Un copil și ce are el mai de preț

Diminețile noastre sunt uneori agitate, alteori blânde, uneori tăcute și serioase, alteori vesele și vibrante. În general, personajele principale sunt copiii și acum avem trei care să ne umple de bucurie, recunoștință, nervi sau replici memorabile, în funcție de cum vibrează ziua și astrele pe bolta cerească. Am învățat cu timpul să-i ascultăm și să ne adaptăm noi ritmului lor decât să ne străduim să le mai impunem un altul. Așa că am ajuns să ne bucurăm de dimineți și să punem prin ele bun început zilelor (cele în care eu mă isterizez de vreun motiv sau altul, sau pur și simplu că nu apuc să beau cafea, nu le număr, nici nu le bag în seamă și nu vreau să le menționez că strică statistica și nu dau bine la tabloul de #perfectmom).

Însă unele dimineți sunt pur și simplu perfecte pentru că e de ajuns o replică sau o mică întâmplare care să adune în ea tot frumosul lumii. Așa a fost azi. Îl priveam pe băiatul nostru rămas cu privirea în gol și căzut pe gânduri, hălăduind cu mintea cine știe pe unde. Și așa de drag mi-a fost. M-am așezat lângă el și l-am îmbrățișat.

-Unde te gândești?

-Mă gândesc la ce avem noi mai de preț și mai valoros pe lumea asta.

Wow! În sinea mea am fost foarte surprinsă. Auzi la ce se poate gândi un puști de 9 ani într-o dimineață rece de iarnă. El a continuat foarte serios:

-Sufletul nostru și iubirea! Asta e cel mai de preț!

Ce mesaj mai frumos de început săptămâna decât un așa reminder? Mulțumesc Doamne pentru copiii lumii ăsteia, veniți să ne reamintească pentru ce suntem aici. Sper din inimă ca viața să nu le șteargă din suflet astfel de gânduri. Sper să reușească să rămână mai conectați decât noi la esența lor, la partea divină din ei, la frumos, la lumină și iubire.

Mi-a luat ceva vreme să încep să văd în copii niște maeștri plini de înțelepciune, însă azi nu mai am nici cea mai mică îndoială. Sufletul lor curat cu siguranță că intră mult mai ușor pe frecvențe angelice și au un fel de a înțelege lumea asta neîntinat încă de goana după succesul trecător.

Cu adevărat sufletul este cel mai de preț dar și misiunea noastră ar trebui să fie legată mai degrabă de împodobirea sufletului cu iubire.

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.