Lună nouă în Berbec, 7 Aprilie 2016 – Reinventează-te!

E marţi … după o zi de luni în care am fost mai degrabă adormită şi abia am reuşit să pun cap la cap câte ceva. Dar acum e marţi, e soare şi cald şi păsărelele ciripesc nestingherite, semn că natura îşi vede de treaba ei şi continuă să se trezească. Şi aşa ar trebui să facem şi noi, însă nu tot timpul ne iese – uneori suntem conştienţi de proces şi integrăm frumos evenimentele pe care le trăim, alteori ne ia valul şi ne ducem de-a tăvălugul prin viaţă neînţelegând de ce ni se întâmplă una sau alta. Important este să fim blânzi cu noi, vom înţelege la un moment dat. Să ne dăm timp şi spaţiu pentru asta. Pentru că apoi, după momentele de conştientizare urmează cele de renaştere şi de creştere, în care totul înfloreşte în noi şi mergem mai departe cu seninătate şi voie bună.

Într-un astfel de moment ne aduce această Lună Nouă din Berbec – unul al transformării, un prag peste care avem de trecut pentru a ne metamorfoza în varianta îmbogăţită a fiecăruia dintre noi. „Reinventează-te!” – mi-a strigat harta acestei lunaţii. Uranus vine să ridice ştacheta şi ne cere originalitate, creativitate, inventivitate; să îndrăznim până dincolo de stele. Iar cuadratura cu Pluton ne împinge (forţat, dacă nu conştient) către a ne lăsa transformaţi, a renunţa la control şi a intra în vârtejul destinului care nu mai are răbdare să umblăm pe căi lăturalnice şi să evităm a ne asuma propria putere. Acum este unul din acele momente în care să facem recapitularea lecţiilor învăţate în ultimii ani, să vedem progresul făcut (sau testele picate), să tragem adânc aer în piept şi să ne avântăm spre ce urmează cu un curaj berbecesc. Înainteee! Că înapoi nu mai e loc.

Saturn susţine cu înţelepciune momentul de Lună Nouă – tot avântul Berbecului şi entuziasmul exploziv al lui Uranus sunt dublate de chibzuinţa şi răbdarea lui Saturn care ne asigură de materializarea seminţelor sădite acum. E ca şi cum ne asigură spatele ca nu cumva în pornirea noastră euforică să ratăm startul şi să facem greşeli. E nevoie şi de puţină maturitate, de planificare şi organizare. „Pas cu pas şi fără grabă” pare că ne spune Saturn şi e bine să-i dăm ascultare.

Luna Nouă în casa a IX-a ne trimte direct cu gândul la Dumnezeu – „nihil sine Deo” – şi ne atrage atenţia la implicaţiile spirituale ale acestui moment. Facem saltul, ne lăsăm transformaţi, ţintim cea mai bună versiune a noastră dar de mână cu Dumnezeu, conştienţi, fiindcă suntem trup dar mai ales spirit. E ca un moment al reîntregirii – trup şi suflet – nunta cosmică în care ne conectăm la sinele nostru divin şi înţelegem că există un ţel mai înalt decât faima şi mărirea personală aici în planul pământesc. Sufletul se cere hrănit la fel de mult ca şi trupul şi e important să înţelegem că nu putem trasa linii de separare între corp fizic, emoţii, sentimente, mental. Nu putem separa inima de creier şi nici pământescul de dumnezeiesc. Toţi suntem Unul, conştiinţă universală, fondul acela subtil pe care se ţese destinul nostru al tuturor. De aceea, acum este important să învăţăm să acţionăm cu responsabilitate şi în baza unor crezuri mai înalte decât binele personal. Trebuie să ţinem cont de această interconectare dintre noi şi să sădim seminţe de iubire şi pace, iar atunci când ne urmărim scopurile să fim atenţi ca nu cumva asta să afecteze pe vreun seamăn de-al nostru.

Aşadar, care sunt crezurile pe care clădeşti o nouă lume? Pe ce fundaţie aşezi viitorul? – sunt întrebări cu care trebuie să pornim acum la drum.

Pe de altă parte, ascendentul în Leu al acestei Luni Noi aproape că ne obligă să ne asumăm strălucirea, lumina şi puterea personale (şi mi se pare că tot se repetă acest mesaj de ceva vreme). Precum în cer aşa şi pe pământ – aşa cum stelele creează hărţi fascinante ale cerului şi fiecare contribuie cu lumina ei la miracolul nopţilor senine cu care ne încântăm existenţa, la fel şi noi, stele pe pământ, trebuie să devenim conştienţi de reţeaua pe care o ţesem între noi şi împreună, prin asumarea propriei lumini, să schimbăm lumea din interior şi să-i dăm strălucirea necesară pentru a trece cu bine peste momentele dificile. Dacă fiecare îşi face treaba lui conştient şi cu responsabilitate, atunci nu avem cum să dăm greş.

nmaries0414
Foto link

Să folosim focul transformator al momentului pentru a alchimiza toate temerile noastre, să lăsăm flăcările intense ale acestor zile să ardă tot ceea ce nu ne mai serveşte şi să ne umple de energie pentru a putea păşi mai departe, metamorfozaţi şi plini de speranţă. Să avem curajul să stăm drepţi şi să nu ne lăsăm doborâţi de nimic, să spargem barierele şi să îndrăznim să ne cucerim viitorul în care credem, să avem încredere şi credinţă şi să-l luăm pe Dumnezeu drept partener al evoluţiei noastre, să nu uităm a-i cere ajutorul.

În concluzie, orice avem în plan în această perioadă dar şi dorinţele ţinute secret sau amânate de multă vreme din lipsă de încredere în reuşita lor, e bine să fie scoase pe tapet şi lăsate în lumina acestei lunaţii. Acum e vremea să fie hrănite cu speranţă şi curaj înspre împlinirea lor. Şi dacă ne simţim impulsionaţi să vrem mai mult, că cerem mai mult de la viaţă, acum e momentul. Spuneam cuiva că atunci când mi-a fost cel mai tare frică, dar am făcut totuşi pasul, atunci am făcut cele mai mari progrese. Aşa e şi acum. Ne e frică, şi berbecilor le este, însă este un moment în care putem folosi  curajul şi energia lor pentru a sparge aceste bariere ale fricii. Aşa că vă încurajez să îndrăzniţi să cereţi mai mult – de la voi, de la ceilalţi, de la viaţă. Progresul vine doar aşa, nu când stăm cuminţi în zona de confort. Este o întrebare de control pe care eu o folosesc mereu când mă apucă entuziasmul de a spune „Da” la orice: „ce se poate întâmpla cel mai rău?” – şi dacă răul acela maxim este suportabil şi consider că pot trece prin el, atunci zic „DA” şi mă arunc. Niciodată nu s-a întâmplat răul cel mai rău, ba, dimpotrivă!

Aşadar, reinventează-te, om frumos şi trăieşte cu toată fiinţa lumina care eşti!

tumblr_mmbtyaqYm51qbxzaio1_500
Foto link

„Voi sunteţi lumina lumii; aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.”  

Matei, 5:14, 5:16.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.