Despre scris

Pe 5 Martie 2012, după o zi în care mă încărcasem  cu energia primită prin urările de la mulţi ani ale celor dragi, am simţit la sfârşitul zilei impulsul de a face ceva altfel, ceva ce nu mai făcusem până atunci, ceva care să fie ca o provocare în care să mă angajez cu entuziasm dar şi cu teamă. Aşa că fără să ştiu prea bine de ce şi cum, am sfârşit ziua prin a-mi face cadou un blog. Mă gândeam că ce e aşa mare scofală, că doar voi scrie ce-mi trece prin cap şi va fi ca o joacă. Şi chiar aşa a fost, însă cu timpul a devenit mai mult de-atât. Am descoperit că-mi place să scriu şi că mă ajută să mă dezvolt. Aşa că am continuat. La începutul acestui an mi-am propus că vreau să învăţ mai mult şi să scriu mai mult decât o fac pe blog; să trec la un alt nivel. Aşa că mi-am trecut pe dreamboard-ul anual şi asta, ca intenţie pentru 2016. La puţină vreme după, îmi răsare în newsfeedul de pe facebook un eveniment care anunţa un atelier de scriere creativă. Cât de tare e asta? Pui poză cu intenţia  ta pe desktopul personal şi în două săptămâni cineva organizează un eveniment cu tema respectivă. Cum să nu mă înscriu? Am dat „join” înainte să citesc despre ce este vorba. Ştiam că voi fi acolo.

writing-writing-29931875-1366-768

Se întâmplă des asta – să apară evenimente pentru care nu am bani alocaţi sau nu ştiu dacă voi fi liberă la momentul respectiv şi dacă vor fi toate condiţiile pentru ca eu să pot participa, însă de fiecare dată dau „join” – adică mă setez că merg şi spun: „dacă este pentru mine şi pentru creşterea mea, Doamne fă să fie!”. De cele mai multe ori Doamne face să fie, iar când nu, înţeleg că nu era atunci momentul pentru mine.

La Atelierul de scriere creativă organizat de Create.Act.Enjoy a fost să fie. Şi a fost plin de revelaţii şi de descoperiri frumoase. Nu mă gândisem niciodată că pot scrie o poveste pornind doar de la trei cuvinte sau de la o imagine. Şi a fost împlinitor să văd cum, odată pornit, pixul curgea pe foaie de nu mai putea Alexandra să ne oprească. Nu credeam că pot cu aşa uşurinţă să las imaginaţia să zboare pe hârtie şi să dau naştere la fel de fel de scene şi imagini care chiar deveneau poveşti bune de crescut şi de împărtăşit cu alţii. Eram fascinată.

mood-writing

A fost o călătorie minunată în care am descoperit prin exerciţii cum poţi construi, pornind de la zero şi dând frâu liber imaginaţiei, scenarii de film, intrigi de roman, personaje captivante, lumi nemaivăzute, situaţii imposibile şi totuşi credibile, scene memorabile, etc. Nu ştiam şi nu credeam că pot scrie altfel decât o fac aici pe blog, nu mă gândisem că pot crea personaje, că le pot pune în context şi le pot da viaţă. Însă acum sunt pe deplin încredinţată. Încă nu am început lucrul la o carte, dar am primit un caiet frumos şi un stilou magic şi am început să exersez. Acum chiar cred că pot scrie o carte. Am descoperit cum la atelierul de scriere creativă.

Am vrut să scriu despre asta pentru că mi-a plăcut foarte mult în primul rând şi apoi pentru că mă gândesc că, la fel ca mine, mai sunt şi alţii care se distrează cu cuvintele şi scriu aşa, mai mult în joacă. Vă încurajez să daţi curs dorinţei voastre de a scrie şi să faceţi mai mult pentru asta. Nu se ştie ce se poate naşte de aici; unii se pot întâlni cu destinul lor. Iar atelierul de scriere poate fi punctul de plecare. Pentru mine a fost util, distractiv, creativ şi m-a impulsionat să scriu mai mult.

Pe 17 Martie începe o nouă serie; vă încurajez să mergeţi. Valorificaţi-vă talanţii!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.