Lună plină în Gemeni, Noiembrie 2015 – Întrebări

full-moon-in-gemini

Gemenii sunt cei care se află veşnic în căutarea informaţiilor şi învaţă prin diversitatea experienţelor şi interacţiunilor. Gemenii vor să vorbească, să ştie tot despre toată lumea, să audă povestea fiecăruia, să fie în continuă mişcare, să poată gusta din tot ceea ce le oferă viaţa, fără să-şi ia răgazul să-şi tragă sufletul. Înarmaţi cu toată această cunoaştere, caută apoi să pună toate piesele cap la cap, astfel încât totul să capete sens ca şi cum ar reaşeza cuvintele într-o frază în aşa fel încât aceasta să fie pe înţelesul tuturor. Gemenii şi planeta lor guvernatoare, Mercur, ne vorbesc în cele din urmă despre a face conexiuni.

Dar la această Lună Plină problema este că avem un scenariu de 2+2=5, cu Luna prinsă în joc, în careul aproape perfect Saturn-Neptun. Neptun în vârful acestui careu în T sugerează că ceea ce credem că ştim nu este neapărat adevărul şi adevărul în sine poate fi manipulat în funcţie de modul în care este prezentată informaţia. Comparaţi, de exemplu, două ziare, pentru a vedea cum aceeaşi poveste poate arăta complet diferit în funcţie de prejudecăţile şi perspectivele acestora, chiar dacă detaliile de bază de la care s-a pornit sunt aceleaşi. Convingerile personale colorează diferit ceea ce credem că ştim. Propaganda poate fi esenţa acestei Luni Pline.

Cu Soarele în Săgetător, conjunct cu Saturn şi cu guvernatorul Lunii, Mercur, faptele sunt în contradicţie cu adevărul; informaţiile pe care le avem nu se potrivesc cu ceea ce credem. O privire mai în profunzime poate scoate la iveală o cu totul altă imagine decât ceea ce vedem la prima vedere. Nimic nu poate fi luat din prima ca valoare nominală. Este nevoie să reconsiderăm şi să analizăm cu atenţie totul. Cu accentul pus pe semnele mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător, Peşti) lucrurile, situaţiile sunt în continuă schimbare şi este mai înţelept să ne luăm timp de gândire înainte de a lua decizii importante sau de a face alegeri cruciale. Şi cum Gemenii sunt un semn al dualităţii, această lunaţie poate scoate la suprafaţă conflicte interioare pentru examinare şi rezolvare.

Însă cu Luna în opoziţie cu Saturn, s-ar putea să nu ne dorim să ştim adevărul, să vrem să ne minţim în continuare. Poate adevărul se simte prea dur, prea adevărat, prea real şi am prefera povestea cu zâne şi unicorni pe care ne-o spune în schimb Neptun. E important să stabilim clar ceea ce dorim şi ce credem, pentru că gândurile noastre creează realitatea.

Avem nevoie să punem sub semnul întrebării, cu grijă şi cu sinceritate, şi pe noi şi deciziile noastre şi pe ceilalţi. Cu Saturn în opoziţie cu Luna, s-ar putea să fie mai uşor să găsim, mai degrabă, acele răspunsuri care ne convin, care să întărească ceea ce noi credeam până acum, decât să ne permitem să fim deschişi către toate posibilităţile. Neptun este focarul acestui careu în T, aşa că suntem provocaţi să renunţăm la idealism şi încurajaţi să ne ghidăm după intuiţia noastră. Instinctul nostru conţine adevărata înţelepciune, noi cunoaştem intuitiv adevărul, chiar şi atunci când este ascuns cu grijă în spatele minciunilor sau a prejudecăţilor. Tot ce avem de făcut este să ne conectăm la intuiţia noastră şi să acţionăm conform ghidării sale.

Careul Saturn- Neptun pune faţă în faţă adevărul cu iluzia, însă fiind vorba de un aspect dinamic, e important să acordăm timp şi atenţie ambelor planete, astfel încât să recunoaştem şi să folosim cele mai bune calităţi ale lor pentru a ne putea materializa (Saturn) visurile (Neptun). Cumva trebuie să învăţăm să umblăm cu un picior în lumea spirituală şi cu celălalt în lumea materială, să armonizăm cele două planuri.  Iar Saturn vine şi ne spune că nu e suficient doar să avem credinţă, trebuie să şi punem osul la treabă ca să aducem în manifestare ceea ce e în mintea noastră. Iar Neptun ne cere să dăm un sens (spiritual) pentru tot ceea ce creăm în lumea fizică.

Chiar dacă această Lună Plină în Gemeni este tensionată, chiar dacă noi nu mai ştim ce să credem ca fiind adevărat, e important să fim conştienţi că toată această tensiune ne împinge de fapt spre a ne pune întrebările atât de necesare pentru a putea începe această călătorie dificilă. Este vorba despre a învăţa să facem conexiunile care duc la adevărata înţelegere a lucrurilor. Minţile noastre pot fi vrăjite, deranjate sau uluite de informaţiile pe care le primim, dar trigonul cu Marte din Balanţă sugerează că trebuie să ne concentrăm energia mai degrabă pe comuniune, empatie şi înţelegere decât pe separare şi conflict. Trebuie să lucrăm activ şi conştient la menţinerea echilibrului interior în aceste vremuri tulburi.

Simbolul sabian al acestei lunaţii este:

“Ilice şi vâsc aduc într-o casă spiritul Crăciunului“

Există o nostalgie conţinută în acest simbol şi am putea fi tentaţi să privim trecutul cu o aură de romantism, mai ales cu Neptun prin preajmă. Uneori ne vine mai uşor să ne gândim că „ce bine era pe vremuri”, dar Saturn vine să ne readucă în prezent, cu picioarele pe pământ şi ne forţează să privim în faţă realitatea; asta nu înseamnă totuşi că trebuie să ne pierdem credinţa în magie şi în miracole.

Acest simbol ne arată că este ceva frumos şi delicat ascuns în toată tensiunea şi greutatea acestei lunaţii. Chiar dacă nu ne putem lăsa purtaţi de visare şi fantezie, e important să păstrăm în suflete ideea de comuniune, empatie, speranţă şi lumină pe care Crăciunul le portretizează simbolic, indiferent de credinţele şi obiceiurile personale. Dacă ne putem concentra asupra a ceea ce ne aduce împreună, mai degrabă decât asupra a ceea ce ne separă, am putea vedea dincolo de iluzii şi împreună putem da un nou sens poveştii noatre de viaţă.

Lua Astrology 

http://www.leahwhitehorse.com/

Foto


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.