Lună plină în Scorpion, 22 aprilie 2016 – Stai pe poziţii!

M-am tot gândit ce titlu s-ar potrivi acestei lunaţii şi mi-a tot sunat în cap acest „stand your ground!” – sună mai bine în engleză, dar mesajul e acelaşi: înfinge-te cu putere în realitate şi fă-ţi dorinţele să se materializeze, prin puterea credinţei. Atât!

„Acum este momentul să ne privim cu încredere şi să găsim în noi potenţialul ascuns, să ne aflăm puterile de super-eroi şi să începem să le creştem cu iubire, cu speranţă, cu dăruire. Să ne afirmăm şi să ne asumăm propria putere” – scriam în noiembrie, la Luna Nouă care se întâmpla tot în Scorpion. De-atunci şi până acum am tot avut timp să ne creştem puterile, să ne hrănim talentele, să le facem loc în viaţa noastră, iar acum, în momentul de lună plină ar trebui să culegem roadele, să ne bucurăm de propria noastră împlinire. O facem sau spunem „pas” şi de data aceasta şi mai numărăm nişte luni noi şi pline să ne mai setăm nişte intenţii şi să aşteptăm să vină vreo fiinţă celestă să ni le pună în aplicare?

eecace59babbc4935c92e0c3aac7fcde
foto link

Această Lună Plină este despre dorinţă – atât Scorpionul cât şi Taurul sunt mânaţi de dorinţe şi se avântă cu toată pasiunea înspre împlinirea lor, unul asumându-şi riscurile cu tot curajul, altul analizând şi căutând să-şi plaseze investiţia cât mai sigur. Casele implicate sunt V-XI, punându-ne faţă în faţă cu pasiunile noastre, cu latura noastră creativă şi cu proiectele şi visele noastre pentru viitor. Contextul pe care se sprijină această lunaţie este unul dominat de foc şi pământ – creativitate, credinţă în visele noastre şi puterea de a le materializa, de a le aduce în concret. Acum chiar e important să stăm pe poziţii şi să nu mai cedăm în faţa fricilor noastre. Şi cum Luna Plină e un bun moment pentru eliberări şi Scorpionul un semn specializat pe explorarea şi alchimizarea fricilor şi umbrelor care ne bântuie, acum este timpul în care să stăm faţă în faţă cu temerile noastre şi să ne luăm la revedere de la ele.

Uşor de zis, greu de făcut, nu-i aşa? E mai uşor de făcut listuţe cu intenţii la lună nouă decât de făcut sesiuni de eliberare de frici la lună plină. Că ne sunt familiare fricile noastre, şi confortabile şi cum să le lăsăm aşa să plece? „Lasă că mai vine o lună plină, o să fac atunci.” Şi apoi te apuci de proiectele tale şi lucrezi de zor şi cu spor, faci paşi importanţi, alergi după cele necesare, te mai urmăreşte puţin îndoiala, dar mergi înainte. Mai primeşti încurajări şi te bucuri, vezi cum se ridică din nimic visul tău şi începe să devină realitate; eşti foarte aproape de sfârşit, mai ai un hop şi gata. Dar vine ziua examenului şi aşa dintr-o dată te copleşeşte toată neîncrederea şi te năpădesc toate gândurile rele şi toate fricile şi decizi să nu te prezinţi pentru că nu te simţi suficient de pregătit. Şi gata! S-a spulberat visul, s-a terminat cu entuziasmul. Ai vrea să găseşti un vinovat dar ajungi să constaţi cu tristeţe că nu ai de unde să-l scoţi şi că, iată, chiar vine momentul în care să stai faţă în faţă cu sabotorul din tine şi să-i ceri socoteală.

Această lună plină din Scorpion ne poate ajuta să explorăm subconştientul şi să căutăm acele zone din noi care acţionează ca nişte sabotori interni, să le aducem în iubire şi lumină şi să le transformăm în ajutoare. Toţi avem blocaje, toţi ne temem de câte ceva, mai ales de succes, tuturor ne e frică de putere însă evoluţia este sensul nostru de mers şi nu putem bate pasul pe loc la nesfârşit. Şi iată, la capătul opus, Taurul ne învaţă că paşii mici şi siguri ne pot conduce spre succes. Şi avem şi sprijin pentru asta – planetele retrograde, semnele de pământ activate acum ne oferă răgazul pentru a acţiona încet dar sigur, cu răbdare şi perseverenţă spre a ridica o construcţie durabilă, rezistentă. Aşa că fără grabă, dar cu toată seriozitatea să ne apucăm de treabă!

În acest weekend să ne luăm un moment să stăm cu un caiet în mână şi să ne întrebăm:

  • La ce mă pricep eu cel mai bine? La ce spun ceilalţi că sunt bun?
  • Ce activitate îmi aduce bucurie şi-mi face sufletul să vibreze?
  • La ce aş putea renunţa pentru că nu mă împlineşte?
  • Ce mă sperie şi mă blochează şi cum pot face să rezolv asta?
  • Cum pot face să practic mai mult ceea ce-mi face plăcere?
  • Cu cine pot împărtăşi şi de la cine pot învăţa?
  • Care sunt paşii pe care ar trebui să-i fac înspre împlinirea dorinţelor mele?

Şi tot aşa. Munca noastră e cu noi şi fiecare dintre noi trebuie să se preocupe de propriul suflet. Dacă ne rugăm primim ajutor, însă acest ajutor nu înseamnă că vine un Înger şi face el treaba în locul nostru. Ni se aştern în faţă situaţii favorabile, ni se indică uşile pe care să intrăm, apar oameni de la care să învăţăm, dar efortul este al nostru. Noi trebuie să facem paşi, să deschidem uşile, să punem umărul la treabă. Şi uneori e suficient să facem un singur pas şi apoi totul se rostogoleşte de la sine. Întrebarea este: eşti gata să faci acel pas?

Nu mai ceda, nu mai amâna, nu mai căuta scuze! Stai pe poziţii şi munceşte pentru dorinţele tale!

 Şi ca să avem pornire, să punem şi un motivaţional care să ne dea avânt:


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.