Lună nouă în Vărsător – 8 Februarie 2016 – Tu ce vrei să te faci până mori?

M-am gândit în ultimele zile la harta lunii noi care va avea loc Luni, 8 Februarie 2016 şi mi-a venit în minte acest cântec lansat în 1969. 1969! Încă mai avem (câteva sute de ani) până să intrăm în Era Vărsătorului şi totuşi acei oameni au tras cu ochiul în viitor şi au putut să-şi imagineze că va veni o vreme când gândurile se vor materializa cu repeziciune, că mintea umană se va elibera de temeri şi bariere, că vom trăi cu toţii în armonie şi înţelegere. Asta fac vărsătorii – trag cu ochiul în viitor şi nu-şi pun frâu imaginaţiei şi originalităţii.

When the moon is in the seventh house
And Jupiter aligns with Mars
And peace will guide the planets
And love will steer the stars
This is the dawning of the age of Aquarius
Age of Aquarius
Harmony and understanding, sympathy and trust abounding
No more false hoods or derisions, golden living dreams of visions
Mystic crystal revelations, and the mind’s true liberations

Apoi m-am trezit întrebându-mă de ce ne vine aşa de greu să ne aventurăm în a face ceea ce ne place cu adevărat? Ştim cu toţii că trăim în vremuri în care muncim în locuri care nu ne împlinesc, facem tot felul de activităţi care nu ne aduc fericirea şi totuşi nu facem nimic. Tot felul de temeri şi blocaje ne opresc din a ne urma visurile şi apoi ne întâlnim inevitabil cu vârsta regretelor.

Şi aşa am ajuns să vă propun o provocare: meditaţia asupra morţii. Da, sună morbid (în zodia Vărsătorului). Dar dintre toate marile noastre frici, de moarte ne temem cel mai mult. Şi totuşi murim. Viaţa noastră este nesemnificativă raportată la vârstele universului. Şi totuşi nu avem nici un fel de armă împotriva morţii. Însă putem face în aşa fel încât spiritul nostru, ceea ce facem în viaţa noastră să depăşeasscă barierele planului fizic şi să trăiască dincolo de materialul corpului nostru. Ei, bine cu asta se ocupă Vărsătorul. Tocmai din această teamă de moarte, de nimic, Vărsătorul îşi activează toate motoarele, mintea genială, originalitatea şi creativitatea ca să poată răzbate dincolo de limitele lumii fizice. Şi de ce n-am face şi noi ca el?

Luna nouă este momentul sădirii seminţelor. În fiecare lună, ni se oferă şansa de a relua intenţiile noastre şi de a le încărca cu noi energii şi în funcţie de coloratura zodiei în care se întâmplă, ni se dau anumite direcţii. Zicea cineva că ce-ţi pui în cap cât suntem în Vărsător sigur se împlineşte până la sfârşitul anului. Aşa că, stând faţă în faţă cu această lună nouă în Vărsător, te întreb: tu ce vrei să te faci până mori? 

Ce se întâmplă zilele acestea pe cer este ca o ofertă de job de nerefuzat – The Dream Job! Aşează-te confortabil, ia o foaie şi notează tot ceea ce ai pe listă de atâţia ani şi în următoarea perioadă caută să faci câte puţin în fiecare zi pentru fiecare intenţie setată. Pentru că, să nu uităm: „Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă!” – este un parteneriat, faci tu puţin, vine şi ajutorul divin şi-ţi deschide drumurile. Cam aşa funcţionează. Cu sinceritate şi cu iubire promite-ţi că niciodată nu vei mai neglija visurile personale şi că vei face în fiecare zi câte un pas spre împlinirea lor. Ascultă-ţi intuiţia, activează-ţi creativitatea şi originalitatea şi dă-ţi voie să îndrăzneşti să atingi eternitatea!

jx4zs5upz7zy

Această Lună nouă e despre relaţii şi parteneriate, despre umanism, despre idealuri, despre grupuri, despre libertate, despre genialitate şi proiecte de viitor, speranţe pentru o lume mai bună, despre pace şi armonie. E ca şi cum ne-am conecta direct la sursa divină şi am primi firul aurit care ne duce mai aproape de idealurile noastre.  Aşa că să folosim această energie pentru a sădi intenţii în aceste domenii ale vieţii noastre şi apoi să avem grijă să le creştem mari.

Anul trecut pe vremea lunii noi din Vărsător, eu am visat trei nopti la rând despre luna în vărsător, fără să ştiu ce înseamnă. Dar acele visuri m-au dus la cursul de astrologie şi apoi mi-au deschis o lume pe care nu mi-o puteam imagina înainte. Tot anul a fost ca un şir de miracole şi am trăit adesea sentimentul că nu-mi ajunge inima şi pieptul să pot simţi toată bucuria şi tot extazul vieţii. Însă cea mai importantă lecţie a fost să nu mă opresc niciodată din visat şi din a-mi imagina lucruri, oricât de măreţe ar părea; să nu-mi pun bariere. Sunt atâtea minuni pregătite pentru noi care abia aşteaptă să facă parte din viaţa noastră. Să le facem loc, să le lăsăm să vină. Cheia este la noi. Să visăm, să ne imaginăm, să fim creatori!

Luna nouă se întâmplă luni, o zi a începutului, şi tot atunci începe şi anul nou chinezesc, un an care se anunţă incendiar, senzaţional, fantastic. Aşadar, pe locuri, fiţi gata, START!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.