Scrisoare către mama mea

Mămica mea dragă,

În dimineaţa aceasta am fost invitată la un scurt moment de meditaţie şi de iertare despre mama.

Am acceptat cu bucurie şi în timp ce mă gîndeam la trecutul nostru recent, cu întîmplări nu tocmai fericite, mi-am dat seama că nu am de ce să te iert pentru că eşti tot ceea ce e mai bine pentru mine şi că, prin tot ceea ce faci, mă ajuţi să evoluez şi să mă transform mereu tot în mai bine.

În schimb, am pentru ce să-mi cer iertare!
Aşa că te rog, draga mea mamă, să mă ierţi pentru toate clipele în care te-am judecat, în care nu te-am ascultat, m-am revoltat şi am ţipat. Pentru toate momentele în care ţi-am întors spatele şi am plecat, pentru atunci cînd ţi-am bătut din picior cu ciudă, pentru atunci cînd m-am crezut mai bună ca tine sau cînd mi-a păsat prea puţin de nevoile tale.
Te rog să mă ierţi pentru cuvintele tăioase, pline de judecăţi, pe care adesea ţi le-am adresat, pentru că nu ţi-am preţuit ajutorul şi am considerat că mi se cuvine, pentru că am cerut prea mult şi am oferit prea puţin.
Iartă-mă, iubita mea mamă, pentru toate pe care le ştiu şi pentru cele pe care nu mi le-ai spus niciodată şi le-ai ingropat în tine, neştiută de nimeni.

Îţi mulţumesc că exişti, îţi mulţumesc că m-ai purtat în pîntece şi m-ai născut, îţi mulţumesc că m-ai crescut cum ai ştiut şi ai putut tu mai bine. Îţi mulţumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ai făcut, îţi mulţumesc pentru toate visurile la care ai renunţat, îţi mulţumesc pentru toate lucrurile pe care nu ţi le-ai cumpărat şi pentru toate îmbucăturile pe care nu le-ai inghiţit, doar ca să avem noi mai mult.
Îţi mulţumesc pentru nopţile pierdute, îţi mulţumesc că ai fost mereu acolo ori de cîte ori am strigat: „Mama!”
Îţi mulţumesc pentru devotamentul tău pentru familie şi pentru copiii tăi. Îţi mulţumesc pentru cum ai reuşit să ne ţii uniţi şi să ne creşti frumos!
Îţi mulţumesc pentru îndîrjirea cu care ai avut grijă de noi, pentru cum te-ai luptat să obţii cele necesare familiei tale. Eşti un exemplu de tenacitate şi de credinţă în forţele proprii.
Îţi mulţumesc că ai ales să fii cu mine, cu noi,  în această minunată călătorie numită viaţă.

Mereu, mereu mă gîndesc la tine atunci cînd îmi este greu! De la momentul în care am ales să nasc natural, gîndindu-mă că dacă tu ai născut cinci, eu n-am cum să nu reuşesc cu unul-doi,  pînă în momentele în care mi-e greu cu pruncii mei, mereu am găsit inspiraţie şi putere în exemplul tău! Eşti un monument de rezistenţă şi de putere. Nu-mi pot permite să renunţ, cînd te am pe tine ca model.

Tu, mămică dragă, aş vrea să ştii cît de minunată eşti! Aş vrea să te iubeşti şi tu aşa cum te iubim noi! Aş vrea să te preţuieşti la adevărata ta valoare, să crezi în tine! Aş vrea să-ţi spui în fiecare dimineaţă: „Sunt o femeie extraordinară!” pentru că eşti şi mai mult de-atît! Aş vrea să trăieşti acum şi pentru tine, să-ţi regăseşti visurile, să-ţi urmezi inima, să faci ceea ce doreşti cu credinţa că meriţi. Pentru că meriţi din plin. Aş vrea să ştiu că eşti fericită. Sper că eşti. Îndrăzneşte să ceri şi pentru tine! Noi suntem bine acum…ne-ai învăţat să fim bine.

Te iubesc! Eşti îngerul nostru drag şi mă bucur din toată inima că eşti mama mea!
Să ne trăieşti şi să-nfloreşti!
Şi nu uita să te bucuri de femeia extraordinară care eşti!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.