fiți vigilenți în trafic și binecuvântați pe cei care vă încurcă – și la ei e Mercur retrograd și s-ar putea ca ei să nu știe; voi măcar aveți un avantaj. Cea mai bună atitudine când vine vorba de Mercur este umorul. Nu vă luați și nu luați lucrurile așa de în serios, faceți haz de necaz. Până la urmă nimic nu este așa de important ca bunăstarea sufletească, de ce să ne dăm liniștea interioară pe mărunțișurile zilei? Și dacă totuși ne scapă câte o înjurătură, este un ulei Peace&Calming sau, de ce nu, agheazmă.

Poate că intrarea lui Marte în Pești o să ne mai tempereze din avânt și o să fim așa mai blegi blânzi cu noi și cu ceilalți. Până la 1 ianuarie 2019 când o să intre cu toată pompa cuvenită în berbec, Marte în Pești se va manifesta mai degrabă intuitiv, adică vom acționa dacă vom avea chef sau dacă vom simți că e pentru sufletul nostru. Marte e foc, Peștii sunt semn de apă, așa că impulsul nostru de acțiune, inițiativa, curajul, rezistența fizică, îndrăzneala vor fi un pic mai plouate așa, ca și cum nu avem pornire. Atenție la neatenție, la respectarea regulilor, a principiilor și valorilor, altfel Moș Nicolae ar putea chiar să vină cu nuiaua anul acesta.

În rest, numai de bine.

Fiți buni, blânzi și iubitori! Căutați să vă reculegeți, să parcurgeți în lumină drumul spre Pruncul Sfânt. Afară e haos, agitație, targete de vânzări, termene limită, etc. Dar în interior să fie pace! Singurul target de atins și de depășit este IUBIREA!

waldorf-painting-style-painting-wooden-waldorf-painting-boards-waldorf-painting-book

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.