Lună Plină în Rac – Decembrie, 2015 – Să hrănim pacea!

Momentul de Lună Plină din acest an se întâmplă, după cum deja aţi aflat, chiar în prima zi de Crăciun.

iStock_000051058666_Medium.2e16d0ba.fill-735x490

foto

Luna va fi la ea acasă, în Rac, aşa că trăsăturile acestui semn, dar şi ale lunii înseşi vor fi puternic amplificate cu ocazia acestei lunaţii festive. Luna este direct legată de emoţiile noastre, de natura trăirilor noastre interioare; ea reprezintă copilul nostru interior şi conţine întregul nostru istoric de experienţe emoţionale, obiceiuri, instincte profunde. Ea ne arată care sunt nevoile noastre emoţionale, cum ne vine bine să fim îngrijiţi şi alintaţi, dar şi cum facem asta cu ceilalţi. Luna ne arată de ce avem nevoie, iar în Rac ne spune că avem nevoie să fim luaţi în braţe, mângâiaţi şi drăgăliţi ca în braţele mamei.

Racul este semnul zodiacal asociat cu familia şi cu arhetipul Mamei, aşa că energia acestei lunaţii se potriveşte foarte bine cu acest moment din an când familia şi reuniunile cu cei dragi sunt pe primul loc în gândurile şi în vieţile noastre. Sentimentele şi trăirile din această perioadă sunt puternic accentuate şi avem tendinţa de a ne arăta latura sensibilă. În mijlocul celor pe care îi iubim, este foarte bine să ne manifestăm astfel. Însă, e important să ne amintim că Luna face opoziţie cu Soarele din Capricorn şi că momentele de Lună Plină se referă atât la situaţii de criză cât şi la puncte de culminaţie a trăirilor, aşa că este foarte posibil ca acolo unde există tensiuni, acestea să fie accentuate, să apară rupturi în relaţiile de familie.

Luna face trigon cu Neptun din Peşti, aducând un minunat flux de sentimente – generozitate, compasiune, iubire necondiţionată. Ne simţim mai mult decât oricând pregătiţi să dăruim şi să NE dăruim pe noi. Este un timp minunat pentru conversaţii care se întind până târziu în noapte, pentru poveşti despre vremurile trecute povestite de părinţii sau de bunicii noştri, pentru readus în prezent amintiri dulci-amărui ale serilor de Crăciun de altădată. (adesea părinţii ne povestesc despre cum era altădată de sărbători, despre obiceiuri şi tradiţii care abia mai pâlpâie acum şi anul acesta mă gândesc să profit şi să-i înregistrez ca să pot păstra poveştile lor şi să le pot relua şi peste ani).

Dar pentru aceia dintre noi care nu au familie, care sunt singuri, nu din alegerea lor, va fi important să ţină sub control potopul de sentimente care poate năvăli în această perioadă a anului şi sub energia puternic emoţională a acestei lunaţii. Înconjuraţi de strălucirea copleşitoare a imaginilor cu Crăciunul perfect în familie, asediaţi de filmele romantice, poate fi greu, foarte greu, pentru ei, să fie „lăsaţi afară în frig”.

Dacă sunteţi singuri de Crăciun, nu vă scufundaţi în tristeţe sau în acel şuvoi de trăiri copleşitoare. Crăciunul este un timp al dăruirii – dăruiţi-vă vouă înşivă iubire şi compasiune şi dăruiţi şi celorlalţi, celor care nu au, care nu pot. Folosiţi această perioadă pentru a face daruri necunoscuţilor sau celor necăjiţi. Neptun iubeşte munca de caritate.

În semnul Racului şi sub energia trigonului cu Neptun, s-ar putea să devenim mai iertători, mai deschişi, mai toleranţi dar şi mai uşuratici, mai neatenţi şi dacă avem şi ajutor (vin, ţuică sau alte licori magice) prea dezlegaţi la limbă şi slobozi în afirmaţii. Iar acolo unde relaţiile de familie sunt sensibile, fragile, s-ar putea să se declanşeze începutul sfârşitului, dacă lăsăm să vorbească gura fără noi.

E posibil să apară ciocniri între tineri (Rac) şi seniori (Capricorn), posibil legate de viziunea fiecăruia despre cum e mai bine să fie împărţite responsabilităţile sau despre cum să fie petrecut timpul şi cu cine în perioada sărbătorilor.

Neptun ne aduce în faţă imaginea idealizată a unui Crăciun perfect: în mijlocul celor dragi, cu muzică bună în surdină, cu mâncăruri alese, zăpadă afară şi foc trosnind în sobe şi zâmbetele calde ale celor apropiaţi. Este bine să conştientizăm că poate apărea şi situaţia în care să sfârşim în lacrimi şi supărare, dacă nu ne vom simţi suficient de alinaţi şi mângâiaţi.

Simbolul Sabian al acestei Luni Pline este – O pisică certându-se cu un şoarece. 

În natură, o pisică şi un şoarece au roluri specifice – una este prădător, altul este prada. Cu toate acestea, în acest simbol, aceste roluri sunt puse sub semnul întrebării. Nu se poate analiza acest simbol, fără să ne gândim la desenele animate cu Tom şi Jerry, unde Tom sfârşeşte întotdeauna învins şi umilit de Jerry.

Există posibilitatea de ceartă, de conflict. Încercarea de a schimba rolurile şi normele stabilite în ierarhia familială, sau în grupurile de prieteni, poate aduce mai multe probleme şi bătăi de cap decât merită. E drept că dinamica puterii este de multe ori o chestiune care merită abordată la un moment dat într-o familie, însă acum nu este cel mai potrivit moment pentru asta. Mercur este în cuadratură cu Marte în graficul acestei Luni Pline, aşadar e bine să evităm conflictele, mai ales dacă motivaţia noastră este doar aceea de a demonstra un punct de vedere.

Să ne abţinem de la comentarii înţepătoare şi să ne respectăm locul în ierarhia familială nu trebuie să ne afecteze atât de mult spiritul acestor sărbători, pentru că sunt încă multe alte aspecte de care să ne bucurăm. Pur şi simplu putem alege ca măcar pentru o zi să ne respectăm rolurile şi să renunţăm la revolta împotriva celor cu concepţii diferite, şi să ne dăm voie să ne bucurăm împreună de un Crăciun cald şi împlinit alături de cei dragi.

Este momentul să manifestăm iubirea necondiţionată, chiar dacă sora, iubitul, prietenul, cumnatul sau copilul te aduce în punctul în care îţi vine să izbucneşti cu nervi.

Este momentul în care să ne amintim că toţi suntem diferiţi şi ce binecuvântare că suntem aşa şi să ne menţinem în zona comuncării pozitive.

Este vremea pentru a ierta şi a uita, pentru a trăi şi a-i lăsa şi pe alţii să trăiască. Să hrănim Pacea! Să ciocnim un pahar cu Neptun, să-i îmbrăţişăm pe cei dragi şi să trimitem toată dragostea noastră spre Univers.

Să le dăm o pauză lui Tom şi Jerry şi să ne bucurăm de un Crăciun tihnit, în pace, cu lumină şi iubire!

Preluat şi adaptat de la Lua Astrology


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.