Credinţă, iubire şi un strop de nebunie

Bun regăsit în 2016!

Încep călătoria pe blog din acest an prin a vă împărtăşi tabloul meu de visuri de anul trecut. Acesta este:

dreamboard 2015

Pentru că începutul de an este plin de entuziasm şi de poftă de început proiecte noi, de luat angajamente, de avântat cu elan către visuri îndrăzneţe, este cu adevărat un bun prilej de a ne stabili intenţii pentru întreg anul care se deschide în faţa noastră ca un caiet cu foi goale care aşteaptă să ne scriem în el poezia vieţii. De-a lungul timpului eu am testat şi variante cu şi variante fără rezoluţii de Anul Nou şi a fost bine oricum. Dar de data aceasta vreau să vă povestesc despre varianta cu stabilire de dorinţe.

Aproape în fiecare an, în dimineţile de 1-2 ianuarie, când casa e plină de tihnă şi aromă îmbietoare de cafea, îmi iau răgazul de a visa; şi fac mai întâi o călătorie de recunoştinţă pentru anul abia încheiat în care conştientizez cât de mult am crescut şi ce bogată am devenit. Şi cu sufletul încărcat de toată această energie, trec mai departe spre cadoul care se anunţă a fi anul care tocmai începe. Ce emoţie! Ce bucurie! Ce entuziasm! Este un moment care nu merită ratat. Cu burta plină, cu bateriile proaspăt reîncărcate, bucuroşi de revederea celor dragi, acum este o perioadă când vedem totul mai roz şi îndrăznim să cerem mai mult de la viaţă, de la noi, de la viitor.

În această stare, eu îmi trasez direcţiile pentru noua călătorie şi de la an la an am învăţat să îndrăznesc mai mult, pentru că am văzut că se poate. În ceea ce priveşte aspectul tehnic, cred că fiecare îşi poate găsi propria variantă, mai ales că internetul abundă în articole pe această temă.

Varianta mea arată aşa:

  • Îmi aleg câteva categorii: Eu SRL, familie, viaţă profesională, finanţe, viaţă socială, hobby-uri şi distracţie,  relaţii, prietenie, etc. – cam aşa după cum sunt şi casele astrologice în astrograma personală;
  • Mă gândesc pentru fiecare categorie în parte ce-aş putea îmbunătăţi, ce-mi doresc să se mai întâmple frumos în acel sector şi-mi formulez o hartă, îmi trasez nişte idei;
  • Îmi scriu apoi intenţiile, lista cu dorinţe, obiective, ţinte – numiţi-le cum vreţi. Importantă e formularea pe modelul „Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi şi primit şi le veţi avea” (Marcu, 11:24) – adică la timpul prezent ca şi cum deja se întâmplă;
  • Mulţumesc cu recunoştinţă pentru tot ceea ce va să vie şi am încredere că Dumnezeu va aduce în viaţa mea împlinirea intenţiilor sau chiar ceva mai bun, aşa cum este cel mai bine pentru mine, şi pun lista sau bileţelele scrise undeva spre păstrare până la sfârşitul anului.

Pasul suplimentar este crearea dreamboard-ului – tabloul de visuri. Îmi petrec ceva timp căutând pe net imagini care să-mi ilustreze cât mai impactant visurile, să mi le aducă aproape, să mă ajute să le simt, să le trăiesc, să le interiorizez. Nu este o noutate faptul că subconştientul nostru este mai activ decât conştientul şi atunci când vedem în mod repetat o imagine, un mesaj, ajungem să-l manifestăm apoi în viaţa noastră. Îmi fac apoi un colaj din aceste imagini pe care îl ţin afişat pe desktop tot anul. Cu siguranţă cunoaşteţi metoda, pentru că este menţionată în multe cărţi de dezvoltare personală.

Am vrut să împărtăşesc cu voi dreamboard-ul meu de anul trecut pentru că am fost surprinsă de modul în care s-a întâmplat totul în aşa fel încât aproape toate s-au manifestat în viaţa mea. Aş putea spune că am trăit un an de miracole, însă de fapt am învăţat în sfârşit că nu despre miracole este vorba, ci despre faptul că puterea e la noi şi că noi suntem creatorii realităţii noastre. Hristos ne-a spus cum, noi trebuie doar să avem credinţa că funcţionează, încrederea că Dumnezeu ne susţine şi lasă să se întâmple doar ceea ce este spre binele nostru cel mai înalt şi un pic de nebunie să îndrăznim din ce în ce mai mult, pentru că limitele sunt doar în mintea noastră. Şi în toate să acţionăm cu iubire: iubire de sine, pentru ceilalţi, pentru Dumnezeu, pentru Mama Pământ … doar iubire. Iubirea zideşte!

Unii zic că e noroc. Dar nu e! Eu am simţit progresul făcut de la an la an- este ceva ce poate fi învăţat şi perfecţionat. Chiar putem face lucrurile să se întâmple – fiecare dintre noi, în parteneriat cu Doamne-Doamne. Norocul înseamnă de fapt să-ţi dai voie să primeşti. Că de cerut cerem, dar de cele mai multe ori ne temem să primim – succesul sperie mai mult decât eşecul. Alegerea este a noastră: primim sau nu, ne deschidem sau ne ridicăm bariere?

Anul acesta se anunţă a fi unul plin de materializări, aşa că dă-ţi voie să primeşti, îndrăzneşte să ajungi până la stele cu visurile tale, crede şi ai încredere, şi păşeşte în minunata aventură cu inima plină de iubire şi un strop de nebunie!

„Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi şi primit şi le veţi avea” – Marcu, 11:24

 


2 gânduri despre “Credinţă, iubire şi un strop de nebunie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.