Lună plină în Fecioară – 22 februarie 2016. Ori la bal, ori la spital!

Azi e Lună plină şi se întâmplă în Fecioară, undeva mai pe seară.

Luna plină este considerată un moment astral adesea nefavorabil, cu influenţe nefaste asupra vieţii noastre cotidiene. De exemplu, pe lună plină tind să se petreacă multe accidente rutiere sau certuri în cuplu, conflicte la locul de muncă, etc. Există mai multe explicaţii pentru acest fapt. În primul rând, în cadrul acestui eveniment astral Luna şi Soarele sunt în perfectă opoziţie, principiul pasiv, feminin este în opoziţie cu principiul activ, masculin, ceea ce înseamnă că nu se „văd”, nu se percep, atât la nivel social, cât şi la nivel individual. De aceea e posibil ca noi înşine să ne simţim descentraţi, rupţi pe interior, să nu ştim bine ce vrem, cu atât mai puţin ce vrem de la ceilalţi. Aşadar, pe lună plină e posibil să experimentăm stări de iritare, nervozitate, tristeţe, angoasă, etc. pe care să le reflectăm şi în exteriorul nostru şi dacă se întâmplă la fel fiecăruia, ne putem imagina cam cum arată mediul zilele acestea. De unde credeţi că vine termenul de „lunatic”?

O altă explicaţie este legată de subconştientul colectiv. În momentul de apogeu al Lunii, energia acesteia este extrem de intensă şi ne conectează (prin vise, intuiţii, gânduri) mai uşor la inconştient şi la subconştientul colectiv, ştiut fiind faptul că acestea sunt ariile de acţiune ale Lunii. Subconştientul colectiv este „spaţiul” unde descărcăm toate frustrările, temerile, agresiunile, energiile de vibraţie joasă şi cum momentul de Lună plină este un potenţator al tuturor energiilor, şi acestea tind să se amplifice, având aceleaşi urmări ca cele descrise mai sus. De aceea se recomandă ca în cele trei zile care cuprind influenţa nefastă a lunii pline, să ne concentrăm mai degrabă pe lumea noastră interioară – să ne rugăm, să medităm, să petrecem timp în linişte şi contemplare. Şi dacă rutina zilnică nu o permite, atunci să ne setăm intenţia de a răspunde cu calm şi bunăvoinţă la orice provocare vine din exterior. E bine să evităm sau să amânăm deciziile importante, acţiunile de mare însemnătate în această perioadă.

Momentul de Lună plină marchează trecerea de la creştere la descreştere, de la exterior la interior, de aceea începând de acum, vom avea tendinţa să ne interiorizăm, să lucrăm mai mult cu sufletul nostru în meditaţie, rugăciune, conştientizări, etc. Încă din cele mai vechi timpuri, acest moment este unul extrem de favorabil pentru eliberări, de aceea acum se fac ritualuri de curăţare, purificare, renunţare la tot ceea ce nu ne mai serveşte: vicii, gânduri toxice, energii de vibraţie joasă, obiceiuri dăunătoare, etc. Acum e bine să facem iertări şi dezlegări de ataşamente, să ne facem liste cu toate acele frici şi blocaje de care vrem să ne eliberăm şi imediat ce Luna începe să scadă, să le dăm foc şi să aruncăm cenuşa Lunii, astfel încât, precum aceasta scade până la dispariţie, aşa şi noi să ne curăţăm de toate cele ce nu ne mai servesc.

Lady and the Moon
Foto link

Aşadar, având aceste informaţii, privim acum momentul de Lună Plină ce se pregăteşte pentru seara aceasta şi se va întâmpla pe axa Peşti-Fecioară; adică Soarele este în Peşti şi Luna în Fecioară, în perfectă opoziţie. E ca şi cum Peştii sunt cei ce, umblând cu capul în nori, visează şi imaginează iar Fecioara, umblând cu picioarele pe pământ, analizează, conştientizează şi aduce în planul material visele Peştilor, în final completându-se unul pe celălalt. Ambele zodii sunt legate de ideea de vindecare şi purificare, însă în timp ce Peştii operează cu sufletul, Fecioara se ocupă de pământesc, de corpul nostru fizic şi cum momentul de Lună plină activează casele VI-XII, devine foarte clar că trecem printr-o sesiune de curăţare şi vindecare la nivel profund, atât fizic, cât şi psihic.

Cu Luna în casa XII, focusul va fi pus pe crezurile noastre profunde, pe credinţele limitative, barierele pe care ni le ridicăm zi de zi întru „preamărirea” neîncrederii în forţele proprii şi a menţinerii sentimentului de ratare continuă. Dar e posibil să fie scoase la iveală şi toate acele mesaje drăguţe şi călduţe pe care ni le tot repetăm ca să rămânem cuminţi în zona noastră de confort şi să nu cumva să avem curajul de a scoate nasul mai departe de limitele ei, că nu se ştie ce succes se poate întâmpla, şi noi ne temem de succes. Aşadar, pe această Lună Plină este foarte indicat să ne concentrăm atenţia pe tot ceea ce ne limitează şi ne reţine din a deveni varianta din ce în ce mai bună a noastră, a fiecăruia. Cum? Prin conştienţă şi prezenţă. Să stăm puţin cu noi şi să urmărim care sunt gândurile, cuvintele, dictoanele pe care ni le repetăm cel mai des? Sunt acestea folositoare sau sunt viruşi cu care bombardăm zilnic creierul nostru şi astfel ne tăiem accesul la creştere şi succes? Dacă nu ne sunt folositoare, cum putem face să ne eliberăm de ele? Ne este de ajuns un ritual pe Lună Plină sau mergem să întrebăm specialiştii (psihologi, terapeuţi, preoţi, etc.)? E important să ne angajăm conştient în proces şi să muncim cuminţi pentru a reuşi să facem paşi înspre creşterea noastră. Altfel, toate aceste blocaje interioare vor găsi o cale să iasă la suprafaţă şi să ceara singure vindecarea şi de cele mai multe ori asta se întâmplă prin manifestarea în planul fizic al bolilor. Boala poate fi modul mai agresiv prin care sufletul să se purifice şi să se vindece şi dacă se întâmplă să ajungem la asta, să o binecuvântăm şi să fim conştienţi de blocajul emoţional pe care aceasta îl scoate la iveală.

melancholy-large-clear
Foto link

Această Lună Plină ne cere echilibru şi cum Fecioara poate da din atenţia la detalii în criticism şi Peştii pot activa puternic sentimentul de vinovăţie, e important ca pe parcursul procesului de curăţare interioară să fim blânzi cu noi înşine, să nu ne biciuim, să nu ne creăm alte traume. Să facem paşi mici şi siguri şi să manifestăm toată compasiunea şi iubirea de sine de care suntem capabili. Să nu uităm că Maica Domnului, Fecioara Maria, întrunea deopotrivă blândeţea dar şi fermitatea, aşa că putem în aceste zile să cerem ajutorul ei şi să ne rugăm să ne ghideze prin proces.

Aşadar să avem grijă de corpul nostru, de sănătatea noastră, de templul sufletului şi să folosim acest moment astral pentru a ne face ordine în gânduri, credinţe, să ne eliberăm de convingerile limitative, de iluziile cu care ne-am hrănit, să ne înfingem un pic mai bine cu picioarele în pământ şi să ne pregătim pentru un nou început, unul în care plecăm la drum mai uşori, mai încrezători, mai puternici.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.