Re-Facerea lumii – Lună nouă în Fecioară, Septembrie 2018

Celestial-Moon-TestimonialsE întuneric deja. Toamna se face din ce în ce mai stăpână pe natură. Cerul e acoperit de nori cenușii și e frig. Luna e și ea pe-acolo pe undeva, dar nici dacă ar fi senin nu s-ar vedea – discul ei e întunecat, e perioada ei de retragere, momentul în care naște un nou ciclu. Stau pe terasă și mă gândesc la momentul de lună nouă și deodată îmi dau seama că totul se întâmplă în întuneric.

”Şi pământul era netocmit şi gol. Întuneric era deasupra adâncului şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. Şi a zis Dumnezeu: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină.”   Facerea, Cap. 1, 2:3

Actul creației pornește din întuneric, fiecare lună nouă este o nouă facere a lumii care se plămădește în întunericul adânc al zilelor fără lună. Întocmai cum în toate culturile există ritualuri care reiau la nesfârșit miturile cosmogonice, Luna se rotește la nesfârșit, reluând de fiecare dată călătoria ei de 28 de zile, ca un dans continuu al speranței și entuziasmului noilor începuturi. Iar la momentul de lună nouă, aceasta se retrage în întuneric, trece în lumea celalaltă. În vechime se spunea că Luna moare în cele trei zile cât dispare de pe cer și prin această moarte a ei, aduce de fapt speranța că există viață dincolo de moarte, pentru că întotdeauna revine iar la locul ei pe cer. În astrologie Luna este asociată cu subconștientul, astfel că putem spune că în cele trei zile cât e ”moartă” ea pătrunde în lumea ascunsă minții conștiente și ne poate ajuta să accesăm din subconștient semințele viitoarelor proiecte. De aceea luna nouă este un moment bun pentru setat intenții. Pentru că, armonizându-ne cu energia lunii, și noi ne putem permite să ne retragem în interior, în întunericul subconștientului pentru a găsi acele idei ce așteaptă să devină fapte concrete.

new-moon-in-virgo-opti-73666196

Și oare ce idei pot ieși la iveală de această lună nouă în Fecioară?

E mult pământ și multă apă în harta acestei lunații. Întocmai ca în scena facerii. E un timp bun așadar pentru a construi o lume nouă, dar nu oricum, ci riguros și așezat, așa cum se cuvine cât suntem în zodia fecioarei. Se spune despre Fecioară că este o zodie analitică, mentală, de pământ. Dar la capătul celălalt al cercului stau Peștii, iar Fecioara împarte cu aceștia partea de Apă – latura emoțională, artistică, creativă. De aceea, înainte de a porni în setarea intențiilor de lună nouă, este bine să vedem care sunt cele care ne emoționează, ce anume ne face să vibrăm. Nu orice texte trecute pe o listă ajung să se împlinească, ci doar cele născute din emoții intense. Și o dată identificate emoțiile (apa) care ne mână din interior, mergem mai departe la partea concretă ce ține de pământ – planificare, acțiuni, materializare. Așa că dominanta de pământ și de apă a acestei luni noi ne deschide calea spre a modela și materializa idei bazate pe emoții, spre a aduce în planul fizic ceea ce de multă vreme a fost însămânțat în subconștient.

Această lună nouă îndeamnă la creație dar nu încurajează stilul boem. Suntem totuși în Fecioară – munca se cere a fi riguroasă, sarcinile organizate, totul să fie bine ordonat. Ceea ce este important de menționat este faptul că ceea ce creăm acum este în acord cu voia divină, suntem ghidați  să alegem acele căi care sunt divin inspirate. E foarte posibil să ne simțim determinați, gata de acțiune, plini de încredere (Marte ca dispozitor al ascendentului este în exaltare, în Capricorn). Nițică prudență și niscaiva calcule nu strică totuși, înainte de a tăia.

Cumințenia este adesea asociată cu Fecioara, însă harta acestei luni noi în fecioară este destul de intensă pentru cineva cuminte. Mi-am amintit acum un vis pe care l-am avut anul trecut – o icoană mare cu Fecioara Maria, albă, luminoasă, strălucitoare. Undeva în spatele ei, în vârful unei piramide se vedea o umbră feminină ce m-a dus cu gândul la Nefertiti, regina egipteană. Dar era o umbră, latura întunecată. Și pornind de la această imagine au început să se deruleze tot felul de portrete de femei care de-a lungul vremii au avut un cuvânt de spus pentru posteritate. A fost un vis plin de semnificații pentru

Moon-Beam-659x659mine. Am înțeles că e important să ne privim și să ne acceptăm cu totul – și partea luminoasă și umbra, pentru că doar așa putem accesa puterea prin care să înfăptuim lucruri durabile. Și mi se pare că acest vis care a revenit acum în amintire se potrivește tare bine cu energia acestei luni noi. Fecioara împarte în categorii, ordonează, critică, discriminează și e ok, atât timp cât folosește această energie pentru a-și organiza activitățile, pentru a gestiona resursele. Însă nu e deloc bine dacă se împiedică în prea multă analiză și critică, mai ales dacă face asta cu ea însăși. De aceea, opoziția lui Neptun din Pești s-ar putea să fie benefică, să ne amintească de faptul că nu există doar alb și negru, ci că dincolo de ceea ce se vede cu ochiul liber, totul se armonizează în chip minunat, dincolo de vălul realității, Fecioara se contopește un femeia din umbră și formează un tot perfect.

Dar să nu mă mai lungesc, că trăim vremuri în care scurt și concis e cel mai bine.

La această lună nouă în fecioară ne putem seta intenții legate de:

  • Planul material, concret – ce muncă vreau să fac? Ce job îmi doresc? Ce pași vreau să fac în cariera mea? Câți bani vreau să câștig? Ce activități noi pot începe? Cum să fac să îmi gestionez mai bine resursele? etc.
  • Care sunt hobby-urile, pasiunile mele și cât timp le aloc? Sunt activități artistice care îmi pot trezi interesul?
  • Rutine, practici de zi cu zi: ce obiceiuri vreau să institui în viața mea?
  • Alimentație, viață sănătoasă: ce obiceiuri alimentare pot schimba sau iniția? Ce activități sănătoase pot introduce în viața mea?
  • Cum pot să am grijă de mine, astfel încât să pot servi apoi umanității?
  • Ce pot crea nou? Cum pot accesa creatorul din mine?

Pe de altă parte, este posibil să crească nițel dozele de egoism, posesivitate, dorință de câștig cu orice preț și este bine să nu uităm să fim grijulii mai ales în relații. Poate că înainte de a lua decizii și a acționa este bine să ținem cont de legea karmei și să ne întrebăm în ce fel se poate întoarce la noi ceea ce urmează să facem. E drept că unele relații nu ne mai servesc dar asta nu înseamnă că trebuie să călcăm pe cadavre. Este bine să acordăm atenție modului în care relaționăm în perioada următoare, mai ales la job și mai ales cu șefii. Are tata o vorbă: ”Lasă loc de bună ziua!„

Spor la scris intenții și la Re-facerea lumii!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.