Să rodim frumos! – Lună nouă în Taur, Mai 2018

Închide ochii! Respiră adânc și privește în interiorul tău. Respiră și simte cum plămânii ți se umplu cu aer. Respiră și simte cu inima pulsează, vie, neobosită, harnică. Respiră și simte-ți brațele care cresc din centrul ființei tale, brațele cu care lași inima ta să se contopească cu a celorlalți în îmbrățișări calde, blânde, pline de iubire. Respiră și ascultă viața pulsând în vene, în tâmple și apoi în jurul tău. Respiră și simte-ți rădăcinile crescând din tălpi și înfingându-se cu putere adânc, în inima mamei pământ. Bucură-te de tine! Respiră și simte soarele ce strălucește în mijlocul ființei tale. Tu ești lumina lumii! Respiră și bucură-te! Respiră! Deschide ochii! Ești în viață! Acesta este primul și cel mai însemnat miracol pe care îl trăiești în fiecare zi! Faptul că respiri și că ești aici, acum, pe acest pământ, este un miracol. Știi asta? Ești conștient/ă? Cum onorezi acest miracol? Cum rodești și cum sporești lumina lumii?

Acestea sunt cele două mari teme ale acestei luni noi care ne pregătește să înflorim de mâine încolo: recunoștința și rodnicia.

holographic-universe.jpg
Foto

Se întâmplă mai multe evenimente pe cer zilele acestea: Luna nouă din Taur și o dată cu ea, Uranus, omnisciența, intră în semnul Taurului unde va sta vreme de șapte ani, și imediat a doua zi și Marte va schimba semnul, trecând în Vărsător și menținând cuadratura cu Uranus.

picnic-in-the-park-terri-messinger

Dacă ar fi să ne imaginăm un peisaj care să semene cu acest tablou astrologic, ar arăta cam așa: zi caldă, însorită. Undeva pe un deal, la umbra unui arbore bătrân, un el, Soarele, și o ea, Luna, se bucură în tihnă de un picnic bogat, savurând rând pe rând aromele, gusturile, culorile. Nările le freamătă ușor la adierea vântului, albinuțe zumzăie harnice culegând polen hrănitor din florile care împânzesc câmpia, lumina face jocuri de colori printre frunzele copacului, ici și colo câte un nor alb, pufos, admiră din călătoria lui pe cerul albastru tihna celor doi. E pace, bucurie și răsfăț. Dar undeva, mai departe, la câteva coline distanță, niște fulgere brăzdează cerul care pare că se întunecă din ce în ce mai tare. La început e doar o sâcâială ușoară, ca cea a unei musculițe care tot bâzâie primprejur, dar treptat, agitația crește și cei doi iubiți sunt nevoiți să își reconsidere poziția, să își strângă catrafusele și să-și caute un acoperiș dacă nu vor să sfârșească rău.

Cum traducem asta?

Luna nouă se petrece în semnul de pământ, fix, al Taurului. Pământul, ca element, este foarte activ la această lunație – Soare, Lună, Marte, Saturn, Pluton, Lilith și ascendentul momentului sunt în semne de pământ și toate invită la liniște, stabilitate, siguranță, muncă susținută pentru atingerea obiectivelor. Nimeni nu-și dorește schimbarea, tuturor le plac lucrurile așa cum sunt și nu vor să fie deranjați, scoși din zona de confort, deplasați de pe orbită. Și în acest proces tihnit care se desfășoară după reguli clare, vine Uranus, revoluționarul, originalul, imprevizibilul, genialul și de mână cu Mercur strecoară în mințile noastre noi posibilități – și dacă se poate și altfel? Dacă există o altă cale? Și gata! S-a dus liniștea. Știm cu toții că o minte cu gânduri și idei nu mai poate fi liniștită. Dar din gânduri noi se nasc cuvinte, fapte, acțiuni, lumi noi. De aceea, este important acum să fim atenți, conștienți de gândurile noastre și  de ceea ce sădim în mințile noastre. Pentru că ceea ce pleacă din mintea noastră devine construcția de mâine, realitatea pe care o creăm împreună. Pământul invită la responsabilitate. Este esențial să ne asumăm responsabilitatea nu doar pentru faptele noastre, dar mai ales pentru gândurile noastre. Toți marii înțelepți ai lumii au ajuns la aceleași concluzii și una dintre ele este aceea că ceea ce gândim dă naștere mai apoi realității din viețile noastre. Uranus va accelera acest proces și asta crește valoarea responsabilității personale. Ni se cere conștiență, atenție la ceea ce gândim și rostim. Cuvântul zidește! Dar tot prin cuvânt putem dărâma lumi întregi.

„Poporul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lor este departe de Mine.
Şi zadarnic Mă cinstesc ei, învăţând învăţături ce sunt porunci ale oamenilor”.
Şi chemând la Sine mulţimile, le-a zis: Ascultaţi şi înţelegeţi:
Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om.
Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină.
Dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă.
Nu înţelegeţi că tot ce intră în gură se duce în pântece şi se aruncă afară?
Iar cele ce ies din gură pornesc din inimă şi acelea spurcă pe om.
Căci din inimă ies: gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtişaguri, mărturii mincinoase, hule.
Acestea sunt care spurcă pe om, dar a mânca cu mâini nespălate nu spurcă pe om.

Matei, 15, 7-20

Luna nouă activează casa a IX-a, a legăturii cu străinătatea, a studiilor înalte, a relației cu Dumnezeu dar și cu maeștrii spirituali, duhovnici, preoți, a religiilor și filosofiilor de viață. Putem să ne setăm acum intenția de a găsi un maestru spiritual sau de a urma o nouă școală, de a descoperi noi lumini în filosofia de viață personală. Schimburile culturale, călătoriile în străinătate, relațiile cu străinii sunt recomandate și favorizate pentru lărgirea orizontului. Uneori muncim din greu și ajungem să fim cei mai buni din curtea școlii, dar dacă ieșim un pic în afară, descoperim că mai sunt și alte curți cu unii mai bine pregătiți decât noi. Și procesul reîncepe, spirala creșterii se reactivează. Este un bun moment acum să ne setăm intenții de creștere prin cunoaștere, prin învățare, prin contactul cu alte medii, străine (de pe pământ sau din alte dimensiuni). Putem să descoperim acum acea muncă pe care să o facem cu drag și plăcere, cu pasiune.

cappellemedicee.jpg
Foto

O altă temă de reflecție este cea a propriului corp, a relației pe care o avem cu acesta – suntem recunoscători, avem suficientă grijă de el, ne bucurăm de el, îl acceptăm așa cum este? Taurul iubește bunăstarea, bunul gust, se bucură cu adevărat de ceea ce îi oferă natura, inclusiv de corpul său. Când venim pe lume creștem fără să avem nici o jenă legată de propriul corp, ne simțim bine în pielea noastră, ne bucurăm de hrană, de mirosul mamei, de mângâiere, confort, alintare. Apoi luăm contact cu stereotipurile, cu prejudecățile celorlalți și treptat ni se inoculează tot felul de rușini și tipare legate de propriul corp și din toată bucuria nu mai rămâne decât preocuparea pentru cum ar trebui să fie și nu este. Și o dată cu asta încep frustrările, neliniștile, obsesiile care ne împiedică să ne bucurăm cu adevărat de propria ființă care este perfectă dintotdeauna. Ascendentul în fecioară al acestei luni noi poate spori preocuparea pentru sănătate și nutriție. Ne putem seta acum intenții legate de propria bunăstare și sănătate, putem explora noi variante legate de modul în care ne hrănim. Este recomandat să învățăm să mâncăm conștient, binecuvântând hrana, pe cei care au muncit pentru ea și să ne gândim cu drag și bucurie la cum corpul nostru este fericit primind alimente sănătoase. Să ne imaginăm cum ceea ce mâncăm se transformă în energie și ne hrănește nu doar corpul ci și mintea și sufletul. Am auzit odată o poveste a cuiva care s-a însănătoșit după o boală incurabilă rostind în fiecare zi: ”Mulțumesc, Doamne, că locuiești în mine în fiecare clipă!” Corpul nostru este un templu în care Dumnezeu locuiește zi de zi. Să îl onorăm, să îl păstrăm curat, aerisit, luminos și să fim recunoscători pentru fiecare respirație și fiecare bătaie a inimii.

15180849753_dced3b3937_b.jpg

Iar despre cuadratura Uranus, Mercur cu Marte, da, aduce tensiune inetrioară. Dar e musai să fim conștienți că e ca un arc întins la maxim care o dată eliberat va trimite săgeata la țintă, în ochiul de rubin al păsării. Care este ținta ta? Primim la naștere niște daruri, suntem înzestrați cu niște talente și apoi călătorim prin viață spre a le dărui lumii. Tu în slujba cui îți pui darurile? Și, mai ales, le valorifici? Le manifești? Sau le ții ascunse într-o cămară uitată a inimii, ferecată cu lanțuri ale fricilor și neîncrederii? Dă-mi voie să te duc înapoi la Dumnezeul care locuiește în tine. Să nu ai încredere în tine este un păcat împotriva acestui Dumnezeu, a forței cosmice care mișcă lucrurile în cer și pe pământ. ”Nu eu, Hristos prin mine!” – așa spunea Sfântul Apostol Pavel. Înainte să-ți îngropi talantul, amintește-ți că prin tine lucrează forțe mai înalte, un univers întreg, și atunci când îți fereci inima, închizi o lume întreagă, plină de culori și daruri minunate.

”Şi mai este ca un om care, plecând departe, şi-a chemat slugile şi le-a dat pe mână avuţia sa. Unuia i-a dat cinci talanţi, altuia doi, altuia unul, fiecăruia după puterea lui şi a plecat. Îndată, mergând, cel ce luase cinci talanţi a lucrat cu ei şi a câştigat alţi cinci talanţi. De asemenea şi cel cu doi a câştigat alţi doi.
Iar cel ce luase un talant s-a dus, a săpat o groapă în pământ şi a ascuns argintul stăpânului său. După multă vreme a venit şi stăpânul acelor slugi şi a făcut socoteala cu ele. Şi apropiindu-se cel care luase cinci talanţi, a adus alţi cinci talanţi, zicând: Doamne, cinci talanţi mi-ai dat, iată alţi cinci talanţi am câştigat cu ei. Zis-a lui stăpânul: Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău.
Apropiindu-se şi cel cu doi talanţi, a zis: Doamne, doi talanţi mi-ai dat, iată alţi doi talanţi am câştigat cu ei. Zis-a lui stăpânul: Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău. Apropiindu-se apoi şi cel care primise un talant, a zis: Doamne, te-am ştiut că eşti om aspru, care seceri unde n-ai semănat şi aduni de unde n-ai împrăştiat. Şi temându-mă, m-am dus de am ascuns talantul tău în pământ; iată ai ce este al tău. Şi răspunzând stăpânul său i-a zis: Slugă vicleană şi leneşă, ştiai că secer unde n-am semănat şi adun de unde n-am împrăştiat? Se cuvenea deci ca tu să pui banii mei la zarafi, şi eu, venind, aş fi luat ce este al meu cu dobândă. Luaţi deci de la el talantul şi daţi-l celui ce are zece talanţi.
Căci tot celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce n-are şi ce are i se va lua.”

Matei, 25, 14:29

Dacă Dumnezeu ar fi vrut ca noi să trăim numai ca niște roboței într-un sistem, să facem copii, să plătim facturi și să murim, cred că nici nu se mai obosea. Dar noi suntem făcuți pentru infinite posibilități, suntem atât de diverși și colorați, vii, curcubeie în mișcare, universuri întregi care pot crea și recrea la infinit lumi uimitoare, magice, extraordinare. Oameni dragi, să avem curajul (Marte) să gândim (Mercur) imposibilul (Uranus) spre binele cel mai înalt al tuturor (Jupiter trigon Neptun).

Să construim o nouă lume, cu iubire, cu drag de noi înșine, de ceilalți și de mama pământ, să fim recunoscători pentru tot și să rodim frumos în fiecare clipă!

Să ne lăsăm locuiți de Dumnezeu!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.