Asumă-te pe deplin! – Lună plină în Capricorn – Iunie 2018

”Orice ați face, lucrați din toată inima, ca pentru Domnul, și nu ca pentru oameni!”

Coloseni, 3:23

luna plina cap iunie 2018

Mă tot uit la harta aceasta a lunii pline din Capricorn – iunie 2018 și sunt câteva gânduri care tot se repetă.

Unul este legat de ideea de atemporalitate, ca și cum am trăi o clipă eternă de suspendare a timpului (așa cum îl percepem noi). Stop cadru! Și intrăm în poziția de observator din care putem să privim către trecut și să înțelegem acum într-o lumină cu totul nouă, mai matură poate și mai înțeleaptă, evenimente, situații trăite, percepute atunci ca experiențe dificile dar cu rolul de a ne dezvolta. Acum putem conștientiza binecuvântările ascunse în trecutul nostru și pe baza lor putem acționa în prezent de-o manieră responsabilă, croind astfel un viitor mai apropiat de destinul nostru, de esența noastră divină.

Apoi, deși este o lună plină, deci timp de cules roadele muncii de până acum (de la luna nouă în Capricorn din ianuarie), mi se pare că ne invită în continuare tot la muncă, la asumarea propriului destin (ASC, nodul nord în Leu), la responsabilizare și îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi ca și cum am participa la un ritual sacru. Am vorbit mult zilele acestea, cu diverse ocazii, despre modul în care, în trecut, oamenii, fiind mult mai conectați cu natura, își organizau viața în ritualuri armonizate cu ritmurile naturii; fiecare moment important din activitățile lor, fie că era semănat, seceriș, făcutul pâinii, olărit, etc., era asociat cu ceva ce se întâmpla în natură și era săvârșit ca un eveniment plin de sacralitate, cu conștiința faptului că între om și natură există o legătură indisolubilă. Când acest sentiment se pierde, munca tinde să devină o corvoadă. Așa că la această lună plină este bine să ne întrebăm:

  • Cum pot face din sarcinile mele zilnice un ritual?
  • Ceea ce fac în fiecare zi, munca mea, este aliniată cu destinul meu? Simt că sunt pe drumul meu?
  • În ce situații fug de răspundere? De ce mi-e teamă să-mi asum responsabilitatea? Ce pot face să devin mai asumat/ă?

O afirmație de folosit în această perioadă este: ”Folosesc timpul într-un mod eficient astfel încât să ajung la cele mai bune rezultate. Acționez întotdeauna la timp, cu seriozitate și responsabilitate.”

full_moon_in_cap_1_07956600

Un alt aspect ține de nevoia de securitate implicată de luna plină pe axa celor două semne preocupate cu precădere de siguranță – materială și financiară (capricorn) și emoțională, psihică (rac). Dar ambele semne, indiferent de ceea ce caută, tind să adune, să acumuleze (bunuri, bani, stări, oameni, etc.). Este important să înțelegem că acum este nevoie ”să lucrăm din toată inima, ca pentru Domnul” – să dăm un sens mai înalt, spiritual muncii noastre și să conștientizăm că atașamentele pe care le creăm față de posesiile lumești țin spiritul înlănțuit și nu permit împlinirea sufletească. Ce se întâmplă când casa pentru care ai muncit din greu ia foc sau partenerul de viață, de care te ții cu încrâncenare, moare? Sunt exerciții de imaginație pe care le propun în această perioadă. Recunoștința este modul prin care putem învăța să ne detașăm de nevoile lumești fără a renunța la a trăi în lume. Când învățăm să privim dincolo de propria putere și înțelegem că totul este o curgere infinită de energie, din care și noi facem parte și mulțumim cu sufletul plin de recunoștință pentru ceea ce reușim să accesăm și să valorificăm din acest flux, ne umplem de smerenie și reușim să dăm un sens mai înalt muncii noastre.

Și apoi mai este Marte retrograd și conjunct cu nodul sud despre care toată lumea face avertismente (pe bună dreptate) dar în legătură cu care nu trebuie să ne panicăm așa de tare. Da, poate că vom avea de trăit tot felul de situații provocatoare și reglări karmice, poate că ne vom confrunta cu excese, cu tensiuni, cu revoltă, etc. Însă, este bină să reținem un aspect esențial – vor avea de suferit doar cei care fug de responsabilități, de propriul destin, de muncă, cei care dramatizează și fac pe-a victima. Cine stă drept și demn și muncește conștiicios și nu fuge când dă de greu, va avea de cules adevărate nestemate. Este important de conștientizat că, deși e lăudabil să iei partea celor mulți, să susții cauze umanitare, să vrei să schimbi lumea și să revoluționezi sistemul (Marte în Vărsător), totul capătă aspect de tragi-comic dacă nu-ți asumi propria individualitate și nu ai curajul să ieși în față pentru credințele tale (ASC, nod nord în Leu).

Și trigonul făcut de Uranus cu Luna și Saturn ne poate duce către acele soluții ingenioase, originale, creative prin care putem să revoluționăm sistemul într-un mod la care nu ne-am gândit până acum. Este bine să urmărim fluxul de idei din această perioadă și oricât de năstrușnice ar părea, să luăm seama, să le notăm, să le dăm o șansă. Exercițiile de gândire laterală sunt foarte recomandate pentru a valorifica acest trigon:

  • Dacă aș fi job-ul meu cum aș vrea să fiu desfășurat astfel încât să am rezultate maxime?
  • Dacă aș fi colegul de muncă, în ce fel mi-ar plăcea să fiu abordat pentru a colabora eficient?
  • Dacă aș fi resursele mele, cum aș vrea să fiu gestionat astfel încât să mă simt respectat și să generez mai mult?
  • Dacă mi-aș asculta intuiția ce acțiuni aș întreprinde astăzi în așa fel încât să fiu mai aproape de menirea mea?

Și așa mai departe. Lăsați imaginația să lucreze și fiți atenți la tot ceea ce iese în evidență prin originalitate și nemaivăzut.

În ansamblu, această lună plină în Capricorn mi se pare echilibrată, matură, așezată. Cu toate aspectele ei tensionante. Totul se întoarce la conjuncția Lună Saturn din Capricorn și aceasta conferă maturitate, responsabilizare, stabilitate și chef de treabă. Așa că, nu e timp de dramatisme și victimizare, ci de asumare și de acțiune. Și dacă apar situații dificile (restricționări, boală, confruntări cu dușmanii nevăzuți – ego, frici, orgolii, mânii, certuri, conflicte, etc.) să ne amintim că totul are un sens mai înalt, să respirăm și să acționăm cu înțelepciune. Nothing lasts forever!

Este un timp bun de făcut exerciții de împământare, conectare cu pământul, cu natura. Afirmațiile legate de siguranța materială și emoțională pot ajuta de asemenea în această perioadă. Recunoștința pentru tot ceea ce suntem, ce avem, ce devenim, precum și conștiința faptului că dincolo de tot ceea ce este lumesc, material, există un sens mai profund, mai înalt sunt teme asupra cărora să ne aplecăm cu ocazia acestei luni pline.

Să ne împlinim sarcinile de zi cu zi ca și cum am munci la construirea unei opere mărețe, o nouă mare minune a lumii. Oare ce se poate naște dintr-o astfel de atitudine?

Să fie primit!

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.